Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Traf linii, refolosire in smps de putere

valytzu1207

Postări Recomandate

Va salut,

Am recuperat niste trafuri de linii de la televizoare vechi alb-nebru de prin anii '80 cred. Am scos infasurarile si am ramas cu miezurile. Pot folosi miezurile acelea la sursa din link? http://danyk.wz.cz/iz_2_35.html As sa-mi fac o sursa pentru un subwoofer activ cu amplificator de 200-300w (inca nu e gata si nu m-am hotarat cati finali sa-i pun, de aceea nu stiu exact puterea). Tensiunea de iesire o sa o modific la +/-55v.

Daca e cazul, pot adauga inca 2 IRF840 pentru marirea puterii?

post-24543-139829384631_thumb.jpg

post-24543-139829384646_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• valytzu1207

2

• Spitfire

1

• nel65

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am inteles. Referitor la cea de-a doua intrebare? Se mareste puterea daca pun inca 2 IRF840 pe langa cei existenti? Tine IR2153 sau trebuie ceva pentru intarire, alti tranzistori?

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

Schema n-are nici un feedback pe iesire, sursele in comutatie iti baga riplu care se incearca a fi redus prin R de 6.8k/2W, din cate vad in poza. Asta-i prima parte a problemei. Cea de-a doua se contureaza dupa ce avem schema amplifului: ce conzi are pe intrare si ce filtraj. Orice bass adevarat inseamna furt de curent, de multe ori conzii din statii sunt subdimensionati, la fel si socurile. Un subwoofer scoate si ceva frecvente medii, de la caz la caz. Crossoverele au f taiere diferite, maximum-ul fiind intre 250 si 500Hz. Poti scoate un bass bun cu distorsiuni de ordinul ms din cauza comparatoarelor care comanda mosfetii si care incearca sa evite suprasaturatia miezului. Ai de tatonat multe, de la intrefier pana la snubbere, in lipsa unui osciloscop.

Link spre comentariu

Nici nu se pune problema, va trebuie pt sursa aceea un miez E+I cu sectiune de cca. 10 cm2, de calitate.

ce va face sa spuneti asta (10 cm2 adica 1000mm2)?In schema e data ca valoare o suprafata de max 140 mm2.Miezurile din surse de calculator de 300-400w au cam 120 mm2.Pana la urma e vorba de o sursa in comutatie , nu de una la 50Hz iar riplul tensiunii de iesire se reduce cu ajutorul inductantelor serie si nu cu rezistenta de 6k8 care ,cred,ca are rolul de a asigura doar un consum minim sigur permanent si de a descarca condensatoarele de filtraj,la oprireLE.miezul din fotografie pare sa aiba cam 176 mm2 ,deci supradimensionat totusi, o recomandare ar fi sa nu se foloseasca o frecventa de functionare a miezului mai mare de 25-30khz (in televizor a functionat la 15625hz)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări