Ciprian Alexandrescu Postat Martie 30, 2006 Partajează Postat Martie 30, 2006 Am facut un selector audio cu Cd4066 dar nu imi place cum suna....chiar se simt distorsiunile mai ales la medii.In datasheet is trecute vag..parca <0.4 %..oricum 0.4 % e foarte mult...Nu stiti ceva asemanator dar cu distoriuni mai mici..10x Link spre comentariu
niq_ro Postat Martie 31, 2006 Partajează Postat Martie 31, 2006 in datasheet (de ex, http://www.fairchildsemi.com/ds/CD/CD4066BC.pdf ) distorsiunile tipice sunt de 0,1% si am vazut multe scheme cu el folosit drept selector vezi si ce am scris eu pe la http://www.niqro.as.ro/CMOS1.htm despre CMOS-uri.. ai pus condensator de 0,1uF intre plus si masa langa 4066? desi schema e simpla, posteaz-o sa vedem ce si cum Link spre comentariu
mapostu Postat Martie 31, 2006 Partajează Postat Martie 31, 2006 Incearca TDA1029 Link spre comentariu
Purple Postat Martie 31, 2006 Partajează Postat Martie 31, 2006 Desi e un model mai vechi de integrat , am facut selectorul cu TDA 1029 si cu CI I.P.R.S. si cu Philips. Ambele merg foarte bine si e chiar simplu de facut . Daca nu vrei sa faci cu telecomanda selectorul , e ideal ! Eu am facut 2 iesiri identice , fara acea retea rezistiva pentru "iesire inregistrare" , ca sa am semnal mai puternic si pt. line-out la statie si pt. iesire spre inregistrare . Montajul merge de ani buni si...bine. :wav: Link spre comentariu
ionut20 Postat Martie 31, 2006 Partajează Postat Martie 31, 2006 eu mi-am facut la statie selector cu relee, pt 6 canale stereo, deci 6 relee cu mai multe contacte.singurul dezavantaj e ca se aude o mica pocnitura in boxa, in momentul comutarii, in rest e ok. Link spre comentariu
one Postat Martie 31, 2006 Partajează Postat Martie 31, 2006 Si la comutatoarele electronice e OK. Asta voiam sa zic.Oricum la contacte nu va exista niciodata rezistenta zero, si mai ales fixa.Exista un zgomot in functie de materialul din care sunt facute contactele s.a.m.d. ar fi mai multe de zis, dar in principiu avantaje sau dezavantaje ar fi in ambele cazuri.Am vazut casetofoane ca care capetele de redare erau comutate electronic, si nu se simtea un zgomot deosebit, mai ales ca la capete nivelul semnalului ar fi foarte mic, deci si zgomotul rezultat ar fi mare.Un contact imperfect se intalneste mult mai des decat un comutator electronic defect. Link spre comentariu
mapostu Postat Martie 31, 2006 Partajează Postat Martie 31, 2006 Avantajul lui TDA1029 este ca ocupa putin spatiu, nu are zgomot de fond, nu prea introduce distorsiuni iar prin cuplare cu TDA1028 se poate face un selector 3x2 canale + 1x6 canale (ultimul canal stereo din 1029 se comanda in simultan cu cele 4 din 1028).Si eu l-am folosit in 3 aplicatii (amplificatoare stereo) si sunt multumit de performantele sale. Singura problema: acum costa aproape 50 RON cu tot cu TVA.Bafta Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Aprilie 1, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2006 vezi si ce am scris eu pe la http://www.niqro.as.ro/CMOS1.htm despre CMOS-uri.. ai pus condensator de 0,1uF intre plus si masa langa 4066? Am folosit alimentare simetrica...deci am renuntat la condensatoare...O sa caut cd4066BC...problema e eu folosesc 2 inseriate..n-am alta solutie..Multumesc la toti pentru raspunsuri... :smt001 Link spre comentariu
yo5oqa Postat Aprilie 1, 2006 Partajează Postat Aprilie 1, 2006 Alimentarea simetrica nu te scuteste de condensatoare intre alimentare si masa; doar ca acuma trebuie sa pui de doua ori mai multe ... :finga: Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Aprilie 3, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2006 Acum vad..credeam ca se refera la condensatoii lagati la iesirea si intrarea semnalului...n-am fost destul de atent... :smt003 ..O sa pun condensatori si pe alimentare langa integrat sa vad daca ajuta..... Link spre comentariu
niq_ro Postat Aprilie 4, 2006 Partajează Postat Aprilie 4, 2006 Am folosit alimentare simetrica...deci am renuntat la condensatoare...O sa caut cd4066BC...problema e eu folosesc 2 inseriate..n-am alta solutie..cum adica ai folosit alimentarea simetrica? cum folosesti 2 inseriate si de ce? Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Aprilie 5, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2006 cum adica ai folosit alimentarea simetrica? cum folosesti 2 inseriate si de ce?Pai am facut un selector de genul :i1+i2->o1 si o2i1-> o1 si o2i2-> o1 si o2i1 si i2 -> o1 si o2unde i sunt canalele de intrare si o canalele de iesire.+ = insumare de semnale;si =semnale separate.Nu m-a dus mintea sa fac cu un singur integrat..nu vad cum s-ar putea ...Daca nu e clar o sa mai detaliez... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum