briobit Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 am o schema unde am o dioda zener de 10 volti , intrebarea este o pot inlocui cu doua de 5v1 inseriate? Link spre comentariu
mircea888 Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 Da, se poate fara probleme. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 In acest caz, monteaza cite o rezistenta de 10...22K in paralel cu fiecare dioda atunci cind le inseriezi. Rezistentele sa aiba valori egale. Link spre comentariu
briobit Postat Februarie 12, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2012 cam asa e schema:D5 e in discutie Link spre comentariu
Vizitator Angel Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 am o schema unde am o dioda zener de 10 volti , intrebarea este o pot inlocui cu doua de 5v1 inseriate?merge si direct inseriate important este sa-ti ramana pe capete un catod si un anod ,sa nu inseriezi anaod cu anod sau catod cu catod,,,,,,,,intelegi ce vreau sa zic..????? Link spre comentariu
radu42 Postat Februarie 15, 2012 Partajează Postat Februarie 15, 2012 In general diodele zener se inseriaza cind nu ai una de valoarea care trebuie,cind nu exista o valoare standardizata pentru ce ai nevoie ( de ex 8.7v) sau cind curentul IZM nu este suficient pentru ceea ce ai nevoie.In general diodele de tensiune mai mica au IZM mai mare.Eu am folosit pentru 80v(de ex) patru diode de 20v ...ca sa te lamuresti studiaza putin teoria de la DZ.In cazul tau poti pune doua diode de 5.1 v fara alte rezistente in paralel (!!!). Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 Dacă sunt diode de curenţi similari atunci se pot înseria, fără rezistenţe în paralel.Un alt motiv pentru care uneori se înseriază diode Zener, de data asta diode de tensiuni diferite, este pentru reducerea coeficientului de temperatura. Acesta variază în funcţie de tensiunea nominală, pentru unele tensiuni nominale fiind pozitiv iar pentru altele negativ. Alegând diode cu coeficienti de semn opus, se poate obţine un ansamblu cu un coeficient de temperatură aproape nul. Link spre comentariu
briobit Postat Februarie 16, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2012 multumesc de ajutor a mers cu 2 bucati de 5v1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum