Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator simetric 50W

Postări Recomandate

• 3 ani mai târziu...
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 2 luni mai târziu...

Va salut.

Intampin niste probleme la acest aplificator,si anume,unul dintre module,celalalt functioneaza perfect.

Dupa ce setez curentul de mers in gol la 30mA si tensiunea de iesire pe 0v la primul semnal sau daca ating cu degetul intrarea consumul pe ramura pozitiva urca la 1,2A si asa ramane.

Amplificatorul este alimentat la +- 40v,nu mai inteleg nimic,tranzistorii sunt verificati toti.Finalii sunt 2SA1695 si 2SC4468 originali Sanken.

Poate ma ajuta cineva cu aceasta problema care nu o mai inteleg deloc.

Multumesc

Link spre comentariu

Ai pus bobina la iesire cu rezistenta paralel (5-10 ohmi, si 15 spire Cu Em 1,2-1,5mm)?

Intre E si C la superdioda (Q9) pune un 220nF/50Vcc, asemeni intre B si C.

Verifica  si R38 sa nu fie intrerupta!

Link spre comentariu

Am pus la prefinali intre B-C 470pF si la superdioda 220nF vad ca acum sta stabil,tot nu inteleg de ce la modulul celalalt nu face fenomenul asta,sa pun si acolo acesti condensatori?

Pe schema nu am vazut rezistenta si bobina pe iesire.Daca trebuie ce diametru are bobina?

Pe iesire am rezistenta de 10 ohmi si cond-ul de 47nF.

Editat de emy_dx
Link spre comentariu

Schema aia pe care ai facut-o a fost castrata la maxim, condensatorii aia trebuiesc pusi, intre B si C la prefinali, tipic 100-220pF (eu am zis 470-680) ca sa vedem daca ajuta sau daca e din alta parte, iar condensatorii de 220-470nF intre B si C si E si C la superdioda trebuiesc pusi oricum.

Pune cei de 220nF  intre B si c si intre C si E la superdioda si 150pF intre B si C la prefinali, mareste capacitorul la 100nF si rezistenta scade-o pe la 5,6 ohmi 3W (R38 si C13), si amplificatorul ar trebui sa fie stabil.

Esti sigur de autenticitatea sanken-urilor?

Niste poze cu ele de pe ambele canale, cu un semn la cei de pe canalul care functioneaza ok?

Link spre comentariu

Anumiţi trz au banda de frecvenţă mai mare, capacităţi diferite, amplificare mai mare şi în anumite condiţii pot oscila într-o schemă făcută în nenumărate variante cu alţi trz şi care se comportă normal.

Şi mie mi se pare cam prea mult 470-680pF ptr prefinali, ar trebui să se simtă la ureche în zona sunetelor înalte.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări