spinach Postat Februarie 24, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2012 M-am dus in un magazin si am studiat o gramada de incarcatore , cu baterii sau fara. Pe toate scrie ambigu , ce face b, cum face , de ce , etc .Cineva mi-a spus ca cel mai bine este de cumparat incarcator +baterii ; in acesta situatie , in mod sigur sint imperecheate una cu alta. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 24, 2012 Partajează Postat Februarie 24, 2012 Suntem pe un forum tehnic si nu credem in gogosi de martekting ca astea n mod sigur sint imperecheate una cu alta. Link spre comentariu
spinach Postat Februarie 24, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2012 Adica toti cei ce fabrica seturi [baterii+incarcatoare] , pun pe piata produse neconforme ? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 24, 2012 Partajează Postat Februarie 24, 2012 Nu toti ;oricum aparatele incarca accu important e sa functioneze pana se vinde (si putin dupa) ,accu nu conteaza cat traiesc .Asta pe la noi.Produsul e pe primul plan,dar din 100 000 de exemplare care sant cu instructiunii indoielnice (si mai putin adevarate) in DE se vand max 100buc ,in AT max 1000buc ,iar in RO 99 998buc (unul l-ai vazut tu iar celalat s-a furat). Concluzia e logica ,economistul zice :tovarasi(chinezii sant inca comunisti) ,trimiteti produsele de calitate inferioara in Europa de Est ,acolo se vand.Da' asta-i economie politica. Daca vrei un incarcator adevarat ,fa unul cu ic dedicat. Link spre comentariu
Darden Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 va salut! revin din nou cu aceasta problema,de care m-am apucat serios astazi(am fost plecat,nu am mai avut timp)! am studiat mai pe larg problema,intr-un caleidoscop vechi am gasit ceva despre regenerare/incarcare acumulatori,unde spune ca e neaparata nevoie de rezistenta de limitare inseriata cu acumulatorii,altfel acestia se distrug garantat! am aruncat o privire si in incarcatorul meu,pe care vreu sa il modific,si aici sunt rezistente inseriate,dar cred ca sunt mult prea mici,sunt inscriptionate cu o dunga neagra,nici 1 ohm nu au! in acea carte scria ceva de 25 ohmi aproximativ,pt a limita la curentul de care e nevoie! am un traf de 9V/200ma,acum am dat de el,cred ca e ideal pentru incarcarea a 4 acumulatori inseriati,fiind 10% din amperajul acestora! ultimul sfat pe care vi-l cer,sa leg acumulatorii direct la iesire ,dupa redresare,sau sa pun si lm 317 pt a nu stresa acumulatorii,ori rezistente de limitare,chiar nu mai stiu cum sa procedez,plus de asta nici un incarcator din cati am desfacut, nu avea tensiunea de iesire filtrata,doar redresata,sa pun si condensator sau nu? va multumesc mult! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Accu NiMH se incarca in curent constant ; o rezistenta serie limiteaza curentul iar daca caderea de tensiune e relativ mare se comporta ca o sursa de curent (curent constant).LM317 ,in configuratie de scc ,se comporta ca o rezistenta care se adapteaza tot timpul la gradul de incarcare al acumulatorilor.Eu as folosi un LM317 si un traf de 9V si 150% din curentul de incarcare. Link spre comentariu
Darden Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 va multumesc pt raspuns,deci,raportat la transformatorul meu de 9v/200ma se poate realiza ceva,mai am in comutatie 9v/1A,cu asta ar merge pusi in paralel,va rog sa imi aratati o schema ,daca nu va cer prea mult, mi-ati sugerat 150% ,deci,concret,ce amperaj trebuie sa aiba traful si cum sa leg lm 317,ce valoare sa aiba rezistenta conectata la lm 317! va multumesc! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 [attachment=0]untitled.12sch.pdf[/attachment]A doua oara.R1=6,25ohmi /0,25W adica 2 rezistente inseriate una de 5,1 ohmi si cealalta de 1,2 sau 1 ohm ;ambele de 0,25W.Traful sa fie de la 300mA in sus si 9V. Link spre comentariu
Darden Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 da,schema o am ,ati mai postat-o,dar,e pentru un singur acumulator,pentru 4 imi trebuiesc 4 lm-uri,nu e nici o problema,o sa mai caut 2,pt ca nu am decat 2 buc!eu vroiam sa incerc inserierea acestora la traful de 9V/200 ma pe care il detin! atunci se poate folosi un singur lm! multumesc! Link spre comentariu
Darden Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 am realizat montajul cu 4 lm-uri,functioneaza bine,in seara asta am pus la incarcat 3 acumulatori,problema e ca se cam incing destul de tare lm-urile,sper ca e normal si nu sunt alte probleme! am pus un radiator de final r-cas auto,maine urmeaza sa confectionez un radiator care sa se adapteze montajului! tensiunea e de 1,3 volti,oare nu trebuia mai mult? la cele din comert tensiunea depaseste 2 volti! rezistenta nu am avut-o de 6,2 ohmi ,am pus de 5,6 ,dupa calculele mele depaseste putin cei 200 mah,ajunge pe la 210mah! va multumesc mul,revin cu rezultate maine,dupa ce scot acumulatorii de la incarcat,sunt curios sa vad daca se vad schimbari! Link spre comentariu
Ticu Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 am realizat montajul cu 4 lm-uri, problema e ca se cam incing destul de tareSe incalzesc pentru ca pe fiecare din ele cade diferenta de tensiune intre 1,3V si 9V (sau chiar mai mult, nu e clar daca 9V sunt dupa redresare). 7,7Vx0,2A=1,5Watt care se disipa sub forma de caldura; ca sa nu periclitezi integratul e bine sa pui in radiator termic suficient de mare. Link spre comentariu
Darden Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 am pus unul de final audio casetofon auto,maine o sa imi gauresc unul sa il pot adapta la montaj! au stat 16 ore la incarcat,lm-urile erau destul de calde,dar nu au cedat! inca nu am pus acumulatorii la treaba,sper sa ii incarce cum trebuie,voltajul fiind de 1,25 volti,nu de peste 2 volti cum e la incarcatorii de cumparat! va multumesc! Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Pai schema nu are si limitare de tensiuneCu acumulatorul montat (si putin incarcat),e normal ca tensiunea sa fie pe la 1,2V. Cand acumulatorii incep sa se incalzeasca,sunt incarcati si trebuie scosi! Link spre comentariu
ronyku Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 am construit shcema cu 7808 si pot sa spun ca am fost foarte multumitam incarcat cu ea acumulatori varta este si acum functionalaam facut parca o mica modificare daca am sa gasesc hartiuta cu modificarea am s-o postez aici Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 puneti limitare de tensiune! http://www.national.com/ms/LB/LB-35.pdf http://www.circuitstoday.com/battery-ch ... sing-lm317 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum