iuli09 Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 pana la urma n-am reusit sa compilez programul ; am folosit HEX-ul de pe site si am renuntat la alte modificari. Acum ramane sa vad la ce as pute folosi montajul Link spre comentariu
cristi_ro Postat Noiembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 o intrebare pt cunoscatori, la cifru care l-am facut a aparut o problema dupa 8 luni de functionare.nu mai actioneaza releul la codul corect si in plus arata ca am tastat cod gresit. in rest merge si buronul de pe yala, la apasare merge temporizarea ca inainte, la apasarea fiecarui buton se aprinde ledul rosu, dupa 4 coduri gresirte se blocheaza dand alarma cam 30sec.ce sa putut intampla ca nu mai recunoaste codul care sa folosit de cand l-am montat??? schema este pusa la inceput nu mai are sens sa o atasez. Se putea sterge programul sau schimba singur codul fara sa fac eu asta din tastatura? Link spre comentariu
costi002 Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 poti citi noul cod din eeprom?nu cred ca se schimba de nebun. ori l-a schimbat careva, ori tastatura baga cifre aiurea. Link spre comentariu
cristi_ro Postat Noiembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 ma gandeam ca asta ii singura solutie, maine o sa desfac cutia si o sa iau picul sal citesc.la fiecare tasta se aprinde ledul nu prea cred ca ar da nr aiurea tastatura.am incercat varianta cu schimbarea codului si acolo a dat eroare dar am putut face toata operatia cod vechi si 2x cod nou si la final in loc de un impuls lung a dat 3 scurte. hmm cine a fost atat de istet sa schimbe codul ca la nici un vecin nu am zis procedura de schimbare a codului si majoritatea is batrani fara habar in electronica.se poate face o modificare in soft pe un port liber cu un jumper sa nu poata fi schimbat codul numai daca ii pus acel jumper? parca ra4 ii liber. daca a prins smecheria cum se schimba codul sa nu mai poata face misto de vecini. Link spre comentariu
MatyC Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Sunt curios daca in aceste 8 luni de functionare montajul a fost supus temperaturilor negative, ca eu am patit-o cu niste chei electronice care foloseau EEPROM dar se duceau prin balarii. Softul functiona corect dar informatiile stocate in EEPROM erau vraiste. Link spre comentariu
cristi_ro Postat Noiembrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 l-am montat in martie, nu prea a prins temperaturi foarte scazuta dar vechiul interfon avea in el un pic16f628 smd si a prins si temperaturi de -20*C si nu a avut nimic doar ca a cedat cablajul. azi sau maine o sal desfac sa vad ce are in memorie. i alt cod sau is informatii aiurea. Link spre comentariu
MatyC Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Am uitat sa specific ca montajele la care ma refer folosec PIC16F84A plus ca am identificat un anumit lot cu probleme mai mari. Corectez, nu m-am referit la tot ce inseamna uC Microchip. Mi-a atras atentia tipul de uC folosit la cheia electronica si am avut probleme din cauza temperaturii chiar si de -10 grade C sau probleme cu tensiunile de alimentare ori lipsa condensatorului pe /MCLR. PIC16F84(A) are cateva defecte corectate ulterior. Link spre comentariu
cristi_ro Postat Noiembrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 dupa ce vad care ii problema o sa postez. sper sa nu fie asta problema si la picul asta ca atunci toata iarna va trebui sa programez pic-ul. Link spre comentariu
cristi_ro Postat Noiembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 am citit picul si era alt cod scris in memoria lui.banuiesc ca a fost schimbat de cineva.cam asa aratau primele linii din memoria picului0000: 4B 4C 4D 4E 4F 50 AA 55 0008: CC 54 55 56 57 58 59 5A 0010: 5B 5C 5D 5E 5F 60 61 62 am rescris programul si merge bine. Link spre comentariu
cristi_ro Postat Noiembrie 22, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 se poate introduce in programul atasat o parte de siguranta ca sa nu poata schimba oricine codul?adica sa fie ceva sub forma *#cod siguranta cod vechi cod nou cod nouma poate ajuta cineva cu aceasta modificare?sau macar ce parte sa sterg din cod sa nu poata fi schimbat deloc din tastatura?din cate am vazut cred ca ar fi partea astagetcode: ;'*#' pressed, get new accescode ;format = '*#ooooonnnnnmmmmm' ;o = oldcode,n = newcode, m = newcode verification ;read and verify the old code movlw 1 movwf match movlw 6 movwf digit clrf eeadrdar nu stiu cum se poate modifica, nu prea le am cu lumbajul de programare.multumesc anticipat Link spre comentariu
cristi_ro Postat Noiembrie 22, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 din greseala nu sa atasat fisierul asm, il atasez acum cu extensia txt cifru.asm.txt Link spre comentariu
bercioiu Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Ori faci o modificare hard, cum ai spus tu (parca) mai devreme, un jumper pe un bit liber, ori mai adaugi un cod de siguranta (pe care il stii doar tu) care va fi cerut cand schimbi codul de deschidere. Link spre comentariu
cristi_ro Postat Decembrie 7, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2012 problema ii ca nu ma descurc la programare, ambele variante ar fi ok. Link spre comentariu
10vid Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Am mai adaugat un cod de administrator, care se poate modifica doar din textul sursa. Daca mai intampini problema cu schimbarea inadvertenta si a acestui cod, va fi clar o problema de alta natura, cum ar fi de descarcare electrostatica, care poate sterge un EEPROM. Astfel, pentru modificarea codului de acces, formatul este acesta: *# AAAAAA nnnnnn mmmmmm unde: A - cod administrator n - cod nou m - repetare cod nou cifru_v3.asm.txt Link spre comentariu
bercioiu Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Mi-ai luat-o inainte, la asta lucram eu acum... Eu vroiam s-a mai adaug o conditie, defapt conditia se alegea printr-un jumper, daca jumperul era pus, nu mai introduceai codul de administrator. In cazul in care nu se putea interveni hard sa se poata adauga jumperul, se cerea cod administrator, daca se putea adauga jumperul pentru schimbarea codului nu se mai cerea codul de administrator. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum