cristi_ro Postat Februarie 13, 2012 Partajează Postat Februarie 13, 2012 salutare tuturor,vreau sa fac un cifru electronic cu pic16f84a am schema si programul in format .asmam compilat codul cu mplab si am simulat cu proteus si merge bine codulas vrea sa fac o mica modificare pe portul RB7 care este liber sa pun un pushbuton si la apasarea lui sa am iesire temporizata pe RA1 fara semnal de avertizare sonora si eventual daca se poate pe iesirea RA3 sau RA4 in cazul in care este data alarma de 1 minut sa iasa un semnal pozitiv prin care sa poata fi comandata o boxa putin mai mare. in program scrie ca la introducerea gresita de 4 ori a codului RA0 si RA1 este pozitiv si in proteus nu arata asa numai alarma la buzzer este un minut si tastele inactive.Pe RA2 este acel buzzer iar in codul asm am vazut ceva si pt RA3 dar nu stiu ce anume vrea sa fie ca in proteus nu indica nimic.Cel mai important este acel buton pe RB7 care sa puna RA1 la temporizare de cateva sec ca si la introducerea corecta a codului.Atasez codul in format .asm si schema in arhivamultumesc anticipat celor care ma vor ajuta. cifru.zip FA0082 PIC16f84 Key Lock.pdf Link spre comentariu
10vid Postat Februarie 15, 2012 Partajează Postat Februarie 15, 2012 Pe RA3 a vrut initial sa puna acel LED care se aprinde odata cu acel releu, dar s-a razgandit.Am modificat pentru push-buton pe RB7. Butonul se leaga intre +5v si pin, si o rezistenta de 4.7k de la pin la GND.Daca nu merge, sau pentru alte sugestii, ataseaza si simularea, sa putem incerca.Nu prea am inteles ce-i cu boxa aia. Vrei o "clona" a semnalului de pe RA2 si pentru RA3? Oricum, pentru a comanda o boxa mai mare, trebuie un etaj cu tranzistor, PIC-ul nu furnizeaza suficient curent. Codelock_v2.txt Link spre comentariu
cristi_ro Postat Februarie 16, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2012 salut,ms pt intentia de a ma ajuta, problema este ca nu pot compila fisierul am pus extensia asm si in mplab nu pot compila imi spune build failed.daca poti sa verifici fisierul sa vezi ce nu este in regula si eventual si un hexeu folosesc pt compilare mplabms inca o data eroare.txt Link spre comentariu
niq_ro Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 mie imi dau mai multe mesaje, dar cel mai important e: Error[113] D:\KIT6\PROTEUS\CODELOCK_V2.ASM 494 : Symbol not previously defined (PORTB) PS: sunt novice si eu in PIC-e si incerc sa descifrez impreuna cu Cristi aceasta "lume magica"... asa ca vrem si noi un impuls sa vedem ceva functional dam cate o bere.. cifru v2.zip Link spre comentariu
gr1ph0n Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 Nu am folosit foarte mult MPLAB-ul, din punctul asta de vedere sunt si eu novice, dar am reusit sa il compilez. Link spre comentariu
10vid Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 Symbol not previously defined (PORTB) Asta e din vina mea, am bagat PORTB cu litere mari, iar autorul a definit acel simbol cu litere mici. Pana la urma e si vina lui, pentru ca in general, nu se definesc simbolurile aferente cipului, ci se include fisierul standard, in cazul de fata "p16F84a.inc", ce contine toate simbolurile predefinite, si unde simbolurile sunt definite cu litere mari. Orice introducere de cod incepe cu apasarea tastei * . Dupa introducerea codului corect, pe iesirea RA1, releul e tinut 1s, iar pe iesirea RA0, releul e tinut pana se apasa de doua ori * . Am facut alta schema de simulare, mai simplificata. Alimentarea si oscilatorul sunt simulate implicit de Proteus, nu mai trebuie incarcata schema si cu ele. cifru_v3.zip Link spre comentariu
niq_ro Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 multumim mult, doar ca mie imi place mai mult simularea cu schema completa, mai ales ca asta are oscilator R-C... acum trebuie sa punem poze cu realizarea fizica... Link spre comentariu
cristi_ro Postat Martie 2, 2012 Autor Partajează Postat Martie 2, 2012 salut, am facut montajul am programat picul cu programatorul acesta si cu icprog totul a mers bine ledurile au mers dupa descriere iar programul nu a dat eroare am pus o rezistenta de 10k intre plus si mclr in colectorul tranzistorului un releu de 12v si un buzer piezo intre plus si pinul 1 (RA2) intre pin 16(osc1) am pus un trimer de 27pf spre masa iar spre plus printr-o rezistenta de 3.3k PROBLEME 1. cand pun firul de la RB7 la plus se actioneaza releul pt cateva sec dar cand ating firele care spre tastatura nu se aude un bip in buzer numai un mic bazait scurt 2. chiar daca ating firele corespunzatoare codului *123456 nu actioneaza releul la fiecare apasare se aude bazaitul in buzer dar releul nu vrea sa actioneze PS: sa fie din cauza ca nu ii tastatura ci doar contact intre firele de coloane cu cele din randuri??? CE SE POATE FACE? atasez schema si hexul scri in pic Link spre comentariu
10vid Postat Martie 2, 2012 Partajează Postat Martie 2, 2012 Probabil la atingerea firelor cu mana, se induce acel semnal de 50Hz din aer (acel barait care se produce la atingerea intrarii unui amplificator audio) si se produc contacte multiple.Incearca sa pui in paralel cu rezistenta de la RB3 un condensator de 10 nF si apasa tastele 1, 2 si 3 sa vezi daca se aude beep-ul. Daca da, atunci pune si la celelalte trei rezistente. Link spre comentariu
cristi_ro Postat Martie 2, 2012 Autor Partajează Postat Martie 2, 2012 problema cu bazaitul nu e de la atingerea firelor cu mana, e din pic, programul care a fost scris face activa iesirea nu da si oscilatii ca sa scoata un sunet, trebe pus un buzer din acesta si scoate un sunet doar la simpla alimentare acum am incercat cu un buton dar nu vrea sa deschide la codul *123456 daca introduc gresit de 4 ori da o alarma de cateva secunde acuma folosind doar un buton tot schim firele si nu stiu ce sa zic poate fi si din cauza asta nu stiu sigur o sa caut mai multe butoane sa vad Link spre comentariu
cristi_ro Postat Martie 5, 2012 Autor Partajează Postat Martie 5, 2012 va rog mult cine stie sa dea un sfat montajul merge bine la apasarea butonului interior pa RA1 si RA0 apar 5v pe RA1 dupa cateva secunde trece la 0v iar RA0 ramane pe 5v pana apas de la tastatura ** la orice tasta apasata se aprinde scurt ledul pus pe RA2 si plus 5v dupa ce introduc codul *123456 care se zice ca ii codul corect si in simulare cu el actioneaza releul la mine da cod gresit adica 3 clipiri scurte ale ledului pe iesirea RA2 care ar f motivul ca butnoul interior montat pe RB7 merge si la apasarea tastelor da acel bip dar nu deschide releul din tastatura la nici un cod? picul folosit ii PIC16F84A-04/P care este codul corect pt a deschide releul? Link spre comentariu
costi002 Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 codul corect ar fi 000000 (asa apare in asm), valoare salvata in eprom. daca poti citi cu programatorul si eepromul, uita-te la primele 6 locatii de memorie din eeprom. Link spre comentariu
cristi_ro Postat Martie 5, 2012 Autor Partajează Postat Martie 5, 2012 ms pt raspunsul promt nu merge nici cu 000000 am introdus de 4 ori asa si dupa a dat alarma cum as putea sa ma uit la locatiile din eeprom cu programul icprog ca nu ma pricep ii primul picpana si alarma dupa 4 coduri gresite merge numai codul corect nu stiu care ii daca exista unul in simulare merge cu *123456 Link spre comentariu
costi002 Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 cu icprog nu stiu cum sa faci. trebuie pur si simplu sa citesti pic-ul inclusiv eepromul (ar trebui sa apara o fereastra separata cu aceasta memorie ) Link spre comentariu
cristi_ro Postat Martie 5, 2012 Autor Partajează Postat Martie 5, 2012 da apar doua ferestre prima adresa cod program si a doua adresa date eeprom in care scrieAdresa - Date Eeprom :0000: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........0008: 00 FF FF FF FF FF FF FF .˙˙˙˙˙˙˙0010: FF FF FF FF FF FF FF FF ˙˙˙˙˙˙˙˙0018: FF FF FF FF FF FF FF FF ˙˙˙˙˙˙˙˙0020: FF FF FF FF FF FF FF FF ˙˙˙˙˙˙˙˙0028: FF FF FF FF FF FF FF FF ˙˙˙˙˙˙˙˙0030: FF FF FF FF FF FF FF FF ˙˙˙˙˙˙˙˙0038: FF FF FF FF FF FF FF FF ˙˙˙˙˙˙˙˙in plus setarileConfigurare:Oscilator = RCWDT = DezactivatPWRT = DezactivatCP = DezactivatValoare ID = FFFFhdaca poti sa iti dai seama din aceste date din eeprom care ii codul as fi recunoscator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum