cristi_ro Postat Decembrie 7, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2012 va multumesc mult pt ajutor, cand o sa desfac cifrul o sa folosesc acest cod, se poate folosi si jumper dar ii bine si cu cod de administrator, ii tot acolo, cutia ii prinsa cu 2 suruburi deci nu e mare lucru de desfacut.o sa incerc in simulator, dar trebe sa instalez compilatorul. Link spre comentariu
bercioiu Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Pai ca sa nu instalezi compilatorul doar pentru atata lucru poate il rogi pe colegul 10vid s-a it compileze el... Succes! Link spre comentariu
cristi_ro Postat Decembrie 7, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2012 il fac eu, am avut istalat inainte dar am trecut de la windows xp la 7 si acum trebe sa le reinstalez.mai bine sa le am instalate. imi plac montajele cu pic dar nu prea gasesc ceva documentatie in limba romana unde sa fie explicat cum se scrie programul in asm, mi-ar placea sa invat si eu macar sa fac cateva modificari. Link spre comentariu
10vid Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Aici ai sursa si hexul. cifru_v4.zipPotrivire informație... Link spre comentariu
cristi_ro Postat Decembrie 7, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2012 multumesc foarte mult pt ajutor. Link spre comentariu
cristi_ro Postat Decembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2012 am testat in simulator si merge bine programul, cand vor mai fi probleme cu codul sau de alta natura la cifru voi pune varianta asta cu cod de administrator. Multumesc inca o data pt ajutor. Link spre comentariu
Vizitator horincar Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Multe salutari.Am facut si eu acest cifru si functioneaza, dar timpul de actionare este prea scurt sub 2 secunde. Unde pot sa modific in codul ASM sa pun un timp mai mare?Multumesc anticipat.Daca sunt persoane interesate pot sa pun si poze cu realizarea facuta. Link spre comentariu
cristi_ro Postat Februarie 24, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2013 salutare,o sa caut codul in asm si o sa-ti spun maine unde trebe modificat timpul pt actionare.ar fi bune si cateva poze sa vedem cum arata. Link spre comentariu
cristi_ro Postat Februarie 25, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2013 am revenit, la randu 554 si la 716/717 se modifica valoarea, au am la valoare 500 dar in loc de acel condensator din oscilator am pus trimer si am reglat din el sa stea mai mult actionat. in codul original ii 100 bypass: clrf tries bsf porta,0 ;set level bcf porta,3 ;LED on ;pulse 1 sec ;beep 1 sec bsf porta,1 ;set pulse delay .500 bcf porta,1 bsf porta,2 goto rdkey si mok: incf fsr decfsz digit goto rdvc00 ;new code verified, test if matched btfss match,0 goto nomatch ;input mismatch, error signal, restart input ;codes match, store new code in eeprom ;long beep bcf porta,2 delay .500 bsf porta,2 movlw 6 movwf digit movlw ncode0 movwf fsr clrf eeadrcauti aceste 2 sectiuni si le modifici, pui 1000 sau cat de mult vrei sa tina activa iesirea. Succes, si astept poze cu realizarea. Link spre comentariu
Vizitator horincar Postat Februarie 25, 2013 Partajează Postat Februarie 25, 2013 Multumesc mult pentru raspuns. Intradevar in soft valoarea este 100, si in simularea cu Proteus functioneaza bine, am pus valoarea 1000 si in simulare sta 10 secunde. Am schimbat si codul de administrator (sa il pot retine usor) si am scris picul. Surpriza in realitate sta doar 3 secunde (practica ne omoara), o sa incerc varianta cu trimar. O sa revin si cu poze cat de curand. Link spre comentariu
cristi_ro Postat Februarie 25, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2013 sincer ii mai bine cu trimer, eu l-am reglat asa, prima data am dat la valoarea maxima si dupa am redus incet din valoare Atentie insa sa nu il reglezi la valoare prea mica pt ca se va opri oscilatorul si nu mai merge montajul deloc,la mine ii cam la un sfer din valoare am observet si eu ca in simulare sta mai multdecat in realitate. dar la mine cu trimer de aciasi valoare ca si acel condensator si valoarea la 500 sta cam 3-4 secunde. sau pune 3000 valoare si iti va sta 9 secunde, te poti juca din soft sau cu trime cum vrei. Succes! Link spre comentariu
Vizitator horincar Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 Multumesc pentru sfat. Intre timp am mai facut ceva experientesi am observat urmatoarele- in simulare nu sta activat mai mult de aproximativ 10 secunde indiferent de valoarea setata in soft, in locurile indicate anterior incercat cu (100, 500, 1000, 3000, 5000, 10000) la toate este aproximativ egal timpul- codul de administrator in simulare nu mai functioneaza daca are in componenta valoarea zero ( 0 ), in circuit nu am mai incercat- acum am setat la 1000 in simulare 10 secunde in circuit aproximativ 4 secunde- in circuit am montat un trimer mai mare de 100p si timpul este mult mai mic 1-2 sec, cred ca trebuie unul mai mic de 27p pentru un timp mai mare (cu toate ca in circuit il am de 33p, nu am gasit mai mic)Piese procur destul de greu aici in Zalau nu prea se gasesc ma duc la Cluj cand se aduna mai multe de cumparat s-au prin curier. O sa mai fac ceva teste si o sa va comunic poate mai sunt interesati. Link spre comentariu
Vizitator horincar Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 Dupa cum am promis cateva poze cu montajul Link spre comentariu
cristi_ro Postat Februarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2013 felicitari pt actionare incearca cu un trimer mic sau cu un cond de capacitate mai mica decat cea initiala. sau fa o cmbinatie de mai multe condensatoare, poti calcula aici valoarea condensatoarelor serie paralel http://cristianioan.trei.ro/calculator/calcspc.html aici ii montajul facut de mine http://cristianioan.trei.ro/electromecanica/cifru.html Succes! Link spre comentariu
Vizitator horincar Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 Multumesc de aprecieri, dar meritul este al vostru, al forumistilor si in special al tau (dupa montajul tau am fost inspirat) si in special ca a fost postat si softul fara care nu poti face nimic (nu stiu programare). Montajul a iesit acceptabil fiind numarul 3 realizat cu PIC. Acum experimentez metoda cu imprimanta si fierul de calcat pentru realizarea cablajelor PCB (incepe sa iasa destul de bine dupa ce te obisnuiesti cu metoda)Va doresc tuturor cat mai multe realizari reusite. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum