Vizitator Stavros Postat Februarie 13, 2012 Partajează Postat Februarie 13, 2012 Sal`tare.Am si eu o problema cu laptop-ul.Deci cand il scot din priza...mi se opreste laptop-ul ( cu tot ca am bateria pusa ) si nu stiu dc. In bara de start imi apare 99% available (plugged in, not charging)Imi dati si mie o idee care ar putea fi cauza?Eu ma gandesc ca o fi de la setari Link spre comentariu
Traxxx Postat Februarie 14, 2012 Partajează Postat Februarie 14, 2012 Ce laptop e, de cat timp il ai, dupa ce se stinge poti sa il aprinzi pe baterie? Link spre comentariu
Vizitator Stavros Postat Februarie 14, 2012 Partajează Postat Februarie 14, 2012 Pai e laptop Thinkpad Lenovo SL500, il am de un an.Deci cand ii scot cablul de alimentare de la spate de opreste ..si nu il mai pot deschide daca nu-l bag inapoi Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Februarie 14, 2012 Partajează Postat Februarie 14, 2012 Posibil siguranta arsa in acumulator. 99% available deoarece acumulatorul este incarcat si partea de cumunicatie date este ok. Not charging deoarece nu se incarca,siguranta fiind arsa. Alta varianta ar fi ca electronica din el este blocata. Sau cazuri intalnite de mine,rezistenta pe care se masoara caderea de tensiune la incarcare-descarcare dezlipita sau contact imperfect la ea. Sau acei 99% inseamna de fapt nimic. Cauta batmon si instaleaza-l cu el citesti ceva parametrii ai acumulatorului. Vezi cum decapsulezi acumulatorul si identifici siguranta,arata altfel decat una obisnuita,poate avea 3-4 pini.Verifica si acea rezistenta sa fie buna si bine lipita pe placa. Vezi daca ai cu ce sa o inlocuiesti,eventual strapa daca e siguranta si daca e rezistenta cauti alta identica. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 15, 2012 Partajează Postat Februarie 15, 2012 Mutat la hardware. Trebuia sa cauti inainte,ca multe chestii s-au mai scris! Link spre comentariu
LostCell Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 Controleru din baterie a declarat-o decedata si nu mai vrea sa dea ok-ul pt incarcare,asa a fost si a mea la un laptop toshiba,insa la mine era la 2%,este o metoda explica de skaarj pe forum prin resetarea controler baterie,daca nu merge poti lipi un fir de legatura intre borna+ acumulatori si borna + conector baterie,eu asa am facut si mai tine bateria 10min ,deci controleru nu a gresit cand a declarat-o moarta pe a mea. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 Nu neaparat.Eu de ex am schimbat partea electronica de la o baterie ce tinea 10 minute,acum aceeasi elementi tin o ora.Oare nimeni nu s-a intrebat de ce o baterie (sau acumulator,cum ii spune) de telefon functioneaza OK ani de zile si la laptop moare asa repede?Telefonul considera bateria buna si o incarca dupa parametrii normali.La un laptop,bateria decide cat se consuma si cat inmagazineaza,asta cu un asa numit smart battery controller, si daca asta decide ca la 10 incarcari bateriei ii scade capacitatea cu 1% asa ramane,elementii nu vor fi incarcati,decat atat cat stie acel controller.Cine e interesat sa caute datasheet-uri de le Texas Instruments de exemplu,ca au o serie mare de BQ xxx folosite in multe laptopuri,si toate "securizate" Link spre comentariu
LostCell Postat Februarie 18, 2012 Partajează Postat Februarie 18, 2012 Da, se poate dar pe a mei i-am testat scosi din baterie si incarcati /descarcati separat de controler si chiar erau terminati. Link spre comentariu
Vizitator cim Postat Februarie 18, 2012 Partajează Postat Februarie 18, 2012 Ar mai putea sa fie alimentatorul cu probleme , am intalnit situatia asta , sa alimenteze laptop-ul dar sa nu incarce acumulatorul .Si daca problema este de ceva timp, e normal sa nu mai tina acumulatorul, pentru ca nu s-a mai incarcat . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum