Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conectare tastatura ps2 la usb

Vizitator ionutzuck

Postări Recomandate

Vizitator ionutzuck

Salut am o tastatura pe ps2 si as vrea sa o conectez la laptop prin usb , am o mufa usb de la un mouse defect si am taiat firul tastaturi sa ii pun mufa usb sunt 4 fire: alb portocaliu verde si negru le-am legat fiecare la fiecare si cand o conectez la laptop se aude sunetul acela dar zice ca driverul nu se poate instala si nu functioneaza.... Daca stie cineva sa imi zica si mie cum sa leg firele intre ele ca sa functioneze tastatura as fi foarte recunoscator. Cum sunt legaturile facute intr-un astfel de adaptor?

post-47035-139829385514_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• FLORIN IORDACHE

2

• forestt

2

• danb1974

1

• milo01miau

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna seara ! Parerea mea este ca nu se merita efortul acesta,pentru la cat costa o tastatura pe usb 20,25 roni,normal o tastatura de rand nu cine stie ce marca.... de exemplu o Tastatura Serioux SRXK-9400M-CBSB pe USB costa doar 20 roni .:daSucces !!!

Link spre comentariu

Adaptorul ala USB-ps2 merge doar cu anumiti mousi,care pot lucra atat pe USB cat si pe PS2.Tastatura aia...evident ca nu va functiona,nu de alta,dar semnalele sunt complet diferite :nebunrau:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

salutare. sant incepator in domeniu calculatoare,dar iti dau si eu o idee,poate te ajuta.mufa ps/2 are 6 pini, dar are numai 5 fire.iar la mufa de mouse are al saselea pin liber.la mufa ps/2 de la tastatura e posibil sa fie cu totul alt pin liber. si ma gandesc ca pinul liber de la mouse e diferit de pinul liber de la tastatura .dar asta ar insemna sa lipesti un fir la pinul gol al mufei si sa incerci, sa faci conexiunile.este doar o idee,teoretica.daca ai curaj sa incerci sau nu e decizia ta. gandestete bine si fa ti o schema.

Link spre comentariu

Va salut ! Imi pare ff rau ca nu ati reusit,dar eu v-am spus de la inceptut ca nu se merita atata efort pentru a economi 20-25 roni. :da Succes !!!

Link spre comentariu

In primul rand un mouse sau o tastatura usb are niste pachete de semnale tip antet care comunica cu calculatorul diferit fata de cel USB. Sistemul de comunicare e exact la fel intre PS2 si USB. Diferenta intre cele 2 porturi seriale este ca USB are nevoie de o autentificare diferita (dispozitivul trebuie sa aibe un pachet de biti de autentificare ca sa-i comunice pc-ului ce este el, fiind diferit fata de pachetul de la PS2). Chestia aia daca nu ma insel eu, se numeste intrerupere IRQ. In concluzie PS/2 se trage din serialul RS232. PS/2 este stramosul USB si se aseamana doar la conexiune Vcc+ D+ D- GND. Diferenta dintre USB si PS/2 modul de comunicare diferit, de aceea s-a impus o conexiune seriala universal compatibila protocolul Universal serial Bus.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări