Traxxx Postat Februarie 13, 2012 Partajează Postat Februarie 13, 2012 Vreau si eu sa fac o sonerie automata pentru liceu, proiectul este "aproape" gata dar sunt blocat la un pas...destul de mare. Eu dupa ce termin liceul nu cred ca va fi cineva din clasele mici care sa fie pasionat de uC si sa programeze soneria daca se schimba programa scolara.Problema este ca pana acum functioneaza bine (in proteus) dar vreau sa pot schimba orele de sunat din butoane si nu doar prin reprogramarea uC. Daca are cineva timp sa ma ajute voi fi recunascator Momentan setarea orei este in urmatorul cod (ora,minut , ora,minut ,.....8:1...15:0) unsigned char orar_normal[29]={14, 8,1 ,8,50 ,9,0 ,9,50 ,10,0 ,10,50 , 11,10 ,12,0 ,12,10 ,13,0 ,13,10 ,14,0 ,14,10 ,15,0}; Pot face modificari si de schema,nu conteaza ce si cum. Multumesc noob64 Link spre comentariu
Traxxx Postat Februarie 14, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2012 Rezolvat tot cu ajutoru lui noob64 Multumesc pentru ajutor Link spre comentariu
Vizitator CocaCola Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 Rezolvat tot cu ajutoru lui noob64 Multumesc pentru ajutor Cum?Poti pune aici sursa? Link spre comentariu
nooob64 Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 Ce am facut este simplu . Sa zicem ca avem un vector (unsigned char orar_normal[29]) , memorarea acestui vector in eeprom este foarte simpla , iti alegi o adresa de start si una de stop si intr-un FOR memorezi fiecare element al vectorului in intervalul adresei de start/stop , la fel si cu citirea . for(j = orar1_start;j <= orar1_stop;j++) { EEPROM_Write(j,orar_normal[j-orar1_start]);//adresa , valoare delay_ms(25); } Sa mai adaugat un meniu in care se pargurge vectorul si se seteaza fiecare valoare , iar la iesire din meniu se apeleaza functia de salvare . Link spre comentariu
ratoiul Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Salutare,Mi-ar fi de folos realizarea voastra de aici, daca tot functioneaza va rog postati aici proiectul vostru.Toate cele bune Link spre comentariu
Traxxx Postat Decembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Am realizat practic automatul, dar are ceva probleme, noob64 nu mai are ideei si nici timp, se descurca mai bine pe atmel iar eu nu am inceput cu atmel, curand am cumparat un usbasp, dar montajul este deja creat, in caz ca nu gaseste nimeni o rezolvare o sa apelez la un atmega8 (in timpul liber a lui noob64). Rog pe cineva care doreste sa se uite putin peste sursa daca este ceva gresit, problemele le expun mai jos.?v=uqVyKi0kb1Y&feature Probleme:1- ds1307 nu memoreaza data si ora dupa caderea tensiunii de 5v (bateria este bine legata si are 3v)2- In filmare se vede clar cum sare cate o secunda la 20-30 secunde(de la quart pic nu cred ca este, am folosit valoare mai mica 8mhz dar era afisarea mai lenta si se comporta la fel)3- Ziua cu data nu sunt identice (17.01.2012 = marti , am incercat sa modific dar a facut si mai urat)Ce se afla in arhiva ruleaza cu MikroC si Proteus Link spre comentariu
Traxxx Postat Decembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Am rezolvat problema cu zilele (3) Ma bag la somn :crazy: Link spre comentariu
Traxxx Postat Decembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2012 Am pus pentru cine vrea solutia cu zilele void Display_Time(char sec, char min, char hr, char week_day, char day, char mn, char year) { switch(week_day){ case 0: txt="DUM"; break; case 1: txt="LUN"; break; case 2: txt="MAR"; break; case 3: txt="MIE"; break; case 4: txt="JOI"; break; case 5: txt="VIN"; break; case 6: txt="SAM"; break; } A patit cineva sa nu functioneze corect ds1307? ma gandesc ca el o fi problema Link spre comentariu
bercioiu Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 Parerea mea este ca nu sare secunde, este problema de afisare, se decaleaza perioada de afisare. Ai pus langa el un ceas sa vezi daca intr-adevar sare?Referitor la faptul ca nu tine minte data si ora la deconectarea sursei este clar problema de baterie de backup: conexiuni gresite, lipituri reci, traseu intrerupt, baterie descarcata.Succes! Link spre comentariu
Traxxx Postat Decembrie 22, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2012 Salut, mersi de interes macar asa imi fac si eu sperante. icon_hang Bateria este si e conectata bine, am masurat direct pe pinii la ds1307 daca ajunge tensunea de la baterie, este prezenta si cand se intrerupe alimentarea. Link spre comentariu
Traxxx Postat Decembrie 28, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Dupa 3 zile de functionare am constatat ca intradevar este o problema de afisare. Daca intr-un minut sare 2-3 secunte la urmatorul minut revine la normal si iar sare si iar revine...Stie cineva daca e problema in program?? s-a uitat careva macar de curiozitate daca e corect la ds1307 memorare/citire Link spre comentariu
bercioiu Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Banuiam ca este o problema de afisare... Pai, ce sa-ti zic... la cat timp citesti-afisezi? Mai joaca-te cu intervalul acela.Referitor la faptul ca nu tine minte ora setata nu are ce sa fie altceva decat hw.Mai incearca totusi si alt DS.Succes! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum