allexx1968 Postat Februarie 11, 2012 Partajează Postat Februarie 11, 2012 SalutareApelez din nou la experienta celor de pe forum.Am terminat o "aritma" dupa schema lui "csongore"si am considerat ca e un succes deplin.Am folosit-o initial cu placa de sunet din PC.Dupa ce am intrat in posesia unui player de CD-uri au inceput problemele.La volum aproape de maxim merge bine,daca reduc volumul la 50% apar problemele.Se aud intreruperi ale semnalului util.Am incercat mai multe,am schimbat cabluri,am anulat condensatorii de pe intrare,fenomenul e acelasi.Vre-o idee daca are cineva i-as multumi.P.S.Playerul este un Teac PD-155 cumparat de pe forum. Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 11, 2012 Partajează Postat Februarie 11, 2012 Ma tem ca tensiunea de alimentare e prea mare, sau prea mica valoarea rezistorilor de negativare. Incercati sa puneti alte tuburi EL84 daca aveti, sa vedeti daca mai face la fel. Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 11, 2012 Partajează Postat Februarie 11, 2012 Sigur e in regula potentiometrul de volum?Exista acolo si o rezistenta intre grila tubului de intrare si masa? Unii cred ca nu e necesara...Ca sa primesti ajutor eficient corect e sa pui si aici schema sau trimiterea exacta la ea, eu stiu versiunea originala a lui Alexandru Groza, nu am idee cate "arome" de Aritma exista in total... Link spre comentariu
allexx1968 Postat Februarie 12, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2012 Intradevar sunt multe versiuni de aritma.Schema lui "csongore" am luat-o de la sectiunea "Proiectul meu" si are pe intrare o rezistenta de 100K,dupa condensatorul de intrare. Schema este aceasta.viewtopic.php?f=205&t=96185Singurele modificari care le-am facut au fost eliminarea temporizatorului si a vumetrului.Potentiometru ar putea fi defect(este nou,dar este made in china),voi incerca cu inca unul.P.S Am mai uitat ceva. Tubul final este montat ca trioda. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 Probabil autooscileaza ... de ce e greu de zis Link spre comentariu
allexx1968 Postat Februarie 12, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2012 Probabil autooscileaza ... de ce e greu de zisNu stiu ce sa zic nici eu,autooscilatiile apar de obicei la putere mare,aici e invers. Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 12, 2012 Partajează Postat Februarie 12, 2012 Ce condensatoare de cuplaj ai folosit? Desi pare ilogic, am patit si eu surprize cu niste condensatoare noi, dar de generatie mai veche - NOS nelipite pana acum adica - desi aveau peste 20M rezistenta de izolatie la rece, in montaj oscilau ca naiba...ar fi interesant daca poti urmari ce se intampla cu tensiunea din catod pentru cele doua situatii - dar cu un instrument analogic, nu cu multimetru digital...in special pentru finala, dar si in catodul triodei...incearca in grila pentodei si alt condensator, chiar daca are valoare mai mica...Si, nu in ultimul rand, asigura-te ca cd playerul nu are o problema...EDIT:Daca nimic din cele de mai sus nu da rezultate, incearca sa vezi ce se intampla daca desfaci condensatoarele de 220uF din catozi...se va auzi mai incet, dar daca problema dispare incearca sa montezi niste condensatoare cat mai de calitate - la tensiune mai mare - eventual ceva recuperat din primarul surselor de PC daca nu ai acces la ceva gen 220uF/100V. Nu e vorba de tensiunea la borne, ci de fiabilitatea si calitatea necesar mai mari la o tensiune crescuta.EDIT2: Daca sunt in continuare probleme cred ca te putem ajuta doar dupa poze detaliate ale montajului si eventual un sample de semnal "cu probleme". Teoretic ar putea fi si o bucla de masa pe undeva, dar la lampi se manifesta mai degraba cu brum decat asa...am avut un amplif cu TDA7294 care facea exact cum spui...dar acolo sunt tensiuni mai mici si curenti mult mai mari... Link spre comentariu
allexx1968 Postat Februarie 14, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2012 Multumesc pentru raspunsuri,voi incerca.Voi incerca cam tot ce mi-a fost sugerat,sper sa se rezolve in final. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum