Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator APEX 100W - Putere si Fidelitate

Vizitator mya

Postări Recomandate

Vizitator electro_doctor

Felicitari pentru realizare. Lucrat frumos si curat ca toate montajele dvs. Cred ca functioneaza pe masura aspectului. Succes in continuare.

Link spre comentariu

Mersi Mersi... :)Ok maxente cand te hotarasti imi zici pe privat.O sa fac si teste si masuratori in curand, dar tre sa raman singur acasa :rade:Am o intrebare, daca il pun pe niste boxe PA800 + PCT-300 am sanse sa le ard ?Diful de basi are 200W rms, iar cel de inalte doar 25W, nu e cam mic ? dar are filtru...

Link spre comentariu

Roacare, pa800 si pct300 o bucata a tinut pe un amplif phonic max2500, varianta veche. Ampliful respectiv e capabil de minim 400W in 8 ohmi.Filtrul il gasesti la sectiunea boxe.MAgaria (no offence, dar un filtru calculat pe net rareori e bun de ceva) care ai facut-o tu n-are nici o treaba cu difuzoarele respective.

Link spre comentariu

Inainte de toate, testeaza-l pe o dummy load de 4 ohm, la ceva wattaj, cu osciloscopul paralel pe iesire, dupa care, daca totul este OK, pui si boxa(e).Succes, asteptam rezultate!

Link spre comentariu

As vrea sa fac un dummy load pt testat amplifuri si am o sarma de resou dar problema e ca atunci cand se incalzeste ii scade rezistenta, de la 8 ohmi la 6 ohmi. Ce naiba fac ? :cry: Eu stiam ca atunci cand un conductor se incalzeste ii creste rezistenta dar vad ca la sarma asta e pe dos...

Link spre comentariu

faci din doua bucati, una de Cupru infasurat pe ceva ca sa disipe caldura si restu de resou. Te joci cu ele pana cand la incalzire iti sta cat de cat constanta rezistenta. ASta ar fi o metoda.Filtrele sunt alea care intr-o vreme le-ai zidit in boxa? MA rog, sunt de firma! sigur se aud bine indiferent de ce difuzoare pui pe ele, doar de aia e de firma!Oricum, da-i omule linistit, pa800 sigur nu se arde, in restu nu stiu ce ai pus pe filtru ca sa stiu daca tine inalta. Eu ti-am indicat doar unde gasesti un filtru+ masuratori. MAi departe e la alegerea ta ce faci.

Link spre comentariu

La-am pus, normal. Se aude bine, ca orice amplif bun.Inca nu l-am dat la maxim, vreau mai intii sa-l testez pe o rezistenta la full power sa vedem daca rezista si pe urma il pun pe boxe, sa fiu sigur ca nu mi le arde.Alta masuratoare : Banda de frecvente redata : 20Hz - 20KHz @ 0dB ... adica fara nici o atenuare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări