Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reparatie Technics SU-V60

Vizitator luci295

Postări Recomandate

Vizitator luci295

Buna ! am un amplificator Technics su-v60 pe care l-am cumparat folosit acum 1 an din germania, a mers brici totul ok dar de la un timp dupa citeva minute de functionare decupleaza releul de protectie si nu se mai aude nimic. am gasit schema aici http://www.hifiengine.com/ ,am desfacut aparatul si se vede o zona pe placa mai arsa "voltage control amp" cu o rezistenza care de incalzeste tare R435. Datimi un sfat ! de unde sa incep sa pun mina? As putea sa-l duc la reparat dar mi-ar placea sa pot sa-l repar eu ,ar fi o satisfactie pt mine. Mersi mult ,astept indrumari !

mod edit: titlu editat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

R435 aşa se încinge în toată familia asta de amplifuri nefericite Technics, trebuiau să fi pus una de 2W acolo. Nu e exclus să se fi dezlipit, aşa că verifică pe spatele cablajului, sau mai simplu, dă drumul amplifului şi mişcă de rez respectivă. E greu de desfăcut, idioţii nu au prevăzut nici un capac pe fundul cutiei.

Link spre comentariu
Vizitator luci295

Am desfacut amplificatorul si parea dezlipit colectorul tranzistorului Q405, am lipit mai multe picioruse care pareau mai naspa, am adaugat un racitor mai mare pe tranzistoarele Q418,Q416,Q417,Q415 , am pus totul la loc ,am aprins si amplificatorul a mers pentru circa 20 minute dupa care aceeasi problema. oare sa schimb rezistenza R435 cu una de putere mai mare cum ai zis tu ? oare problema este in alta parte ? nu crezi ca tehnici de la technics ar fi pus ei o rezistenza mai mare de la inceput daca se incalzea asa? offfffff cind eram gata sa m-a bucur de rezultat........ peste 2 luni am botezul ficei mele si vroiam sa pun eu muzica la restaurant...... :jytuiyu

Link spre comentariu

luci295, crede-mă că în toate amplifurile Technics desfăcute, aşa zise în clasă AA (un banal amplif mic care atacă un integrat de putere), idioţii au pus rezistenţa aia microscopică, faţă de ce are de lucru.

Pe lîngă asta e posibil să mai ai ceva prin amplif, de regulă se ard trz ăia de pe radiatorul mic şi trag după ei şi integratul de putere. Cînd decuplează releul, taie volumul şi verifică ce tensiune ai pe bornele din mijloc la TP1,2 şi pe R513,514, faţă de masă desigur.

Link spre comentariu
Vizitator luci295

Ok verific zilele astea, mersi mult. M-a gindeam sa cumpar inca un amplificator in caz ca nu reusesc sa-l repar pe asta curind, ai vreo idee ce as putea cumpara ? pioneer,onkyo,technics,kenwood...... sa fie bun pentru a sonoriza o sala nu chear foarte mare. Ca boxe am o pereche de unitra de 140w si o pereche de pioneer cs-3030

Link spre comentariu

Ok verific zilele astea, mersi mult. M-a gindeam sa cumpar inca un amplificator in caz ca nu reusesc sa-l repar pe asta curind, ai vreo idee ce as putea cumpara ? pioneer,onkyo,technics,kenwood...... sa fie bun pentru a sonoriza o sala nu chear foarte mare. Ca boxe am o pereche de unitra de 140w si o pereche de pioneer cs-3030

Un lucru bun este ca ambele boxe sunt pe 8 ohmi deci merg conectate la orce amplificator, iar ca amplifcatoare ferestete de technics si kenwood pt ca marea majoritate au etaj pilot / finali pe circuit integrat imposibil de gasit in caz de defectare, Firme mai bune Denon, Onkyo, Pioneer, Yamaha cu finali pe TRANZISTORI.
Link spre comentariu
Vizitator luci295

Salutari din nou ! miine poate am timp sa desfac amplificatorul sa schimb r435 cu una mai mare si sa verific tensiunile TP1,2 şi pe R513,514. Am uitat sa precizez faptul ca amplificatorul decupla chear daca nu ascultam muzica in boxe ci in casti ! Nu stiu daca schimba ceva. Am vazut pe net niste amplificatoare care m-ar interesa si anume PIONEER A-717 MARK II, Pioneer A-616, Pioneer A-757, Sony TA-F570 ES, Yamaha AX-596. Stie cineva ceva despre ele ?

Link spre comentariu
Vizitator luci295

Salut Zal ! cred ca sint si mai bune dar depinde si de pret ! eu acestea le gasesc la circa 150 - 200 euro , ai putea sa-mi dai un exemplu de amplificator mai bun dar care sa se incadreze in banii astia ? Mersi mult

Link spre comentariu

am avut si A 616 si A656 si A757 asta este o megauzina la interior dar puterea este relativ mica , nu obtii mai mult de 100 w pe 8 ohmi , pe boxe de 4 le ingenunchezi imediat , asa ca nu recomand pioneer .....in schimb ONKYO mi-au lasat o impresie foarte buna absolut la toate aparatele pe care le-am vazut , deasemenea YAMAHA sunt niste monstri la putere dar sunetul va fi unul plastic , lipsit de esenta si detaliu .........pt botez unde trebuie sa fie mai multe galagie decat fidelitate recomand YAMAHA AX 700 sau daca te tine buzunarul AX 900

Link spre comentariu

Salutari din nou ! miine poate am timp sa desfac amplificatorul sa schimb r435 cu una mai mare si sa verific tensiunile TP1,2 şi pe R513,514. Am uitat sa precizez faptul ca amplificatorul decupla chear daca nu ascultam muzica in boxe ci in casti ! Nu stiu daca schimba ceva. Am vazut pe net niste amplificatoare care m-ar interesa si anume PIONEER A-717 MARK II, Pioneer A-616, Pioneer A-757, Sony TA-F570 ES, Yamaha AX-596. Stie cineva ceva despre ele ?

La Pioneer A-717 MARK II, Pioneer A-616, Pioneer A-757 Cand se va strica integratul PA0016 il vei parca langa Technics SU-V60 si vei face o colectie de amplificatoare stricate.

la 150-200 Euro iti poti cumpara ceva amplificatoare mai bune cu etaje finale pe FULL Tranzistor:

-Onkyo A-8670

-Denon pma-560

-Denon pma-860

-Denon pma-720a

-Sony TA-F570 ES

-HARMAN KARDON HK 6500

-Akai AM-55

Link spre comentariu
Vizitator luci295

"o colectie de amplificatoare stricate" ha ha ha :da , OK OK am inteles , cred ca am sa aleg ceva intre acestea Sony TA-F570 ESYAMAHA AX 700ONKYO A-8670Denon pma-860V-a multumesc la toti pt sfaturi !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări