francezu Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 Salut!Am un PC caruia cineva "istet" i-a comutat sursa pe 110V, evident alimentarea de la retea era pe 220V. S-a prajit cam tot ce era prin el, au scapat hardul dvd-rom-ul si perifericele. I-am cumparat si instalat o sursa, o placa de baza AsRock N68C-S-UCC si un procesor AMD Sempron LE145. I-am pus doua placute RAM de 256MB (astea le aveam pe acasa). Am incercat sa instalez Windows XP Professional 32bit pe hard-ul vechi ( bios-ul il recunoaste fara probleme), si dupa formatarea partitiei de sistem se blocheaza la copierea fisierelor la diferite stadii ( 8%, 20%, 50%, 95%, etc). O singura data a ajuns la partea de instalare propiuzisa a OS-ului, dar s-a blocat la doua minute dupa.Hdd-ul vechi era pe IDE, si m-am gandit ca poate nici el nu a scapat nevatamat de socul de curent; astfel am pus alt hdd pe SATA, care functiona in alt sistem si care avea instalat pe el acelasi Win XP Pro. Din pacate nu vrea sa booteze Windows-ul, nici normal , nici in Safe Mode. Acum sistemul practic nu mai are nimic din cel vechi, o parte din componente sunt noi (sursa,MB,procesor) celelalte sunt de pe alt sistem functional.Aveti vreo idee ? Ce sa-i fac ? Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 daca ai pus alt hdd cu windows trebuie sa reinstalezi windowsul din nou pe el pe acest pc ! Link spre comentariu
francezu Postat Februarie 12, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2012 Multumesc frumos de indicatie!Si eu m-am gandit la asta dar nu eram sigur, de aceea am intrebat aici. Acum fac back-up la datele de pe hdd-ul SATA si reinstalez Windows-ul. Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 Buna seara ! Eu asi zice ca sa-i dati un ram jos,pentru ca un ram nu este bun.Am avut si eu vreo doua situati din acestea,dar cd-ul cu wind...este instare perfecta?Succes !!! Link spre comentariu
francezu Postat Februarie 12, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2012 Am sa probez si cu alt RAM de 1GB (merge in alt sistem).Cd-ul cu Windows este bun, de pe el am instalat pe sistemul de pe care tot iau componente Link spre comentariu
francezu Postat Februarie 12, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2012 Am reusit sa instalez Windows-ul pe vechiul hdd. De vina era intradevar una din memorii, multumesc FLORIN IORDACHE ! Link spre comentariu
andrei florin Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 da. ca de obicei . Florin Iordache raspuns prompt si corect. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 Cand apar erori la copierea fisierelor , testata memoria RAM (sau schimbata) la fel si cu discul de instalare. Eventual explicat simplu cum se face un test de memorie cu memtest86 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum