Vizitator ionutzuck Postat Februarie 13, 2012 Partajează Postat Februarie 13, 2012 Salut am o tastatura pe ps2 si as vrea sa o conectez la laptop prin usb , am o mufa usb de la un mouse defect si am taiat firul tastaturi sa ii pun mufa usb sunt 4 fire: alb portocaliu verde si negru le-am legat fiecare la fiecare si cand o conectez la laptop se aude sunetul acela dar zice ca driverul nu se poate instala si nu functioneaza.... Daca stie cineva sa imi zica si mie cum sa leg firele intre ele ca sa functioneze tastatura as fi foarte recunoscator. Cum sunt legaturile facute intr-un astfel de adaptor? Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Februarie 14, 2012 Partajează Postat Februarie 14, 2012 Buna seara ! Parerea mea este ca nu se merita efortul acesta,pentru la cat costa o tastatura pe usb 20,25 roni,normal o tastatura de rand nu cine stie ce marca.... de exemplu o Tastatura Serioux SRXK-9400M-CBSB pe USB costa doar 20 roni .:daSucces !!! Link spre comentariu
Vizitator ionutzuck Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 ms pt raspuns, stiu ca sunt ieftine dar deocamdata sunt undeva la tara si nu am de unde sa iau , daca stie cineva daca pot sa rezolv ceva asa ms... Link spre comentariu
danb1974 Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 usb si ps2 nu au doar mufele diferite. Intr-un adaptor este electronica. Probabil un adaptor costa mai mult decit o tastatura usb. Link spre comentariu
milo01miau Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 Salut!Poti incerca urmatoarea conexiune,dar....ma indoiesc ca va functiona.Succes! Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 Adaptorul ala USB-ps2 merge doar cu anumiti mousi,care pot lucra atat pe USB cat si pe PS2.Tastatura aia...evident ca nu va functiona,nu de alta,dar semnalele sunt complet diferite Link spre comentariu
Vizitator ionutzuck Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 ms pentru raspunsuri , din pacate nu merge... numai bine Link spre comentariu
forestt Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 salutare. sant incepator in domeniu calculatoare,dar iti dau si eu o idee,poate te ajuta.mufa ps/2 are 6 pini, dar are numai 5 fire.iar la mufa de mouse are al saselea pin liber.la mufa ps/2 de la tastatura e posibil sa fie cu totul alt pin liber. si ma gandesc ca pinul liber de la mouse e diferit de pinul liber de la tastatura .dar asta ar insemna sa lipesti un fir la pinul gol al mufei si sa incerci, sa faci conexiunile.este doar o idee,teoretica.daca ai curaj sa incerci sau nu e decizia ta. gandestete bine si fa ti o schema. Link spre comentariu
forestt Postat Martie 31, 2012 Partajează Postat Martie 31, 2012 nu merge sigur, nici intr un fel nici in altul.am verificat eu practic. nu merge cu schimbarea cablului, nici la usb nici la ps/2. deci ,doar timp pierdut. Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 Va salut ! Imi pare ff rau ca nu ati reusit,dar eu v-am spus de la inceptut ca nu se merita atata efort pentru a economi 20-25 roni. Succes !!! Link spre comentariu
le5100kw Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 In primul rand un mouse sau o tastatura usb are niste pachete de semnale tip antet care comunica cu calculatorul diferit fata de cel USB. Sistemul de comunicare e exact la fel intre PS2 si USB. Diferenta intre cele 2 porturi seriale este ca USB are nevoie de o autentificare diferita (dispozitivul trebuie sa aibe un pachet de biti de autentificare ca sa-i comunice pc-ului ce este el, fiind diferit fata de pachetul de la PS2). Chestia aia daca nu ma insel eu, se numeste intrerupere IRQ. In concluzie PS/2 se trage din serialul RS232. PS/2 este stramosul USB si se aseamana doar la conexiune Vcc+ D+ D- GND. Diferenta dintre USB si PS/2 modul de comunicare diferit, de aceea s-a impus o conexiune seriala universal compatibila protocolul Universal serial Bus. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum