Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

defect tv orion pt2010Mt (nu are sunet)

bogdan546

Postări Recomandate

are final sunet tda7056a ,multifunctional tda 9353ps .Am incercat cu un amplificator separat si exista sunet ,am inlocuit tda 7056a cu varianta b ,am verificat difuzoarele,dar nicio schimbae.Stiti cumva ce ar mai trebui verificat ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan546

2

• dan cod

2

• costelvoicu72

1

• K1nderu

1

Vizitator cosflorin2714

verifica din condensatorul de iesire audio pina la cupla de difuzoare sa vezi daca ai continuitate este posibil sa ai probleme ori la panglica de pe board sa fie intrerupta, mufa jack defecta sau un difuzor intreruptdifuzoarele se inseriaza intre ele si s-ar putea sa nu aibe continuitate

Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...

Va salut!. Am aceeasi problema cu tda7056at smd ,tv beko 12.6,se poate schimba cu tda7056a tht,cu mici modificari pe sasiu?. Cu respect!.

Da se poate dar trebuie trase fire si montat pe un radiator , succes

Link spre comentariu

Se poate , dar vor trebui lipite niște fire la pinii celui de-al doilea integrat ...

Din datasheet , rezultă că dacă se aplică tensiune aproapiată de zero , pe pinul ''DC volume control'' , volumul este la minim

Măsurați tensiunea pe acel pin . O valoare de peste un volt , ar trebui să asigure prezența semnalului audio la ieșirile integratului .

Dacă nu aveti osciloscop ( nici nu este nevoie ) conectati ,provizoriu , un difuzor de minim 8 ohmi in serie cu un condensator de vreo 220-470 microfarazi , cu plusul condensatorului pe fiecare dintre cele două terminale de ieșire ale integratului ( evident , separat , nu simultan )

sa testati daca există semnal direct pe ieșiri

Editat de winstyle
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări