Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

inmatriculari bulgaria

Vizitator laureti30

Postări Recomandate

te ”monitorizeaza” dupa data din procura. da... poti sa faci procura din 3 in 3 luni; mi se pare ca cei care sunt trecuti in certificat, adica au masinile pe numele lor sunt scutiti de aceasta reflementare. nu stiu sigur, asa ca cine poate sa afle ma multe... sa ne spuna si noua.apropo, eu mi-am inscris maisna pe romania, si am platit frumusica suma de 4036 lei doar taxa de poluare. am facut cerere la administratie sa imi restituie banii, am primit refuzul in scris, in baza caruia i-am dat in judecata. am termen peste 3 saptamani, si va mai tin la curent atunci ce si cum.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dj01fad

8

• cristi71

6

• yo9hnf

3

• bcristian

3

Top autori în acest subiect

• Administratori

apropo, eu mi-am inscris maisna pe romania, si am platit frumusica suma de 4036 lei doar taxa de poluare. am facut cerere la administratie sa imi restituie banii, am primit refuzul in scris, in baza caruia i-am dat in judecata. am termen peste 3 saptamani, si va mai tin la curent atunci ce si cum.

Intr-un stat normal in cazul in care castigi cel care a semnat refuzul de a restituii banii ar trebui sa plateasca din banii lui DE ACASA(din banii din spagile anterioare)
Link spre comentariu

ma bag si eu in seama :nas: . a-si vrea si eu sa imi cumpar(o iau mai mult moka vreo 500 euro) o petarda de opel astra 1.7dti inscrisa in 2000 in italia. din ce am citit ce a-ti scris aci reiese cam asa : 1: pt faptul ca e prima masina si prima inscriere in rom ar trebui platit 1800 euro?? 2:mai trebuie sa mai dau inca aprox 800 la inscriere( ca ..deh e mai veche de 11 ani si e euro 3) ??? 3: sint total in ceata :nebunrau: :nas: si va rog sa ma luminati . VA MULTUMESC !!!

Link spre comentariu

un mic anunt pe la stiri ...si cam atit..am inghitit o si pe asta..de aia au prins aripi acesti escroci ai natiunii. vad ca tine cioaca..sapa mai adinc ..mai adinc..o sa ne ia si zaharul din ceai ( dupa cum se exprima un nemernic dintre cei aflati la putere) si tot nu o sa zicem nimic. in viitorul apropiat ,cred ca o sa execute pe strada, in direct ,un eventual contravenient la legea circulatiei ,care nu a platit niscaiva dari (roviniete,taxe)catre buzunarele smecherilor...TOT INAINTE!

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator mihaidorneanu

Salut tuturor, abia mi-am facut cont pentru ca am am nevoie de ajutor si fiind tema postului am zis ca aici e cel mai bine sa intreb.

Am postat acum ceva pe facebook daca stie cineva pe cineva care inmatriculeaza masini in bulgaria, am fost contactat de un anume Dragos Ovidiu Silaghi care mi-a spus ca se poate dar m-au speriat putin termenii lui, trebuia sa platesc in avans 700euro si sa ii ofer cateva date despre masina(numar inmatriculare,serie..) si in 20 de zile o sa imi ofere actele.

Mie unu mi se pare putin teapa, bine da e si prima oara cand fac asta deci e posibil sa ma insel, tocmai de asta vream sa aud parerea altora pentru a fi sigur ca e bine cea ce fac si nu ma trezesc cu banii aruncati pe fereastra.

Conversatia mea cu acest Dragos Ovidiu Silaghi:

Ovidiu Silaghi : Salut

Dorneanu M. : Salut

Ovidiu Silaghi : Am vazut ca cauti sa inmatriculezi masinuta pe bulgari, mai esti interesat pentru ca eu ma ocup cu asta

Ovidiu Silaghi : App cat ai dat pe ea ?

e: Am dat 8.000e

Ovidiu Silaghi : Merita, arata bine masina

e: Da, na, la mine in oras nu sunt tipi care fac asta, poti sa imi dai mai multe detalii despre cum se face asta?

e: Esti cumva ruda cu ministru transporturilor sau ce mai era :)) ?

Ovidiu Silaghi : Nu LOL, e doar o coincidenta, ma cheama si Dragos

Ovidiu Silaghi : Pai e vorba de masinuta pe care am vazuto pe fb?

e: Da da

Ovidiu Silaghi : App cat ai dat pe ea ?

e: Am dat 8.000e

Ovidiu Silaghi : Merita, arata bine masina

Ovidiu Silaghi : Am vazut ca ai numere rosii, ti-au expirat cumva ?

e: Nu, mai am cateva zile

Ovidiu Silaghi : Bun, pai altfel trebuia sa o aduci pe platforma

e: Nu, nu, mai am vreo 7 zile

Ovidiu Silaghi : Bun, pai imi virezi 700euro in cont, eu fac demersurile legale ca sa inmatriculez masina si dupa venim sa o ducem la ei pentru o mica inspectie

e: Pai nu ai nevoie de masina de la inceput, app trebuie sa iti virez banii inainte de a lua masina ?

Ovidiu Silaghi : Da, trebuie sa virezi banii dinainte, este o garantie pentru mine, dupa ce ai virat banii eu vin si iau masina si o duc in bg

e: Pai si in cate zile e gata tot procesul asta?

Ovidiu Silaghi : Cam in 4 zile este totul gata, masina o sa stea la mine doar 1 zi, cat o duc la verificari

Ovidiu Silaghi : Actele si toate prostiile le fac fara masina, sunt niste cereri de facut...

Ovidiu Silaghi : Deci vrei ?

e: Pai eu vreau dar poti sa astepti o zi sa fac rost de bani si iti spun

Ovidiu Silaghi : Ok, pai cand esti pregatit imi spui si eu o sa ma ocup de asta

Ovidiu Silaghi : Pai atunci ne auzim cand esti gata, imi lasi un offline pe fb si ne auzim

e: Ok, o zi faina atunci si ne auzim

Ovidiu Silaghi : Merci la fel

Va multumesc frumos.

Link spre comentariu

eu nu am inscris pe bulgari,insa am nenumarati prieteni care au masinile inscrise acolo. stau intr un oras la granita cu bulgaro-romana,deci sunt foarte multe masini pe BG aici. suma de 700 de euro este fooarte mare. pentru un autoturism, se invarte in jurul a 400 max 450 de euro. cel mai simplu,faceti un drum in Giurgiu in cele cateva zile care le mai aveti cu nr rosii. sunt in oras reprezentati legali ai bulgarilor care nu cer toata suma in avans pentru asa ceva. mie unul imi miroase a teapa convorbirea..

Link spre comentariu

Ceva nu e in regula. Procedura dureaza 1 zi, maxim 2 daca ai ghinion (de obicei e coada considerabila, si poti sa nu mai apuci numere in prima zi). Costa 450-650 de euro, in functie de masina (putere si vechime) si adaosul intermediarului. Se plateste jumatate cand intri la KAT (echivalentul lor la RAR + inmatriculari) si restul la sfarsit.

Link spre comentariu

700 nu poate sa fie neaprat mult daca masina intra intr-o anumita categorie. problema e cu banii trimisi in avans, ca poti sa iti iei adio de la ei. asa, pot si eu foarte bine sa iti dau un numar de cont si sa te pun sa imi trimiti 700 sau ceva de genul cu promisiunea ca ti-o inscriu. ma crezi?! zi ce masina este (model, motor, putere), si vorbesc cu un amic care se ocupa de asta, si iti pot spune cat costa cu adevarat macar, cu altceva nu am cum sa te ajut. am un amic care a inscris cu 400, si de frica sa nu ramana fara bani, s-a dus personal in bulgaria cu masina, si totul a fost ok. pe de alta parte, am si eu un cazan de bulgaria, dar e doar o chestie de moment, ca o sa o trec pe romania cand s-o termina procesul cu inscrierea.pe de alta parte, de ce nu o inmatriculezi in romania fara taxa? te costa chiar mai putin decat sa o inmatriculezi in bulgaria si dureaza cam 3 luni. eu asa am luat-o, ca nu ii puneam numere bulgaresti. singurul avantaj la mine este ca pot sa merg cu ea pana cand se termina balamucul, pe cand tu ar trebui sa stai cu ea pe dreapta. totusi, cred ca merita.apropo, mai stie cineva ceva cum e treaba cu cele 90 de zile? sunt de la data procurii, sau de cand te opreste prima data in trafic?!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cele 90 de zile curg de la data intrarii in tara, sau de la data inmatricularii daca nu este declarata aceasta intrare in tara.Cat te opreste politia cam de asta va intreaba.Eu unul nu mi-as pune niciodata numere de inmatriculare cu litere chirilice.

Link spre comentariu

Daca literele chirilice sunt problema ta, poti sta linistit: numerele de Bg folosesc alfabetul latin.Aia cu 90 de zile e doar vrajeala, nu te intreaba nimic. Nici nu are ce sa te intrebe de fapt - masina nu iti apartine tie, ci unei firme din Bg. Tu esti doar sofer delegat al lor.Iar statul roman pana una-alta nu poate da legi care restrictioneaza pe cine trimite o firma din Bg sa-i conduca masina.

Link spre comentariu

Da. Eu asa am de exemplu.Sunt mai multe metode insa. Mai exista si angajari sau inchirieri.Ma refer desigur la metode strict legale, ca mai sunt si magarii.

Link spre comentariu

a mea e inscrisa pe persoana fizica la bulgari, si am procura totala pe ea, fara sa am vreun contract de vanzare cumparare. nici macar nu e pe numele meu procura, dar nu e absolut nici o problema. am prieteni la circulatie, si mi-au zis sa merg linistit ca e perfect legal, si imi trebuie urmatoarele: certificat, dovada verificare, asigurare, procura in original, procura tradusa la notar. nu trebuie sa fie pe numele soferului procura, trebuie sa fie doar facuta pe un nume de roman, iar daca e cu drepturi depline nu mai conteaza ce si cum. pana una alta ma ocup sa obtin inmatricularea fara taxa, si o sa renunt la numerele bulgaresti doar cand o sa primesc un raspuns pozitiv. sau daca nu... merge si asa. oricum, ce este cu adevarat misto la masinile astea e ca mergi linistit, ca nu primesti amenzi acasa...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări