Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator Acumulatori AA NiCd punte/pulsuri

spinach

Postări Recomandate

saluatm, M-am uitat pe ultimile 20 pagini sa vad daca a mai fost un astfel de subiect , ca sa nu para banal.Deci , am desfacut un incarcator chinezesc , si am facut releveul in desenul anexat .Deci ;-ce este in interior careu punctat , este sigur-legatura cu traful , o banui eu , era degradata.-nu are condensator electrolitic sau asa banui eu-pe fiecare alternanta se pot pune 1-2 baterii -nu stiu daca schema este complecta Este simplu , dar nu stiu cit este de eficient-functioneaza cu 1-4 baterii-fiecare baterie are inseriat un grup rezistor=10 om +led -ledurile sint toate la fel , de 1.8 vIntrebare 1:este in pulsuri sau este schema incomplecta ? din ce am citit , la cele cu ni-cd , mai putin se foloseste tehnica in pulsuri ; daca a fost conceput asa de zgircenie piese are influenta negativa aspra bateriilor sau se comporta idem ca unul in regim continu ?

Incarcator.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spinach

20

• Darden

15

• Spitfire

11

• stefan_k

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca curentul continuu intrerupt cu 25Hz, specific redresarii monoalternanta, se poate numi asa, e in pulsuri, altfel nu. Incarcarea acumulatorilor NiMh-NiCd se face cu sursa de curent constant care poate furniza 1/10 din capacitatea acumulatorilor(capacitatea reala, nu aia inscrisa pe ei...), nu cu pulsuri, microprocesoare, LED-uri, si alte bazaconii.

Link spre comentariu

Daca-i punea punte din 4 diode, trebuia sa foloseasca alt traf, si chinezoii scuipa zeci de milioane de exemplare ale unei componente universale, pe care o pun in radio-uri, ceasuri, etc. Nu stau sa creeze un model anume pt. un traf, de exemplu.

Link spre comentariu

Nu e rea schema aceea, dar sunt destul de critice valorile, si e cam "oldies"-una mult mai buna este asta:

Posted Image

Pentru valoarea aceea de rezistor, aveti 170 mA curent de incarcare pt. AA.Nu trebuie decat sa reproduceti acea celula de patru ori, si aveti un incarcator cu sursa de curent constant, pt. 4 acumulatori, net superior multora din comert.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

va salut,cu respect! am 14 acumulatori noi duracell de 2000 ma,ni-mh,care intentionez sa ii pun la treaba pe jucariile copilului! am 2 incarcatoare,un heitech made in germany,curent iesire 120 mah! nu e suficient pt incarcarea acumulatorilor mei,in concluzie as vrea sa construiesc eu un incarcator care sa imi debiteze un curent de 200 ma! heitechul l-am desfacut si am vrut sa ii inlocuiesc transformatorul,oare ,doar prin inlocuirea trafului cu unul mai puternic,as rezolva problema amperajului? daca nu,rog o schema care sa ,,aiba'' grija de acumulatori,sa nu ii fortez,etc!va multumesc!

Link spre comentariu

Nu va luati dupa ce scrie pe acel incarcator, masurati cu un ampermetru curentul prin acumulatorii pusi la incarcat, s-ar putea sa aveti 200mA si nu mai trebuie sa modificati nimic.

Daca doriti sa puneti simultan toti cei 14 acumulatori la incarcat, si tineti incarcatorul departe de manutele copilului, ii inseriati si-i conectati la asta:

Posted Image

Mai simplu de atat nu se poate, pt. 14 acumulatori.Pt. C MKP X2=3uF/400V veti avea 200mA prin cei 14 acumulatori inseriati, in 14 ore vor fi complet incarcati. Montajul faceti-l cu simt de rapundere, in carcasa de plastic, suportii de acumulatori pe cat posibil izolati, si nu atingeti nimic in timpul incarcarii, scoateti mai intai incarcatorul din priza, apoi extrageti acumulatorii.

Link spre comentariu

va multumesc pentru raspuns,dar ,din pacate,nu am suport pentru 14 acumulatori,decat pt 4 ! am masurat curentul,cu ampermetrul inseriat cu un acumulator INCARCAT,curentul e de cca 115 ma! va rog o schema cu transformator,astfel incat sa o pot adapta la incarcatorul pe care il am ! cum e bine,curentul sa fie constant sau in impulsuri la acumulatorii ni-mh? vreau sa realizez un incarcator cu care acumulatorii sa aiba viata cat mai lunga! va multumesc!

Link spre comentariu

am studiat si schema postata de d-voastra mai sus(cea dinaintea celei postate ultima),pt ni-cd cred ca e,pare complexa,nu s-ar potrivi si la mine,daca e superioara celei pe care mi-ati sugerat-o,o s-o realizez pe aceea,ce ma sfatuiti sa fac? va multumesc mult pt raspunsuri!P.S: pentru adaptarea la 4 acumulatori,se leaga in paralel toti pe aceeasi iesire?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări