Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

antene wifi

Vizitator vivo_galati

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AlinEX

7

• radu42

1

sunt multe tipuri de antene... la exterior daca ai un acces point si esti server de retea, atunci vei avea o antena omnidirectionala(care emite 360 de grade) si are o raza mai mica de actiune care depinde de de AP-ul folosit, castigul antenei, lungimea cablului RF, tipul lui samd! daca esti client in retea ai nevoie de o antena directionala(biquad, tin can, cu reflector, etc) acestea din urma au raza de actiune mai mare datorita castigului mai mare al antenei la aceiasi putere de emisie! la interior ai obstacole prin camere, pereti despartitori deci raza de actiune e mai mica dar si castigul antenelor de interior este mai mic! acum poate descri in mare ce problema ai si poate primesti un sfat util! ca idee, eu cu doua antene CalAmp de 24dB si doua AP-uri Dlink am realizat o legatura in 2,5Ghz de aprox 2Km cu semnal fuldeci vezi de cati factori depinde raza de actiune a retelelor wireless?! depinde ce doresti sa realizezi!!!numai bineAlinEX

Link spre comentariu
Vizitator vivo_galati

ok de acord cu ce mi-ati spus eu mai dau net la inca 10 persoane si folosesc un acces point de interior montat binentrles intr-o cutie etansa la circa 8m inaltime dar cu o antena omi de 8 db de interior intrebarea mea era daca e vro diferenta de transmisie intre cele doua modela (interioare sau exterioare in afara riscului de a intra apa in ele) MULTUMESC

Link spre comentariu

nu ma refer la antene aici! ma refer la AP-urile de interior! la echipamentul wireles de orice tip ar fi el! placa de retea interna sau adaptor WiFi ori router wireles! la astea ma refer! antenele de interior au si ele castigul mic! mai sus de 5db nu cred ca sunt!

Link spre comentariu
Vizitator vivo_galati

atunci politica e mare avand in vedere ca sant echipamente de exterior care debiteaza ca putere 20 dB achivalentul a 100mv (convertor dB in mV) cu axceptia acelor echipamente care debiteaza 27 dB adica 500mV mi se pare o diferenta foarte mare (in amandoua cazuri de exterior) in cazul meu ma interesa strict propagarea undelor daca e la fel intre antena de interior si cea de axterior SCUZE DACA INSIST CU ACEST SUBIECT DAR MA INTERESEAZA

Link spre comentariu

cel mai bine poate iti explica un radioamator cum sta treaba!!! insa este vorba de mW(miliwati) nu mV(milivolti)!!! este limitata la puteri asa mici pentru ca la puteri mari, frecventa de 2450Mhz este nociva! ca idee si cuptoarele cu microunde folosesc aceiasi frecventa cu deosebirea ca acolo sunt 800W! oricum este clar diferenta mare intre antena exterioara si cea interioara! cu cea exterioara ai raza mai marenumai bine!

Link spre comentariu

In general ,antenele trebuie sa fie cit mai degajate.Cu atit mai mult o antena care mai si emite trebuie sa fie amplasata corespunzator.Daca vreti sa faceti o treaba profi' folositi o antena directionala amplasata cit mai sus si cit mai degajata de alte chestii metalice.E destul de complicat daca vreti sa obtineti rezultate stabile pe orice vreme .

Link spre comentariu
Vizitator vivo_galati

decord da avand in vedere ca cei 10 abonati care ai am nu sant in aceiasi directie nu pot folosi directionale si apropo stiti cumva vreun montaj de bruiat frecfenta de 2.4Gh

Link spre comentariu
Vizitator vivo_galati

pai stiu ca e interzis dar cei care ne vurnizeaza internetul in sat o face prin retea wireless deci noi abonatii avem AP client si a aflat ca mai distribui net si la alte persoane si m-au restrictionat (de la 5mb la 300 kb si peste putin timp o sa ma deconecteze de tot si voiam un pic de razbunare (sau ceva de spart parole)ca nu pot da la pace cu ei si nca ceva daca stie cineva cum pot sparce parola de intrare in acces point (setari)

Link spre comentariu

nu stiu daca este legal ceea ce face furnizorul... si mie mi-a zis smecheru ala care imi da net ca am 10M si nu am voie sa impart banda cu altu... adica... daca platesc 10M de ce nu pot sa impart cu vecinu? ca doar ii dau de la mine din cei 10M! Romtelecom permite treaba asta! e mare magarie... in fine pe mine ma puneau sa platesc nemernici astia de la net(avem un provider local), datoriile vechiului proprietar, ca altfel nu vad net in ruptul capului!!! dupa un drum si o sesizare la OPC au renuntat la datorie si singuri au venit sa imi bage net! trebuie sa vezi daca ce fac ei este legal, apoi dute la OPC si se rezolva treaba!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări