Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

baie curatare ultrasunete

adyhansolo

Postări Recomandate

Salut prieteni. Doresc sa realizez o baie de curatare cu ultrasunete cu putere mai mare, nu ca cele folosite la bijuterii. Stiu ca s-a mai discutat acest subiect, dar as dori sa ma ajutati cu cateva sfaturi in legatura cu schema spre care m-am orientat deja. Partea cea mai grea am rezolvat-o(cred) : procurarea traductorului. Schema este publicata in revista Silicon Chip, august 2010. Nu am acces la tot articolul, doar la schema si la detaliile de executie ale transformatorului de comanda al traductorului.

Schema este aceasta :http://i44.tinypic.com/103ze6v.jpg.

Am procurat de pe Ebay doua traductoare la 40Khz, 50W (sper sa fie asa, caci sunt China) si as dori sa le conectez pe amandoua la schema originala. Aici as avea nevoie de ajutorul vostru. Eu m-am gandit sa mai introduc doua mosfeturi de comanda plus un transformator pentru al doilea traductor in felul urmator:

http://i39.tinypic.com/10z2q8j.jpg. Este corect ?Precizez ca am mosfeturi de putere mai mare,RFP50N06.

Ce modificari ar trebui sa mai fac? Sunt suficienti cei doi condensatori de 4700uF sau sa mai adaug inca doi?

V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati da niste sfaturi.

Ar fi ideal daca cineva ar avea intreg articolul din Silicon Chip, sunt convins ca autorul da mai multe detalii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adyhansolo

4

• one

3

• gabiz_ro

1

• mikella

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

nu va functiona;de ce?gasesti raspunsul in topicul Alimentatoare - SMPS.

Nu mi se pare normal ca atunci cănd cineva pune o întrebare foarte clară, să fie trimis în bălării, către subiecte de zeci de pagini de unde să deducă singur răspunsul.

:sparge:

Dacă ştii, atunci explică măcar pe scurt, dacă nu, mai bine nu mai pomeni de explicaţii. :bataie

Link spre comentariu

Din cate retin ,a cerut sfaturi si sprijin. O indrumare ce e? Sfatul e ca nu o sa functioneze. Altceva? :ras:Pe acele pagini scriu si unele persoane care pot sa sintetizeze raspunsul 'de ce nu' ,in mai putine cuvinte ca mine.Sau mai am o optiune,sa studiez eu cele n pagini si sa ajung la un raspuns...problema mea e timpul.

Link spre comentariu

Personal nu am facut o astfel de masina, am preferat sa cumpar, oricum nu imi trebuie putere mare si nu aveam cum sa o fac in pretul care l-am platit.Sa fiu sincer nu prea inteleg schema.Diodele D1, D2, D7 nu pre inteleg ce fac. PIC-ul cred ca este protejat intern deci D1 si D2 de ce? D7 este blocata de D5 si D6 (ma refer la schema cu 2 transformatoare).Daca ai 2 tranzistoare mai puternice, nu ai putea sa comanzi direct 2 transformatoare? Transformatoarele le ai? Daca nu, ai putea lua in calcul posibilitatea de a utiliza un singur transformator, cu 2 secundare.Mai degraba as face transformator cu comanda full-bridge decat half-bridge.Eu as comanda acele Mos-fet-uri nu direct din microcontroller, ci prin intermediul unor tranzistoare pnp, pentru a asigura o tensiune pe poarta de 10V la deschidere si pentru a ma asigura ca sunt complet la masa (printr-o rezistenta) atunci cand sunt blocate. De fapt, trebuie sa construiesti un driver cu inca 2 tranzistori pentru fiecare tranzistor Mos-Fet sau sa folosesti un driver integrat portivit.Atasez o schema dar nu este exact ce vreau sa spun.

post-3956-139829386589_thumb.gif

Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru sfaturi.

Inteleg ca acea configuratie nu va functiona. Nu am cunostinte avansate de electronica de acea am ales o schema care banuiesc ca a fost testata si este functionala.

Cred ca solutia la problema mea ar fi cea propusa de one si ii multumesc pentru aceasta.

Ma refer la driverele pentru mosfeturi. Deci se pot conecta cate doua drivere pe fiecare iesire a picului care sa comande cele doua perechi de mosfeturi, nu? One, ai putea sa-mi dai si valorile componentelor driverului in configuratia necesara? Banuiesc ca pentru a doua pereche de mosfeturi este nevoie de alt grup de diode D5,D6,D7, nu?

Link spre comentariu

Acele diode fac parte din driverul de MOS .Daca foloseti alt driver nu mai ai nevoie de diode.Ledul Running il legi in drena MOS-ului. Posteaza schema noua,cum o vezi acum (baza de discutii).

Link spre comentariu
  • 9 ani mai târziu...

Va salut,

Am de curatat niste filtre de la de la aparate de analiza gaze arse. Dimensiuni ,17cm lungime,diametru 2 cm.

Stiti pe cineva care presteaza acest serviciu In Bucuresti ?

Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări