Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect 3 cai cu Usher

Vizitator

Postări Recomandate

sharky,woferele sunt cam apropiate de podea si Ft 1 o sa fie sus,nu o sa fie usor sa scape de bubuiala data de cameramai se vad cel putin 2 posibili factori care ar putea crea problemede asemenea,tw 025 mi s-au parut ca suna cam ascutit si fara detaliul cu care eram obisnuit,dar sunt relativ ok ,mai ales in 3 caiin schimb celelalte,vifa dx25 erau in liga 9950,aceeasi bani cu 025 si pe 4 ohmi cum ar fi cerut proiectul(din nou,parerea mea,sa nu apara discutii de care nu sunt interesat)apropo,nu poti sa tai un dif de medii cu calota de 2" la o jumatate de octava de fs si folosind un filtru usor de optimizat si sa mai ai si pretentia sa-i dai span fara sa scartaiedoar te-ai convins cate probleme pot sa apara de unde nu te astepti doar prin abordarea asta, asa am vazut la altii ,trebuie sa fie bine si la mine.Uneori e f greu sa mai dregi toate doar din filtrueu unul o sa urmaresc evolutia daca o sa fie cazul, acum depinde cat de sincer va fi cu el nomikos fata de ceea ce va scrie si ce va iesi.Adica cand se lasa deoparte partea vizuala/emotionala...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

6

• ahegyes

4

• Sharky

3

• ari_panterra

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din punctul meu de vedere situatia e cam asa:

TW - Usher 025 suna foarte bine, foarte apropiat de 9950 si de DX25. Le am pe toate 3 acasa in diverse proiecte. Singurul lucru care e de reprosat la Usher 025 e faptul ca dupa 16Khz incepe sa cada rapit. In rest - canta bine, FS pe la 800Hz.

Lucrul cu virgula care nu sunt nici eu impacat 100% sunt mediile de 2". 8133 "cred !?" ca trebuie taiat mai jos de 750Hz iar media nu stiu cat de jos se poate taia. Avand in vedere SPL-ul mare pe care il are acea medie si faptul ca vor fi folosite 2 buc, poate se pot taia jos, mai jos decat o spune teoria. Aici mai trebuie reflectat un pic.

Link spre comentariu

da,8133 are o coloratie cam uratica(adica tzipa) ,dar eu o banuiesc a fi de la breakup

partea proasta e ca nu suna nici f solid pe joase,in sensul de cantitativ,deci nu sunt nici wofere cu adevarat(bat mai mult spre midwofere cu raspuns limitat in partea de sus datoria marimii)

despre partea cu detaliul a tw am mai gasit si intr-un review aici aceleasi impresii (fiecare-si traduce cum poate)

totusi nu pot sa-mi dau seama unde au ales ft si cum arata pantele ca sa nu forteze nici tw,tinand cont ca nu este f solid iar woferul nu mai reda/suna cum trebuie incepand de pe la 1800-2000hz

referitor la medii,nu stiu daca e viabil,pt ca deja are fs la 510(si chiar si la 7-800hz ar necesita un RLC,care nu e usor realizabil fara echipament),dar caracteristica pica prematur ,deci nu cred ca se poate folosi ordin mare electric ca ramane gaura,la opus,intra energie prea mare in zona aia deci distorsiuni.Spl-ul(90db la 2,8v/buc) nu este chiar atat de mare pt asa ceva(poate la ceva peste 100db/buc mai mergea)

componentele sunt ok,dar dupa cum zici si tu,implementarea lor practica va fi putin mai dificila.Asa de pe margine rontaind la poze si specificatii toate par bune si frumoase.Si din cate am inteles,se va investi ceva bani si timp intr-un proiect care apoi va fi optimizat din mers.

(ca idee,in momentul de fata eu unul daca as folosi componente f scumpe intr-un proiect f ambitios,as face o cutie chioara de test din pal nenorocit (sau macar cu fata demontabila) si nu cred ca nu esti de acord cu mine ,ca doar si tu esti patit)

Link spre comentariu

Da, ce sa zic, wooferul e cam leshinat pana pe la 400Hz, d-aia e si ieftin... credeti ca-s prosti?As putea taia 900/3000, vad ca wooferul cade de pe la 900, dar pana acolo pare ok... de la 750 la 900, pentru medie, e o diferenta chiar importanta, in sensul bun.Sharky a avut o idee buna cu 3.5 cai, merita incercat.La banii astia, chiar n-am ce le cere. Nu stiu ce sa mai zic...Multumesc de ajutor!Cer scuze lui CBI, uneori avem zile mai bune, alteori nu... in realitate, sunt arogant de-a dreptul, e marele meu defect. :ops

Link spre comentariu

nimeni nu este perfect Posted Image ,macar sa incercam sa mai remediem

bafta in continuare si mai vedem pe parcurs ce mai apare

eu vreau sa folosesc woferul in 2 cai pana la un Ft 1,8khz,deci merge mai sus de 900hz ok pt ca am facut deja niste teste (cu un filtru putin mai diferit de comun).Eu caut o altenativa de calitate la pa800k,tonsil,monacor universale, pt proiecte cu buget mic,dar fara a renunta la o oarece performanta

revenind,800-900hz si 2500-3000hz cred si eu ca ar fi niste puncte bune de incercat in prima instanta(taieri acustice,atentie,nu am idee cum se obtin deocamdata)

cam 2 octave ar fi ok sa redea acele medii pt ca sa nu se suprapuna f mult carateristicile si sa fii nevoit sa folosesti pante abrupte

Link spre comentariu

Am incercat, la un moment dat, si cu;

GDN 25/60 x 2buc

GDN20/40 x 1buc

GDWK10/80/19 x 1buc

Culmea, desi ies mult mai ieftin, si mult mai bine acustic... cand ma uit la ele, si le vad "leshinate" asa, nu stiu ce sa zic.

Ca sa nu arate ca dracu, tre' sa le fac panou decorativ la cnc, sa acopere sasiele alea de tabla, in maniera asta:

Posted Image

O sa fac niste simulari...

Link spre comentariu

este discutabil,sonic primesti 2 chestii diferite,deci depinde de gusturice nu este discutabil este manopera si calitatea materialelor,in fav usher,intr-adevar(dar si preturile sunt altele)la polonezi primesti preponderent sasiuri de tabla ambutisata,rila din spume,con din hartie obisnuita,specificatii mai modeste(Pnom,xmax etc).Asta nu le impiedica sa aiba un sunet bun,deschis,cu un timbru natural si eficienta destul de buna(bine,nu toate modele,orice brand are si oi negre).Si ajungem tot la implementare...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări