Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reparatie Technics SU-V60

Vizitator luci295

Postări Recomandate

la putere bruta AX 700 face praf toate amplificatoarele pe care le-ai mentionat tu acolo :da

Doar in 8 Ohmi. lucreaza YAMAHA AX 700, si are puterea de 110 W in 20Hz - 20 Khz., puterea DIN 1 KHZ Este putere obtinuta cu semnal de test.

Eu asi alege in ordinea urmatoare:

1 Sony TA-F570 ES

2 ONKYO A-8670

3 Denon pma-860

4 YAMAHA AX 700

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

la putere bruta AX 700 face praf toate amplificatoarele pe care le-ai mentionat tu acolo :da

Doar in 8 Ohmi. lucreaza YAMAHA AX 700, si are puterea de 110 W in 20Hz - 20 Khz., puterea DIN 1 KHZ Este putere obtinuta cu semnal de test.

Eu asi alege in ordinea urmatoare:

1 Sony TA-F570 ES

2 ONKYO A-8670

3 Denon pma-860

4 YAMAHA AX 700

prietene , sa stii ca in realitate 1 watt yamaha difera mult fata de un watt sony-onkyo-denon ....cu conditia unor boxe bune evident , sensibilitate mai mare sau egala 90 dB......din clasamentul tau , as miza si pe ONKYO , cei de la DENON nu m-au convins niciodata iar SONY ES care , apropo , nu inseamna ESPRIT asa cum confunda marea majoritate , inseamna simplu ELEVATED STANDARD , adica o clasa de electronice putin mai bine lucrata decat cele consumer , adevaratele ESPRIT-uri costa bani multi si nu prea se gasesc la noi .........initiatorul acestui topic este liber sa cumpere ce doreste , eu raman pro -yamaha ax 700
Link spre comentariu

Şi Yamaha AX700 are două-trei bube: trafo şi puntea subdimensionate şi boala folosirii de condensatori electrolitici cu tensiuni mici continue, acolo unde au semnale alternative mari. De exemplu cond de 100uF/6,3V dintre ieşire şi corecţia Baxendall. Dacă se rezolvă problemele astea, e un amplif destul de bun, după criteriile mele, nu discut schema, se putea şi mai bine. Uşor de reparat.Cu Onkyo, depinde de seria amplifului, au tendinţa de a se complica inutil şi schematic şi mai ales constructiv. Dificil de reparat.Denon sînt destul de bune, e cealată aripă a firmei comune cu Onkyo. Şi ei se complică, dar au altă echipă de proiectare şi lor le mai reuşesc de multe ori amplifurile. Sînt mai uşor de reparat.Pioneer-urile sînt dificile şi cu excepţia cîtorva modele, destul de fragile, mai greu de reparat... etc.

Link spre comentariu

prietene , sa stii ca in realitate 1 watt yamaha difera mult fata de un watt sony-onkyo-denon ....cu conditia unor boxe bune evident , sensibilitate mai mare sau egala 90 dB......din clasamentul tau , as miza si pe ONKYO , cei de la DENON nu m-au convins niciodata iar SONY ES care , apropo , nu inseamna ESPRIT asa cum confunda marea majoritate , inseamna simplu ELEVATED STANDARD , adica o clasa de electronice putin mai bine lucrata decat cele consumer , adevaratele ESPRIT-uri costa bani multi si nu prea se gasesc la noi .........initiatorul acestui topic este liber sa cumpere ce doreste , eu raman pro -yamaha ax 700

Insemna ca astea de la sony au gresit cand a scris acolo sony ESPRIT.

Posted Image

Toate amplificatoarele din lista de mai sus leam avut, testat personal si cel mai mult mia placut Sony TA-F570 ES

Link spre comentariu
Vizitator luci295

Salut la toata lumea ! astazi am redeschis Technics-ul si am masurat tensiunea TP1 si TP2 si imi dadea 48mv la rece, in manual scrie ca trebuie sa fie de 20mv asa ca am reglat tensiunea la 20-22mv din vr401 si 402 si am observat ca dupa 1 ora de ascultat muzica la volum 2 nu se mai incalzesc tranzistoarele de pe racitor Q415-416-417-418(foarte putin)!. pina aici OK ! rezistenza r435 in schimb continua sa se incalzeasca ca inainte la fel si Q405-406 dar nu asa tare. Oricum releul decupleaza in continuare dar problema e ceva contacte pe la condensatoarele electrolitice C705-706 deoarece cind decupleaza si apas pe unul dintre condensatoare functioneaza iar. Pentru astazi cam atit ,las amplificatorul desfacut si simbata il desfac complect sa verific lipiturile si sa schimb R435 cu una mai puternica. M-a intrebam oare daca sa schimb si R419,R420 (rezistentele de pe emitorul lui Q405-406) cu unele mai mari ca sa nu se mai incalzeasca tranzistoarele !

Link spre comentariu

luci295, nu la rez din emitoarele Q405,406 trebuie umblat ci chiar la ei, dacă vrei să meargă mai reci îi înlocuieşti cu MJE340, iar pe Q401,402 cu MJE350. Poţi să le pui şi radiatoare mici.

Te-am pus să măsori tensiunea pe TP1,2 ca să vedem dacă e vreo derivă mare la ieşire, peste 1V şi acţionează protecţia din cauza ei. Tot e bine că ai mai reglat ceva acolo, vezi în schemă tensiunea pe bazele Q415,416,417,418 e de maxim 0,6V, reglează la 0,5...0,55V, fără semnal. Vor merge mult mai reci trz.

Practic, în afară de a căuta lipiturile reci şi a schimba sărăcia de R435 nu ai altceva de făcut.

Link spre comentariu
Vizitator luci295

Ok Zal , mersi mult. ai dreptate si Q401,402 se incalzesc la fel! In afara de MJE340,350 ce as mai putea folosi? (in caz ca nu gasesc tranzistoarele astea). Poate pun niste intrebari prea elementare dar nu m-a mai ocup de elettronica de cind eram mic si construiam emitatoare :da , am scos acuma de la naftalina aparatul de masura si pistolul de lipit. ai rabdare ha ha ha. In privinta amplificatorului cred ca am sa optez pt Sony TA-F570 ES chear daca m-a gindeam si la Yamaha ax700. Despre Sony am vazut poze pe net si este misto ca se desface dedesupt sa poti lucra la finali

Link spre comentariu
Vizitator luci295

Salut la toata lumea ! Astazi am modificat Technics-ul si se pare ca merge bine, am sa pun si o poza. In afara de asta m-ai am o noutate, am zis ca vreau sa cumpar un Sony TA-F570 sau un Yamaha ax700. Sony nu am prea gasit la un pret bun asa ca am gasit o oferta si am cumparat un Yamaha AX700. Sper sa fi facut o afacere buna , cind imi ajunge o sa pun niste poze .

Link spre comentariu
Vizitator luci295
:jytuiyu am schimbat si Q401,402 si.... nu mai merge amplificatorul. nu mai cupleaza releul dupa citeva secunde. se incinge tare Q402 si pe VR401 imi dadea 60mv iar pe VR402 15mv ............ :jytuiyu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări