Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Condensatoare pentru Quartz 36 MHz

mircang9

Postări Recomandate

Salutare,Ce valori ale condensatoarelor trebuie pentru Quartz de 36 MHz ? Imi trebe la PIC18F4455. De 15 pF sunt buni ? Pentru oscilator extern legat la OSC1. In datasheet am vazut ca nu mai trebuie acea rezistenta de 1M in paralel cu Quartzul, ci doarcondensatorii si quartzul. In plus daca stie careva o formula de calcul a valorii optime pentru acesti condensatori. Ma refer la timpul de descarcare/incarcarepentru a determina la ce frecventa maxima pot lucra. :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircang9

4

• nico_2010

2

• Liviu M

1

Top autori în acest subiect

Salut!

La pagina 26 din datasheet scrie: "3: Since each resonator/crystal has its own characteristics, the user should consult the resonator/crystal manufacturer for appropriate values of external components.".

Totusi poti incerca cu condensatorii de 15pF.

Link spre comentariu

Fatza de PIC16F, PIC18F au modulul acela 96 MHz PLL care trebuie sa aiba 4 MHz

la intrare si CPU poate rula, cu un quartz extern de doar 4MHz, chiar la

maxim 48 MHz.

Acuma nu stiu: daca am un quartz de 10 MHz extern si-l divizez cu 3 am 3.33 MHz

care inmultit cu factorul de multiplicare de 24 la PLL => 80 MHz. Se pare

ca PLL accepta maxim 4 MHz la intrare si nu doar 4 MHz, adica pot sa-i dau

si < 4MHz la intrare in PLL nu stiu. Poate stiti voi. In datasheet spune

ca la intrare in PLL trebuie sa-i dau fix 4 MHz la intrare ( nici mai

mult nici mai putin ). Am si un quartz de 4.193304 MHz care nu este

fix 4 MHz.

Ca formula de calcul am gasit la : http://www.idt.com/sites/default/files/ ... 071003.pdf

Link spre comentariu

Daca am citit bine, poti folosi si alt oscilator cu quartz, in configuratia "HSPLL High-Speed Crystal/Resonatorwith PLL enabled" si cu setarea adecvata a prescalerului, astfel incat PLL-ul sa primeasca fix 4MHz (de exemplu un quartz cu frecventa de 24MHz si prescalerul setat sa divizeze cu 6).

Link spre comentariu

Bucata de cod de mai jos (copiata dintr-o biblioteca uChip) face un clock intern de 48MHz dintr-un qurz extern de 20MHz.

/** CONFIGURATION **************************************************/        #pragma config PLLDIV   = 5         // (20 MHz crystal on PICDEM FS USB board)        #pragma config CPUDIV   = OSC1_PLL2           #pragma config USBDIV   = 2         // Clock source from 96MHz PLL/2        #pragma config FOSC     = HSPLL_HS
Link spre comentariu

Va multumesc mult pentru ajutor ***Ceea ce vreau sa fac cu PIC18F este un demodulator FSK prin masurarea perioadelorla un semnal sinusoidal ( analogic ). Cu un comparator cu amplificator operational sau cel din PIC convertesc din sinusoidal in digital si apoi masor perioadele. Pentru o precizie mai buna de discriminare a celor doua frecvente F1/F2 imi trebuie o frecventa Fosc la PIC destul de mare ( 48 MHz - maxim cat poate duce ).Semnalul FM sau FSK este in banda 420 Hz - 3400 Hz. Necesitatea vine datorita faptului ca in aceasta banda sunt 23 canale.Fiecare canal are o frecventa centrala Fc = n*120 + 300 Hz siF1 = Fc-30 Hz si F2 = Fc+30 Hz si fiind foarte apropiate pentru a le discrimina imi trebuie o viteza de lucru la PIC mare.Semnalul vocal soseste de pe linia telefonica cu mai multe canale si este filtrat cu un filtru trece banda analogic sau cu dsPIC33Ffacut de mine pentru un anumit canal. Acest receptor FM vine evident dupa filtru de receptie. Filtrul este de tip FIR sau IIR.Functioneaza ambele. :aplauze

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări