dj_bryz Postat Aprilie 2, 2016 Partajează Postat Aprilie 2, 2016 (editat) Leco.... acum astept sa se incalzeasca si masor iar. Dudi...superdioda este pe bucata pnp. App...merge de rupe fashu` vorba ta . Ce factor de amplificare are? Se aude cu 40% mai tare decat ce mai am eu pe aici Editat Aprilie 2, 2016 de dj_bryz Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 2, 2016 Partajează Postat Aprilie 2, 2016 40x daca ai pus valorile din schema. Link spre comentariu
dj_bryz Postat Aprilie 2, 2016 Partajează Postat Aprilie 2, 2016 (editat) Despre sunet nu pot spune multe pentru ca am un singur modul facut...dar ca o idee pot spune ca suna corect. Nu tuseste,este aerisit....nu duce lipsa de medii si inalte....este un sunet foarte bun si limpede...exact ce aveam nevoie + o plaja larga. Despre celelalte ...imi dau cu parerea cand il fac si pe fracsu. Editat Aprilie 2, 2016 de dj_bryz Link spre comentariu
yonni Postat Aprilie 3, 2016 Partajează Postat Aprilie 3, 2016 (editat) DUDI am doua transformatore 1 de 2x48v AC si 1 de 2x50v AC , merg sa le pun la amp asta fara nici o modificare? Editat Aprilie 3, 2016 de yonni Link spre comentariu
vlad228 Postat Mai 16, 2016 Partajează Postat Mai 16, 2016 Buna ziua. Vreau si eu sa construiesc acest amplificator cu mici modificari legate de componentele folosite. Astfel, pentru eatajul de intrare vreau sa folosesc tranzistorii dubli IMZ1A (inspirat de schema originala Cyrus) si MMDT5451, nu voi folosi semireglabilul pentru reglajul offsetului, iar rezistentele de putere din emitorii tranzistorilor finali vor fi din acelea neinductive, duble. Toate rezistentele de mica putere vor fi de tip minimelf, iar tranzistorii finali vor fi fie o pereche (daca voi folosi ceva de la onsemi), fie doua perechi (daca voi folosi sc5200/sa1943). Pentru a pastra tensiunea de alimentare +/- 50V, ce valori de rezistente trebuie sa modific? Se mai pot face modificari minore pentru imbunatatirea acestei scheme (adica sa modific valori de componente)? Din lipsa timpului, proiectarea cablajului va dura un pic. Voi reveni cu alte intrebari cand voi avea o prima varianta de cablaj. Va multumesc pentru raspunsuri. Atashez inca o data schema acestui amplificator in care am notat modificarile dorite. Link spre comentariu
franzm Postat Mai 16, 2016 Partajează Postat Mai 16, 2016 Folosirea tranzistorilor dubli la intrare îmbunatateste echilibrul termic. Înlocuirea lui Q3,4,7,8 ajuta doar la economisirea de spatiu pe cablaj. Ar fi indicat sa nu renuntati la semireglabilul de offset (folosirea tranzistorilor dubli cu cuplaj termic strâns nu va scuteste de reglajul de offset). Link spre comentariu
vlad228 Postat Mai 16, 2016 Partajează Postat Mai 16, 2016 Intradevar, vreau sa inlocuiesc q3, 4, 7 si 8 doar lentru economisirea spatiului le cablaj si pentru o eventuala facilitare a rutarii traseelor. Voi pastra si semireglabilul pentru reglajul offsetului. Pentru alimentarea de +/- 50v sunt in regula valorile rezistentelor? Ar trebui sa mai modific ceva? Link spre comentariu
vlad228 Postat Iunie 19, 2016 Partajează Postat Iunie 19, 2016 Buna seara! Atasez o prima varianta de cablaj. Tranzistorii folositi la intrare sunt imz1a, iar in sursele de curent mmbt5401/mmbt5551. Rezistentele folosite sunt de tip 0204. Va rog sa imi spuneti daca rutarea traseelor est in regula si ce modificarimai pot face pentrua o imbunatati. Va multumesc! apex var1.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum