Vizitator cim Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 Salutare !Am un laptop Toshiba SP4600 la care s-a dus bateria de BIOS (2,4V 15mah Ni-Mh).Aceasta baterie este in jur de 20$ pe site-uri de afara si nu as vrea sa dau atatia bani pe ea ... as vrea sa-i pun o baterie de (3V 30mah CR1025 GP Lithium)Aici este dilema mea ... se poate strica Bios-ul ? Este prea mare diferenta de valori sau e ok ?Va multumesc anticipat ! Link spre comentariu
bugytech Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 Poti pune linistit bateria de 3v pe care ai descris-o. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 s-a dus bateria de BIOS (2,4V 15mah Ni-Mh).Dacă-i NiMH înseamnă că e vorba de un acumulator,în timp ce CR1025 GP Lithium este o simplă baterie. Deci... nu merge, circuitul de încărcare al acumulatorului va debita pe aceasta din urmă. Folosiţi tot două elemente de acumulator NiMH înseriate (tensiune nominală 2,4 V) de capacitate apropiată, se gasesc şi sunt foarte ieftine. Link spre comentariu
AlinEX Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 Poti pune linistit bateria de 3v pe care ai descris-o.cum poti sa recomanzi asa prostie? banuiesc ca in locul bateriei ar merge si un supercapacitor de 1 - 5F la 2.5V daca este loc. dar mai bine uite ce poti cumpara cu 3 lei!http://www.akushop.ro/baterii/baterii-a ... &cat_id=31 Link spre comentariu
Vizitator cim Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 Ok , e clara treaba , am desfacut bateria originala si defapt sunt 2 acumulatori varta de 1,2V 15mah in serie .(Varta V15H)Banuiesc ca merg orice acumulatori de 1,2V in serie , indiferent de amperaj .Initial nu am stiut ca sunt acumulatori ... deci varianta cu bateria pe litiu pica din start .Va multumesc pentru raspunsuri ! Link spre comentariu
bugytech Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 Scuze... M-am grabit cu raspunsul. Link spre comentariu
AlinEX Postat Februarie 18, 2012 Partajează Postat Februarie 18, 2012 poti pune mai mari de 15 mA cat a fost initial dar nu prea mari deoarece curentul de incarcare este mic si te vei trezii ca noii acumulatori, daca sunt prea mari, sa nu se incarce datorita curentului de autodescarcare al bateriei noi care este posibil sa fie egal sau mai mare decat curentul de incarcare!!! bine ca mai intervine si spatiul limitat aici... dar ca idee asta!!! doua butoane de 1.2V si 45 - 50mA cred ca sunt bune.. evident si timpul de incarcare va fi mai mare da nu cred ca este deranjant... defapt este inperceptibil! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum