Vizitator Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 Salutare, Pentru ca am terminat proiectarea, si achizitia componentelor pentru proiectul anterior, pana apare soarele pe cer, si ma lasa sa lacuiesc, m-am pus pe proiectat urmatoarea mea "floricica"... Este vorba de incinta acustica 3 cai, cu difuzoare Usher. De ce Usher? Raport calitate-pret excelent. Punct! Vreau o incinta serioasa, puternica, de calitate, fara sa cad in patima aberatiilor... Ce muzica ascult? Am preferinte absolutamente vaste, precum Universul... un preview pe scurt: Nu vreau sa continui, aveam in facultate sute de mii de melodii pe hard, si credeti-ma, savurez totul, fara exceptie... ...mai departe; Am un "mare" defect, pretind rezerve serioase de putere de la amplificator (aceste incinte vor "canta" sustinute de un Sony din seria TA-F...ES), si capabilitate pe masura, de la incinte, chiar si la SPL 90-92dB, cum e cazul de fata... de ce? CA ASA VREAU EU! Subiect incheiat! Tweeter 1x Usher Audio UA025-10 Midrage 2x Usher Audio 9845 Woofer 2x Usher Audio 8133 Alte caracteristici; Pn 150W Impedanta 4Ω Frecventa de acord 46Hz, la un volum intern net de 46L Materialul de executie, MDF, cel mai probabil peste 25mm grosime, ranforsat puternic. Materialele de finisaj, furnir/lac mat. Aveti atasat conceptul general, planse cu vederi cotate si necotate, urmand sa atasez, pe masura ce sunt finalizate, toate plansele, pana la detalierea de executie. Astept cu drag, comentarii constructive... nu insistati, nu voi alege alte difuzoare. Dar la altele sunt deschis... Spor! P.S. Cine doreste .dwg-ul, poate sa mi-l ceara pe mp... Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 Spor la treburi si succes in finalizarea proiectului!Ce fel de filtru vei folosi?Ce te-a facut sa alegi domurile acelea si nu niste medii care pot fi taiate mai jos, tinand cont de distanta dintre difuzoare? Daca vrei sa explici, nu da nimeni cu parul. :)Sunt convins ca se poate o obtine o boxa din ele cu mai multa munca. Link spre comentariu
ari_panterra Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 vad ca inalta are sub 90db/w/m iar media 92db.../bucata,.....care e logica?dupa cum spune si @sharky ,ce e cu domurile acelea ''calde'' in locul unei medii sanatoase?!arhitect,......arhitect dar ce te faci cand frumusete de casa nu poate fi locuita!? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 Multumesc! Este o alegere care care tine, in primul rand, de estetica... nu am gasit o medie, din familia joaselor. Asadar, am ales o medie, din familia inaltelor... Evident, am fost atent si la "cifre", urmand sa fac taierea la 750Hz si 2500Hz... cred ca e alegerea cea mai buna, daca suprapun graficele "indivizilor" in cauza... Finisajul e EV-Makassar 370X, cred... lac mat. O sa atasez si sectiuni, cand termin. E cam nasol, trebuie sa fac niste ranforsari transversale si de colt, inteligente, ca sa scad mastodontul la 46L net... ma bate un gand, sa le fac si doua dale de beton (ca alea din masinile de spalat), si sa le fixez in interior la baza, motivatia, pe langa scaderea volumului, stiti voi care-i... P.S. Mediile se vor atenua... daca nu sunt eu in stare, sunt dispus sa fac filtrele, la cunoscatori, la modul cat mai serios... Exclud varianta unei alte marci, pentru medii... sunt usor obsesiv-compulsiv, n-as putea dormi noaptea stiind ca am facut asta... La 750Hz, la temperatura de 20grd Celsius, lungimea de unda este 45.78cm, deci... Asa arata treaba... Link spre comentariu
ahegyes Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 uite, mie mi-a iesit cam asa: Link spre comentariu
ari_panterra Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 din simulare ti-a iesit 46l pt un difuzor iar tu vrei sa folosesti doua/incinta si tot la acelasi volum ?! scap eu ceva din vedere,ca nu mai inteleg nimic??? Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 La 750Hz, la temperatura de 20grd Celsius, lungimea de unda este 45.78cm, deci... Poi da, si e cam mica. Ideal ar fi bine sa le pui mai aproape de lambda/4 pentru o compunere coerenta fara lobi.Dar lasa ca nu e dracu chiar asa de negru. Sunt convins ca o data cu stabilirea unui echilibru tonal o dispersie putin neregulata nu iti va pune probleme mari. Spor la treburi si multa bafta! Asteptam poze. icon_jook Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 din simulare ti-a iesit 46l pt un difuzor iar tu vrei sa folosesti doua/incinta si tot la acelasi volum ?! scap eu ceva din vedere,ca nu mai inteleg nimic???Aia e simularea cu doua difuzoare in incinta...@Ahegyes, aia sunt parametrii masurati de tine? Link spre comentariu
ahegyes Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 @Ahegyes, aia sunt parametrii masurati de tine?DA Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 Inseamna ca, oricum as da-o, 46L e ok... Link spre comentariu
adrian lucian Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 Nu ma bag in ciorba omului, nu am avut in mina medie calota Usher. Doar povestesc despre experienta recenta cu calote de 2". Am tras cu dinti de un proiect care sa aiba calota pe medii. (Arata bine ,recunosc ) Din socoteli pe hirtie parea OK taiata la 7-800. Practic , ca sa sune cit de cit am tatonat si ramas la 1200 taiatul jos si am oprit-o la 2000 (brutal, 18db/oct ) ca sa imbin la 3200 Hz tweeterul. Altfel face niste cocoase urite si suna ca dracu'. Nu spun ca pentru a iesi cit decit voci din ea wooferul l-am oprit lin (ordin I ) la 400 hz. Si timbral tot de mare porc a iesit. Cum am renuntat la ccalota (c dublat in mod deliberat) si am pus un mid dedicat de 4" s-a schimbat treaba; in bine. Cine vrea sa se joace am doua perechi de calote (diferite ) pentru imprumutat si experimentat. Link spre comentariu
CBI Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 De ce Usher? Raport calitate-pret excelent. Punct!of of mai mai,ce transant esti... pt simularea volumului poti folosi si parametrii(media) masurati de mine la o pereche fs 26,8 Le 0,84 qt 0,29 qe 0.3 qm 6 mms 28.1 vas 81 sd 214 bl 9,4 spl 90,2 @ 2,8v eu as fi folosit(adica o sa) o cutie de ~30-35L cu Fb ~40hz pt 1 buc(dar asta cand o fi vremea mai buna) am si eu deja taiat materialul,dar stiu la ce sa ma astept si deocamdata fara concluzii finale,mai ales ca inca nu am efectuat niste teste mai tehnice asa.Lacul si funirul il alegem dupa din pacate cifrele astea nu te ajuta prea mult cand vine vorba de alte chestii decat volumul cutiei,cum ar amplasarea difurilor pe fata,geometria/forma cutiei ,alegerea optima a Ft 1,2,...n etc ce vreau sa indic este ca o boxa nu se abordeaza ca pe o lucrare de tamplarie si nici nu trebuie sa primeze forma(adica cea de mobilier) functiei asa ca multa bafta, o sa mearga mai greu la inceput ,dar nu se poate fara Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 13, 2012 Partajează Postat Februarie 13, 2012 Am fost transant, pentru ca nu am chef de discutii ulterioare, inutile, de care tot n-am scapat... Cine nu-i fan Usher, ghinion. Am consultat si eu parerile unor posesori, si am tras niste concluzii, privind lucrurile din toate directiile... Mai departe, consider ca am aplicat toate considerentele de proiectare, si in ce se vede, si in ce o sa vedeti mai tarziu, referitor la proportiile cutiei, forma, distanta intre difuzoare... amplasamentul pe baffle, e alegerea mea... O incinta care suna perfect, dar arata ca dracu, e un c...t, aia nu e o piesa de design (http://ro.wikipedia.org/wiki/Design Este o concepție și o metodă de creație care urmărește să asigure fiecărui produs un înalt randament funcțional, însoțit de un aspect agreabil.), si nu cred in "form follows function", pe deplin. Nautilus este si va ramane exceptia. Nu-mi tineti teorii d-astea, ca sunt plin pana in gat. I-am cunoscut personal si pe Georgetto Giugiaro, si pe baietii de la Pininfarina, si pe Dan Chinda (prof. dr. Art Institute of Pittsburgh, face design pentru Motorola, si altii, necunoscut), ca sa nu mai spun de profii mei, care-s totusi niste somitati. Design inseamna a gasi calea de mijloc, si asta e cel mai greu pentru unii... cate jeguri estetice am vazut eu prin internet, sa-mi traiasca, chit ca suna frumos. Nu ma consider un urechist, nu caut nuante si subtilitati cunoscute si auzite numa' de ala care acordeaza la Steinway. Nu am varsta, nu am cultura... peste 20 ani, voi fi depasit de mult, ca nivel al cunostintelor, pe multi de aici. Si om mai vedea atunci, ce proiectam. Sa nu fie cu suparare, asta o sa fie realitatea. Accept orice corectie, cu privire la designul meu, dar, in limitele unui simplu pasionat de muzica, si cu argumentele de rigoare, pe care chiar vreau sa le aud/vad. Tu poti alege furnirul dupa, eu nu, formatia mea profesionala imi permite sa decid, si sa vizualizez mental produsul finit. Sunt armate de oameni, care aleg piei, textile, si vopseluri, le privesc la 7 temperaturi de culoare a luminii, si fac asta luni de zile, pana aleg doua. Daca nu pot alege un furnir nenorocit, inseamna ca sunt retardat... Cunosc foarte bine absolut toate implicatiile, nevoile, obligatiile, cerintele, pentru proiectarea unei incinte decente. Ca atare, asta e designul meu, hai sa-l facem sa sune bine. Inca nu ma prind cu ce am gresit cu amplasarea... e chiar una comuna, foarte comuna. Cred ca 75% din incintele de tipul asta, sunt identice. Proportii; 1x1,202x1,435 sau sectio aurea 1,6180339887, raport intre laturi... eu am folosit 1x1,202, pentru baza, iar la H................. ghinion, atat am avut nevoie. LxH baffle, din pacate, sunt la minim necesar... Pana la alegerea optima a Ft, mai aveeeeeeeeeeemmmm... Eu nu cred ca o sa fie greu, eu cred ca o sa fie foarte usor, chiar un succes... Link spre comentariu
CBI Postat Februarie 13, 2012 Partajează Postat Februarie 13, 2012 amplasarea nu pare gresita,la prima vedereeu am intrebat daca ai facut ceva simulari in aceasta directie(difractie,distantele intre CA,influenta de la podea etc etc) sau doar ...esteticreferitor la aspect,da,dpmdv este lasat la sfarsit pt ca nu este determinat de ceva si poate fi facut in orice fel,pe cand daca se va dovedi ca nu suna chiar cum trebuia,e mai greu sa umblii la tamplarie/componente.Mai trebuie sa treci prin cateva esecuri sa intelegi ce am vrut sa zicdar se pare ca le stii pe toate si esti f sigur de totul,desi esti la primele incercari de o lucrare mai serioasa asa ca nu se mai pune pbma de a incerca sa facem niste simulari pt acest proiect pt ca mi-as complica linistea cu siguranta deci poti sta linistit ca eu nu mai intervin ,de fiecare data in orice mesaj lasi impresia ca te simti deranjat de ceva anume (sau ai ceva pbme personale) altfel nu imi pot explica de ce raspunzi cu asa aroganta in toate mesajele cand cineva incearca sa isi zica si parerea luiintrebasem pur si simplu pt a afla ce am putea face pe partea de simulare,ca doar ai adus pbma de imbunataririps:usher are si componente cu un rap pret performanta bun precum zici(dar nicidecum state of the art sau de genul),dar nu sunt astea Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 13, 2012 Partajează Postat Februarie 13, 2012 HAi mai ca se poate face ceva calumea. Nu e dracul chiar asa de negru. Lasa omul sa isi faca boxa cum ii place, ca sigur se poate scoate la capat.Amplasarea este ok. Daca era pusa o medie sus si una jos sau alte SF-uri, atunci era nasol.Wooferul de jos chiar daca e departat de medii poate fi filtrat in maniera 3.5 cai, adica W jos merge pana la 300-400Hz, al doilea urca pana la 700-800, de acolo mediile si inalta.ASta in caz ca e nevoie de un asemenea artificiu, ramane de vazut la masuratorile practice.Daca nu ma insel tweterul acesta il are Adi Hegyes in chistoacele lui. Din cate tin minte nu suna rau, dar comparat cot la cot usherul 9950 (sau era SS?) i-a dat clasa.Il rog pe Adi sa ma corecteze daca gresesc. S-au ascultat si discutat multe in ziua aia, a mai trecut un an de atunci... omul mai uita. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum