Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce am gresit?

Ciprian Alexandrescu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ciprian Alexandrescu

7

• georgeDRACU

4

• Mircea Bartic

3

• radue

3

Niste data exacte:Filtrul subsonic are taierea la 24 hz.Group delay-ul este 16 ms max la 15 hz la subincinta 1 si 22 ms la 25 hz la subincinta 2.O sa incerc sa schimb tevile la subincinta 2 sa ajung la 16ms daca credeti ca ar ajuta...Desi filtrul subsonic functioneaza difuzorul trepideaza in zonele muzicale cu voce si fara bass de 60-200 hz.Daca scot filtrul e jale..O sa incerc sa mai adaug inca un filtru identic sa vad ce se va intampla.Multumesc pentru sfaturi.

Link spre comentariu

fa-i taierea la filtru mi sus, pe la 30-35 Hz

La 40 hz e taierea cealata...e filtrul trece jos....daca fac asa nu mai ramane nimic :smt003
Link spre comentariu

Clar ca iti provoaca oboseala respectiv greataBassul care mie mi se pare placut e intre 80 si 130 hz ; sub aceste frecvente bassu incepe sa fie ,,greu'' Tu ai taiat filtru de la 25 la 40 ... asculta de SIG si dul pana la 200...daca ti se pare prea mult, 150 e perfecta alternativa :rock:Sa stii ca nici nu e sanatos sa asculti sub 40 de hz permanent (am citit intr-un articol).A si daca vrei neaparat sa-ti tremure toata casa ar trebui sa stii ca intre frecventele 190-250 tremura tot :yawinkle:

Link spre comentariu

Suna rau daca tai mai sus...am si un circuit separat care adauga frecvente pana spre 200 hz daca doresc...off..ca oricum fac suna rau....speram totusi sa iasa cat de cat bine chiar daca e doar al 2-lea proiect...ma rog nu prea mai pot schimba multe..doar la tuburi mai pot umbla...atasez proiectul ..poate gasiti voi ce pot repara...10x

Link spre comentariu

Deci tu ai filtru trece jos la 40 Hz pe sub ? De ce nu il tai pe la 95-110 Hz ? Sau macar pe la 60 Hz ( de acolo incepe subbasul ) ?

Suna rau....Nu ar fi o problema sa modific filtrul..schimb doar niste rezistente..nu pot scapa de mid-bass chiar si cu filtru asa..problema e incinta dar eu am incercat sa ocorectez sunetul din filtru..din pacate nu am reusit... :smt022
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări