spinach Postat Februarie 23, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2012 LM317 costa 3 lei ! ; trebuie sa punem cite unul pe fiecare cale ;! Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 Inseriati cei 4 acumulatori(daca puteti pune la incarcat cate 4 deodata), astfel e suficient un singur LM317.Traful de 9V/1A, punte redresoare de 1A, electrolitic de filtraj 1000uF/25V.Un astfel de incarcator, pe cat de simplu, pe atat de bun, va fi superior oricarei chinezarii din comert, si aveti certitudinea ca nu va streseaza acumulatorii. Poate n-ar fi o idee rea sa verificati daca acumulatorii aceia de 2000mAh au asemenea capacitate, dar e putin mai complexa verificarea...uneori producatorii pretind capacitati mai mari decat cele reale, de ex. am intalnit Hahnel inscriptionati 2700mAh, cand colo abia au 1200 mAh pe regiunea curbei utile. Link spre comentariu
Darden Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 deci spuneti ca e bine de realizat ultima postare a d-voastra,cea dinainte nu corespunde! ok ! ca si sursa de 9 volti,o sa folosesc una in comutatie,de 1A,ma gandesc ca e si filtrata corespunzator,in concluzie nu o sa ii mai pun nici condensator! va multumesc! Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 faceti comenzi mai mari pe M. Domnului Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 Daca iese prea scump cu 317 ,se poate folosi o scc cu 2 tranzistori. Link spre comentariu
Darden Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 pai nu e mai bine cu 4 acumulatori inseriati? o sa incerc,sa vad ce iese! banuiesc ca lm-ul are nevoie de un radiator! amperajul e calculat ,oare,la aceasta configuratie cu traf de 9 volti? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 LM317 costa 3 lei ! ; trebuie sa punem cite unul pe fiecare cale ;!Frate-miu ,o cafea e 1,5lei si p'aia o bei in 5' nu te tine ani de zile precum un incarcator...oricum eu le recuperez.blisteringdejeu Pune-i in serie ,la 9V si 200mA. Link spre comentariu
Darden Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 deja sunt enervant, ,imi cer scuze,dar vreau sa realizez schema postata pe pagina anterioara,cu 4 lm-uri,astfel incat sa pot incarca si mai putin de 4 acumulatori! ultima intrebare,ce sursa trebuie sa folosesc acolo,am montajul final,cu lm 317 si rezistor de 6,2 ohmi(nu stiu unde o sa il gasesc si pe asta ,e cam critica valoarea) dar nu stiu tensiunea si curentul cu care sa alimentez,astfel incat sa obtin tensiunea necesara pt incarcarea acumulatorilor si un curent de 200 mah! va multumesc!P.S:era sugerata,la montajul de mai sus,folosirea unui traf de 9v,1A,punte,filtraj,ceea ce duce la aprox 12 volti cc(dupa filtrare si redresare) ,e corect asa sau am nevoie de 9 volti ,pe care i-as avea deja,de la o sursa in comutatie??!! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 12V e tensiunea de varf,nu o folosesti.9V e tensiunea efectiva iar sch e :[attachment=0]untitled.12sch.pdf[/attachment]-ledul indica prezenta tensiunii. Link spre comentariu
spinach Postat Februarie 23, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2012 Schema initiala cu tranzistoare am incercat-o ; nu da rezultate . Nu sintem aici ca sa inventam roata . Nu exista scheme uzuale folosite curent de producatori ? ne apucam sa facem cercetatri ? Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 Ba sunt,dar cine sa le caute... Link spre comentariu
Darden Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 ok,multumesc,o sa realizez schema postata mai sus,cu speranta ca totul e bine calculat si acumulatorii nu vor avea parte de stres la incarcare sau scurtarea vietii acestora! voi realiza 4 module cu lm 317,pt incarcare independenta a acumulatorilor, cu R1 = 6,2 volti,cum mi s-a sugerat! va multumesc pentru raspunsuri! Link spre comentariu
spinach Postat Februarie 24, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2012 Ce mai , este clar . Nu gasim o schema care a fost expermentata cu rezultate clare si trebuie sa ne apucam sa facem cercetari si sa elaboram o schema .Eu am disecat citeva incarcatoare autentice si am remas deceptionat . o rezostenta , un timer banal , un led ... ; deci daca cumpar unul nou , tot nu as rezolva problema . Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 24, 2012 Partajează Postat Februarie 24, 2012 Incarcatoarele din comert sub 50 lei au un banal traf de retea subdimensionat, o punte din 4 diode, un mic condensator, un rezistor+un led in paralel cu acesta pe fiecare celula de incarcare si cam atat.Limitarea curentului de incarcare se face prin...slaba calitate a trafului de retea. Nu merita sub nici o forma cumparat un astfel de incarcator, nici macar ca suport de acumulatori...incarcatoarele de 150-300 lei sunt pline de gadgeturi, gen integrarea curbei delta, lcd-uri+voltmetre digitale, descarcator inclus(asta nu e rau, pt prevenirea efectului de memorie). Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 24, 2012 Partajează Postat Februarie 24, 2012 Schemele prezentate mai sus sunt prea simple ca sa nu mearga corect!Si ce a zis Spitfire e perfect adevarat! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum