dalu Postat Februarie 11, 2012 Partajează Postat Februarie 11, 2012 Este un aparat , care te face sa auzi , fara intermediul urechilor, direct cu ,, creierul'', prin intermediul ultrasunetelor modulate in amplitudine. http://www.echofone.com/technicalinfo.html Aplicatiile sant multiple,dar chiar si pentru amuzament, cred ca merita incercat construirea unui asemenea aparat.Pretul foarte mare (400-500$), m-a impiedicat din start sa-l achizitionez si daca tot sant electronist, de ce nu asi incerca sa-l reproduc dupa informatiile de pe internet. Daca vor fi si altii interesati, astept sugestii si voi pune si eu la dispozitie informatiile pre care le-am acumulat pana acum. NEUROPHONE: http://www.rexresearch.com/flanagan/neuroph.htm ECHOFONE: http://www.echofone.com/ http://www.ebay.com/itm/Echofone-Ultras ... 2782wt_934 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 11, 2012 Partajează Postat Februarie 11, 2012 Hai sa incep eu. Intentionez sa folosesc drept model, schema aparatului brevetat in 1972, care initial era realizata cu tuburi electronice, dar adusa oarecum la zi , fiind realizata cu circuite integrate. Iata schema originala, de pe ea putandu-se deduce principiul de functionare al aparatului. Deci mare scofala nu ar fi !!! Sant 4 etaje functionale : 1. Oscilator 40 khz 2. Modulator 3. Preamplificator audio 4. Etaj final ,, RF'' de 40 Khz cu iesirea pe traductoare piezoceramice : Primul lucru de care m-am apucat, este oscilatorul de 40 Khz. Deoarece dispun de un integrat 8038, il voi folosi pe acesta pe post de oscilator, deoarece , daca componentele auxiliare ale integratului, sant corect reglate, oscilatorul furnizeaza o sinusoida perfecta pentru scopul propus. Atasez mai jos schema oscilatorului, luata de pe internet. Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 13, 2012 Partajează Postat Februarie 13, 2012 Este interesant aparatul .daca reusesti sa faci ceva te rog sa postezi datele si schemele.Ma intereseaza si pe mine. Link spre comentariu
norad Postat Februarie 13, 2012 Partajează Postat Februarie 13, 2012 Eu nu m-am prins. Un individ caruia ii lipsesc organele cu care poate sesiza sunetele, poate auzi cu dispozitivul acesta ?Sau musai iti trebuie sa ai urechi ? Link spre comentariu
soptea Postat Martie 3, 2012 Partajează Postat Martie 3, 2012 Nu e musai sa ai urechi , iti trebuie doar cap , si daca ai cap te intrebi atunci la ce e bun dispozitivul ? Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Personal cred ca aparatul nu este facut pentruca surzii sa auda ci cred ca aparatul intra tot in categoria celor pentru relaxare.Asteptam initiatorul subiectului cu amanunte despre realizare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 11, 2012 Partajează Postat Martie 11, 2012 Postez cu oarecare intarziere, realizarea practica a oscilatorului, la a carei realizare , @wally_gatter a avut un aport extrem de important, iar pe aceasta cale tin sa-i multumesc . Urmeaza modulatorul in amplitudine , pe care vreau sa-l realizez cu un circuit integrat specializat. Voi reveni cu schema acestuia . dupa ce o studiez si eventual o adaptez scopului. 1 Link spre comentariu
aygun Postat Decembrie 12, 2012 Partajează Postat Decembrie 12, 2012 Poate imi explica si mie cineva cum functioneaza acest neurophone. Nu de alta dar nu am auzit ever in audiometrie sau la laboratoarele de protezare auditiva de acest neurophone. Intamplarea face sa am tangente cu lumea protezarii auditive . Vezi www.auz.ro. sectiunea forum. Cum poti transmite impuls electric senzorului auditiv cand cel mai ok este implantul cohlear. Mai sunt niste casti cu transmisie prin oasele craniului . Bone transmission audio devices. Cel mai adesea casti. Asta presupune ca cilisorii din cohlee si nervul auditiv sa fie ok. Altfel nu auzi nimic. La audiometrie treci prin doua teste. Unul cu o casca cand pe urechea stanga cand pe dreapta si al doilea test cu bone conduction audiofrequency device. O casca lipita de spatele urechii in zona craniului. Poate e util la hipoacuzia de transmizie dar nu cred ca este eficient a hipoacuzia neurosenzoriala . Link spre comentariu
Turmentall Postat Noiembrie 3, 2013 Partajează Postat Noiembrie 3, 2013 Salut, ai mai realizat neurofonul ? M-ar interesa si pe mine sa experimentez o jucarie din asta... doar ca am gasit un circuit cu TL494... si nu stiu ce performante ar putea avea... Link spre comentariu
wally_gatter Postat Noiembrie 12, 2014 Partajează Postat Noiembrie 12, 2014 Ptiu drace , minunatie de aparat... cred ca ma apuc si eu de construit unul de-asta Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 12, 2014 Partajează Postat Noiembrie 12, 2014 Pentru ce e bun totuși? Link spre comentariu
wally_gatter Postat Noiembrie 12, 2014 Partajează Postat Noiembrie 12, 2014 e un soi de "jucarie" .. auzi fara urechi , prin electrostimularea creierului.. cel putin asta am inteles eu.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum