Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TRAF DE IESIRE LMO LAZAROIU & 6P3C-E la 460V

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Acum 18 minute, simson a spus:

Am readus pe prima pagina acest topic deschis de colegul @viobio.Se subintelege de ce...vremea e schimbatoare.

Nu cred in asa zisele constante, probabil Vio a gasit intre timp alte variante mai potrivite pentru dinamismul lui si a ...schimbat optiunile !

Link spre comentariu
Vizitator viobio
1 oră în urmă, simson a spus:

Am readus pe prima pagina acest topic deschis de colegul @viobio.Se subintelege de ce...vremea e schimbatoare.

Ok 

Eu am spus că la 01.01,2020  m-am hotărât să nu mai am polemici .

Acum nu am chef sau timp , dar ar fi bine să vă luați bere și pop corn , pentru că mă zgândariti și nu îmi place , vor urma postări interesante , pentru că am in atelier destule materiale care pot fi prezentate aici .

Oricine ar fi fost în locul meu ar fi făcut schimbare ! Să zicem că eu am fost băiat bun și am făcut pe prostul o perioadă destul de lungă , așa am vrut eu , să zicem din respect , până în ziua când paharul a dat pe afară .

Domnule ......ai fi procedat exact ca mine dacă ai fi fost în situația mea , oricine ar fi procedat așa .

Am mai scris pe aici ce și cum , dar au fost șterse postările .

Eu incerc in continuare să fiu boier și domn , observ că nu se poate .

Stați pe aproape .

Editat de viobio
Link spre comentariu
Acum 12 ore, Faust2018 a spus:

Eu incerc in continuare să fiu boier și domn , observ că nu se poate .

Ramai boier si domn!(ca iti permiti si ai de unde :limb:).  Pe termen scurt pierzi dar castigi pe termen lung! :rade:

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 15 ore, simson a spus:

Să îmi spuneți când să difuzez primul episod din serial, aș putea difuza pentru început o miniserie de 10 episoade, care  sigur vor prinde la public. 

Nu o să mă intereseze cine va ieși șifonat, pentru că...... nu..... este un serial la cerea publicului. 

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Episodul 1 

Eu aș vrea să mă opresc aici, dar dacă insistați.... pot asigura o serie de minim 10 episoade. 

In urnă cu câțiva ani, când aveam oarece semnătura și încă făceam pe prostul. 

Fiind boier, eu întotdeauna plătesc cât se cere, că este munca omului și știu ce înseamnă să muncești. 

Îmi vine în atelier un amp Peavey cumpărat din SUA, alimentare 110V, chitaristul mă roagă să "fac ceva"  să nu mai umble după el cu un autotransformator coborâtor de tensiune, un alt traf ca piesă de schimb, pentru 230V fiind scump, am căzut de acord să îi dau traful la "cineva" pentru rebobibarea transformatorului pentru 230V. Dau traful la rebobinat, când îmi sosește..... bârrrrrrr in gol și in maxim 20 minute ajunge la peste 50 grade Celsius, asta în gol! Bine că nu îl montasem in amp, făcusem proba pe masă, că așa se face. Îl sun pe chitarist, că nu puteam să îi montez așa ceva, bineînțeles că mă fac de cacao, comand la Petra Iași un toroidal să îi rezolv omului problema. 

Asa îmi dau pagubă singur, costul rebobinarii trafului + un traf de la Petra Iași, să nu mă fac mai rău de cacao, muncă patriotică și pierdere. 

Bineînțeles că am ținut pentru mine acest episod, fiind boier, dar dacă a fost cerere.... l-am prezentat azi. 

Cinstit este să îi spui omului, nu am cu ce să ți-l fac, că nu se supăra nimeni, decât să faci o sonerie de 50hz, nu este vorba de nepricepere, este vorba de lipsa sirmei de bobinat. 

Am in atelier o mulțime de transformatoare arse, din amplificatoare pentru chitară, le-aș rebobina, dar nu mai am încredere în meseriașii care oferă astfel de servicii . Pun o poză cu o parte din fiarele arse, dacă cineva crede că le poate rebobina cum au fost inițial.... să mă contacteze pe privat. 

IMG_20200221_101658.jpg

IMG_20200221_103953.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu

CITAT:  Asa îmi dau pagubă singur, costul rebobinarii trafului + un traf de la Petra Iași, să nu mă fac mai rău de cacao, muncă patriotică și pierdere. 

Nu am inteles, primul traf poate fi trecut la pierderi, dar cel nou de ce nu-l plateste clientul? Poate asta ar fi fost prima propunere, el consuidera ca da la schimb un traf neutilizabil contra unuia care ii rezolva problema?

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 4 ore, miticamy a spus:

CITAT:  Asa îmi dau pagubă singur, costul rebobinarii trafului + un traf de la Petra Iași, să nu mă fac mai rău de cacao, muncă patriotică și pierdere. 

Nu am inteles, primul traf poate fi trecut la pierderi, dar cel nou de ce nu-l plateste clientul? Poate asta ar fi fost prima propunere, el consuidera ca da la schimb un traf neutilizabil contra unuia care ii rezolva problema?

Nu domnule , eu i-am spus omului că îl costă suma x rebobinarea transformatorului și montajul , dacă nu a fost bobinat cum trebuie îmi asum asta , pentru că eu l-am dat la rebobinat , in banii ceruți trebuia să îi rezolv problema , puteam să îi spun din prima că îi pun un toroidal de la Petra Iași , nu toți au de dat sute de lei pe un traf , am ales varianta cea mai avantajoasă pentru el , montajul fiind o sumă simbolică , să nu zic că mi-am pierdut o oră degeaba .

Dacă dv prăjiți 10 tranzistori BU508 , îi cereți clientului banii pe 10 sau pe cel găsit defect ? 

Link spre comentariu
6 hours ago, Faust2018 said:

... 

Fiind boier, eu întotdeauna plătesc cât se cere, că este munca omului și știu ce înseamnă să muncești. 

... 

Asa îmi dau pagubă singur, costul rebobinarii trafului + un traf de la Petra Iași... 

Boier sau nu, e chestie de bun simt si de lasat loc de Buna Ziua. Ai trecut cu bine testul, coane! 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Thunderer a spus:

Boier sau nu, e chestie de bun simt si de lasat loc de Buna Ziua. Ai trecut cu bine testul, coane! 

De ce nu-i dai si vestea proasta: vor mai veni si alte teste! :85

P.S. Ma duc sa ma uit in frigider ... :d

Link spre comentariu

În  Europa frecvenţa curentului alternativ din rețea este de 50 Hz.

În Statele Unite ale Americii frecvenţa curentului alternativ din rețea este de 60 Hz.

Pentru un miez dat bobinat strict pentru rețeaua americană 60 Hz vom găsi un număr mai mic de spire pe volt altfel spus și atunci când alimentam transformatorul destinat pieței americane cu 110V/50Hz este posibil sa apară probleme.

Posibil cine a rebobinat transformatorul doar a adăugat la înfășurarea primară ghidânduse greșit după numărul de spire pe volt existent pentru 60Hz.

(trebuia refăcut tot transformatorul, toate înfășurările ținând cont de frecvența rețelei europene 50Hz)

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 9 minute, valderama a spus:

În  Europa frecvenţa curentului alternativ din rețea este de 50 Hz.

În Statele Unite ale Americii frecvenţa curentului alternativ din rețea este de 60 Hz.

Pentru un miez dat bobinat strict pentru rețeaua americană 60 Hz vom găsi un număr mai mic de spire pe volt altfel spus și atunci când alimentam transformatorul destinat pieței americane cu 110V/50Hz este posibil sa apară probleme.

Posibil cine a rebobinat transformatorul doar a adăugat la înfășurarea primară ghidânduse greșit după numărul de spire pe volt existent pentru 60Hz.

(trebuia refăcut tot transformatorul, toate înfășurările ținând cont de frecvența rețelei europene 50Hz)

Foarte corect , așa se rebobinează un transformator , am și spus că cine a rebobinat transformatorul nu poate fi bănuit de neștiință , oricum primarul este bobinat primul ca la mai toate transformatoarele , deci a fost desfăcut de tot , se încălzește pentru că .....ori are prea puține spire pe volt , ori primarul este bobinat cu spire puține și sârmă prea subțire .

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări