remus68 Postat Martie 12, 2012 Partajează Postat Martie 12, 2012 s-au ars pentru ca am depasit puterea disipata...fara sarccina la iesire? Nici gind...Bineinteles ca este vorba de conductia simultana a celor doua ramuri din final. Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 12, 2012 Partajează Postat Martie 12, 2012 Mai atasez inca o data " originalul " din care s-a inspirat Apex , asa , pentru aducere aminte.......... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 12, 2012 Partajează Postat Martie 12, 2012 Crossconduction iti spune ceva?Nu. Explica.P.S. : am desfacut tranzistoarele si nu sint arse decat 1 pereche :101Ma si miram cum dreaq sa se arda chiar toate, dar eu cand am masurat imi dadeau in scurt pt ca erau toate conectate in paralel. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 12, 2012 Partajează Postat Martie 12, 2012 Crossconduction este atunci cind ambii tranzistori conduc simultan, in loc sa fie push pull.Suspectez probleme de bias la tine,ceea ce duce odata cu ambalarea termica a etajului final la un raport mai mare de crossconduction, si implicit final stage failure.Biasul, prin definitie, este un curent care circula prin finali, in permanenta, "ajutind" sinusoida la trecerea prin zero, deci implicit un raport mic (foarte mic) de crossconduction, care trebuie sa fie foarte bine corelat de superdioda.Oricum trz care s-au ars au fost cei cu beta mai mare, sau cu contact termic mai prost, oricum garantez ca finalii tai NU au fost imperecheati strict.Hai, pune poza cu finalii arsi si ciocaniti, sa vedem.Inclin sa cred ca ai folosit NJW de la On Semi Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 12, 2012 Partajează Postat Martie 12, 2012 Pai si cum apare aceasta conductie simultana ? asa din senin ? joaca dumnezeu zaruri ?Biasul era in regula, se regla frumos, n-avea oscilatii. Si era reglat la 20mA.Tranzistoarele sint NJW-uri si stii ca astea vin deja imperecheate. Am si masurat si erau diferente foarte mici de beta, n-aveam ce sa imperechez.Dar sa nu uitam ca treaba asta nu s-a intamplat brusc. Incalzirea a fost treptata. A stat destul cu semnal dreptunghiular pe el pana sa se arda...Pozele vin maine, ca nu merge sa folosesc blitzu la macro. Link spre comentariu
maxente Postat Martie 12, 2012 Partajează Postat Martie 12, 2012 Crossconduction inseamna ca un tranzistor (sau mai multi) din bara de plus a ramas deschis impreuna cu un alt tranzistor (sau mai multi) din bara de minus, astfel a ''curs'' curentul prin ei, corect? Link spre comentariu
Vizitator Fizz Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 Am realizat si eu acest amplificator, dar am o problema cu amplificarea, nu pot sa o maresc. Orice modificare as face pe reactie nu se intampla nimic.Eu suspectez o problema pe intrare, precizez ca off-setul si biasu se regleaza frumos. Singurele modificari care le am in prezent fata de schema sunt pe intrare bc556/546, generatoare tot bc556/546 si piloti bd239/240. O poza cu montajul si tensiunile pe intrare fata de masa. Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 Cind ai incercat sa modifici amplificarea, ce valori ai utilizat pentru R15 si/sau R16 ? Link spre comentariu
Vizitator Fizz Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 Salut,Prima data am crezut ca este de la condensator si l-am schimbat nu sa intamplat nimic apoi am modificat R16=10k apoi 22k tot nimic, R15 l-am lasat la 120 ohmi. Orice as modifica parca nici nu ar fi in circuit. Apoi am trecut la schimbat tranzistori pe intrare. De 5 zile stau pe ea verific si iar verific si nu ii dau de cap, acum merge dar trebuie sa ii dai semnal imens la intrare sa scoti ceva putere. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 Daca modifici valoarea R16 si nu se intimpla nimic (rezi mai mare, amplificare mai mare), posibil ca C5 sa fie in scurtcircuit. Link spre comentariu
indy666 Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 Cum a zis colegul DjLeco, eliminati C5.Verificati si filtrul de pe intrare: C1, C2, R1, R2. Link spre comentariu
Den Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 Verifica C6 si mareste provizoriu R15 la 1k.Apoi modifica celelalte Link spre comentariu
ex.escu Postat Aprilie 2, 2012 Partajează Postat Aprilie 2, 2012 Verificati daca cablul ecranat nu are cumva un scurt,condensatorii C1,C2,C5,C6,precum si valorile rezistentelor R1,R15,R16,eventual un scurt pe intrare;amplificarea in tensiune e de cca.40.Dupa ce remediati defectul aveti in vedere si efectul filtrului R1C2,si folositi pentru C6 un bipolar.Schema ,cu diverse variante a fost folosita si de "NAD".Succes. Link spre comentariu
Vizitator Fizz Postat Aprilie 2, 2012 Partajează Postat Aprilie 2, 2012 Multumesc de sfaturi, am rezolvat-o azi noapte. la a 15-spea verificare am descoperit ca era cablaju gresit, reactia R15 si C6 erau puse dupa R16 deci aveam reactia montata pe iesire amplificatorului si amplificare 0. Am remediat problema si functioneaza perfect. La cat credeti ca ar trebuie reglat curentul de mers in gol? Acum este reglat la 35 mA, sa il las asa? Link spre comentariu
indy666 Postat Aprilie 2, 2012 Partajează Postat Aprilie 2, 2012 70-100mA este perfect!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum