Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Subwoofer cu FET 800

Vizitator petrica_pit

Postări Recomandate

• Răspunsuri 88
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator petrica_pit

Aici am o poza unde se vad mai bine conexiunile cand masa este luata de la punctul comun iar aplificatorul nu are mufa de semnal conectata

post-64164-13982939368_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator petrica_pit

Nu se vede in poza ca softstartul este pus e primar , eu ma asteptam sa ca in softsart sa intre doua fire si sa iasa alte doua dar nu a fost asa si l-am montat cum mam descurcat. Ideea este ca merge exact cum mi-am dorit si nu m-ai sar sigurantele prin casa.Acum nu mai am ce poze sa fac pentru ca toate piesele sunt la montat in incinta.

Link spre comentariu
Vizitator petrica_pit

Pentru ventilatoare am folosit irfz44n .La termistor pot sa ii pun pasta dar de la vibratii s-ar putea sa plece la vale si in testele pe care le-am facut dadea rezultate chiar si asa invelit in termocontractibil.Am un semn de intrebare despre modul cum v-a functiona dar merg la risc.Ventilatoarele sunt orientate sa sufle spre port si cred ca e suficient.Pentru inceput nu o sa lipesc panoul lateral cu aracet in caz ca se intampla ceva apoi, dupa ce capat incredere il lipesc definitv.

Link spre comentariu
Vizitator petrica_pit

Rezultatul nu asa multumitor cum ma asteptam a sosit.Mai trebuie sa reglez termostatul ventilatoarelor pentru ca amplificatrul nu se incalzeste mai tare de 42 de grade in orice regim si vreau sa le pun sa declanseze la 50 de grade.Clipul acela imi zice ca nu mai poate difuzorul sau amplificatorul?

Un Video:

Link spre comentariu

Ce nu e in regula cu fet800? Sa fie ceva defect la el sa nu scoata puterea nominala? Ar trebui sa scoata cam 300w cu alimentarea aia, deci are destula putere pentru difuzor, si cam atata ar putea si un alt amplificator cu aceeasi alimentare.Difuzorul, are 300w , 90db si 30cm, adica un difuzor normal pentru o boxa 3 cai sau un subwoofer de casa decent... nu poate sa darame pereti, si nu vad nimic "opera de arta" la el. Boxa ce dimensiuni si tub are?

Link spre comentariu
Vizitator petrica_pit

Proiectul incintei este http://www.visaton.de/en/bauvorschlaege/subwoofer/sub_t3060/index.html deocamdata nu i-am bagat nici un fonoabsorbat in interior . Ma asteptam la mult mai mult de la un 300 w in casa si in plus nu coboara mai mult de 30 de hz. Dupa atat stres si munca ...sunt dezamgit.Pentru moment o sa ma multumesc cu el asa dar, am sa fac probe si cu un difuzor auto .

Link spre comentariu

Cu un difuzor auto avantajul este ca tragi mai multa putere din amplificarea ta, cam 500w cu un dif de 4 ohmi si 700w cu unul de 2 ohmi, daca nu cumva intra limitarea de curent de pe kit. Partea proasta este ca multe difuzoare auto au spl mai mic de 90Db, adica poti pierde pe-o parte ce castigi pe alta parte...Nu cred ca amplificatorul si traful scad volumul incintei cu asa mult incat sa nu mai mearga bine... mai mult de cativa litri nu au.Ca sa vedem daca amplificatorul da tot ce poate, poti face urmatorul test: cu un generator de semnal software dai 50hz , pui voltmetru a.c pe bornele difuzorului, apoi cu un ochi la voltmetru si cu celalalt la ledul de clip 0dB, maresti volumul si vezi cati volti arata chiar inainte sa se aprinda. Daca merge bine amplificatorul, ar trebui sa arate in jur de 60v. Si pana ce se aprinde ledul de clip, nu ar trebui sa auzi distorsiuni.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări