Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe vs. ampliff

Bala

Postări Recomandate

Salut !

Am o problema !

Am nevoie si de alte pareri ...

Ce mi s-a intamplat:

Am un amplificator technics SU-V620 care suna bine si sunt multumit de el dar am constatat la un moment dat ca mi s-a ars un difuzor de inalte la boxe (niste Scheneider open air 1000).

M-am dus la un magazin de specialitate si am gasit tweetere la aceleasi dimensiuni dar care erau piezo.

Le-am demontat pe cele de pe boxe care erau cu membrana frumos si la difuzorul care nu mai mergea bobinajul era SCRUM !!!!!!!! Am constatat ca in paralel cu acestea exista o bobina care era buna !!!. Am legat noile tweetere si cand am dat nivelul de sunet la aprox. 35 % ... pac a murit tweeterul !!!!!!

ACELASI ! pe aceiasi boxa.

Este clar...boxele sunt cam vechi si la prima vedere pare ca filterele din boxa respectiva nu prea isi mai fac treaba si mai mult de atat am si difuzoarele de bass un pic cam... "uzate"

Luna viitoare o sa ma apuc frumusel sa le reconditionez sa pun totul nou si cat de mult posibil cu piese originale (daca se poate) fiindca sunetul era excelent...

Acum intrebarea :

Stiu ca amplificatoarele cand intra in regimuri "nedorite" de functionare prin semnalul pe care il scot la iesire "ard" tweeterele.. dar exista posibilitatea in cazul meu sa fie de la amplificator ?

Stiti cazuri in care doar un canal (acest amplificator are un singur integrat final pentru ambele canale) este praff si amplificatorul este de vina pentru pagube ?

:prayer:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bala

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări