Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curatarea sasiurilor de metal

ctepeo

Postări Recomandate

Cu ce subsan?? a? putea s? cur?? ?asiul de LA al meu "Temp" 2 ca s?-i redau str?lucirea de odinioar?; cu petrol a mers ceva, iar cu alcool izopropilic am cur??at o parte din ?asiul de la "Record" - ?asiu care s-a matat din cauza izopropilicului! :toimonster:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ctepeo

2

• amper

2

• vasilenicolae52

1

• kripton

1

Top autori în acest subiect

e prea laborioasa metoda ! .... aveam un amic care folosea pt. a da "fata" la chestii de genul asta LUNAR ... e vorba de o vopsea [de fapt bronz argintiu cu granulatie f.fina in solutie] destinata "vopsirii"sobelor traditionale ! ... se gasea la chimicale in sticlute de 100-200 grame .... am vazut niste carcase facute pt. diverse de omul asta chiar si de plastic , jurai ca-s metalizate industrial ! .... mai poate fi intrebat in gara un AUROLAC de unde si-l procura !!! [este argintiu si auriu] .... se poate incerca cum iese intr-un loc mai putin vizibil al sasiului !

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Daca se demonteaza toate componentele,sepoate incerca acoperirea cu spray folosit la vopsirea jantelor auto.Este argintiu,rezistent la umezeala si are aderenta buna.Se gaseste frecvent la unitatile PECO. Succes.

Link spre comentariu

Rugina merge curatata foarte frumos prin electroliza, dar banuiesc ca nu e cazul. Tot degresarea si vopsirea cu spray este solutia. Intrebarea mea este daca vopseaua rezista la caldura emisa de lampi.

Link spre comentariu

Eu sunt tentat sa optez pentru cadmiere desi nu stiu daca pentru aparatura produsa inR.S.R. s-a folosit procedeul. Culoarea este faina si protectia pentru sasie de fier esteasigurata pentru multi ani de acum inainte.

Link spre comentariu

Ca sa protejez piesele electronice de pe si de sub sasiu trebuie folosita o metoda mai... fina...1. Cu o perie fina de bronz se indeparteaza "grosul ruginii"2. Se tamponeaza cu un betisor cu vata imbibat in Feruginol3. Se lasa 24 ore pana cand rugina se albeste (fosfatare...)4. Se indeparteaza praful cu o pensula mai dura de plastic5. Se neutralizeaza cu Grundsolv6. Se spala cu apa7. Se lasa sa se usuce (se poate folosi un uscator de par...)8. Se acopera piesele din jur cu hartie adeziva (soclurile, alte piese pe care nu dorim sa le vopsim... etc.)9. Se spray-eaza cu un spray de zinc si e ca nou...Atasez doar o poza cu solutiile folosite... si o piesa de la un detector inainte si dupa (fara spray evident!).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări