Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TRAF DE IESIRE LMO LAZAROIU & 6P3C-E la 460V

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Da, asa e cu virsta , e mai mare si cam pe acolo ma situez si eu cu frecventele, poate au mai ajutat si castile......Totusi, eu ascultind in casca am observat ca daca ascult un semnal de 10-12Khz simt daca e dreptunghiular sau sunusoidal.Bineinteles nu`s singurul , cu toti cei cu care am mai disutat simt asta si se poate teste simplu.In cazul asta cum mai e?Grig

nu stiueu doar daca dau generatorul pe dreptungi si la puteri mari,aud zgomotul din traful de iesiretraful cu sarcina artificiala nu cu difuzor
Link spre comentariu

o intrebare, acum aud cam pe la 12,5Khz frecventa maxima, deci cam ce banda de frecvanta ar trebui sa aiba un amplif de audio pt a asculta la nivel Hi Fi ?

Vio a ales aceasta frecventa pt amplificatorul lui de chitara, din anumite considerente .Cel putin eu , respect alegerea lui. Desi , dupa mintea+urechile+gusturile mele este cam putin pt ca o chitara electrica, folosind anumite efecte, poate produce armonice care "sar" peste aceasta frecventa. Amplificatoarele pt chitara sunt un pic mai pretentioase d.p.d.v dinamic desi intra tot in categoria amplificatoarelor de AF.

Dar dupa cum a scris si Vio mai devreme si de altfel sunt sigur ca si dvs stiti ,banda pt AF este 20Hz-20KHz.

Totusi subiectul ar trebui tratat incepand cu ambitusul(intinderea de la nota cea mai joasa pana la nota cea mai inalta care poate fi produsa de un instrument muzical) si ales o banda de frecventa care poate fi suficienta pt reproducerea sunetelor a instrumentului cu cea mai mare intindere. Dar nici acest lucru nu este suficient si bineinteles ca trebuie luat in considerare si instrumentele care produc cele mai multe armonice.Un instrument de alama ,cum este hornul, care are ambitusul mult mai redus decat cel al pianului, produce peste 40 (patruzeci) de armonice.Aproape dublu in comparatie cu un pian de concert (denumit "cu coada" ). Asta inseamna ca daca se canta nota La din a doua octava ,a carei frecventa fundamentala este de 880 Hz , sistemul audio trebuie sa fie in stare sa reproduca sunetul pana la frecventa de cca. 38 KHz .Chiar daca acest sunet nu este auzibil pt urechea umana, contribuie la formarea tonului asa cum il putem percepe cei multi dintre noi. Culmea este ca pt acea frecventa de 38 KHz, distorsiunile de intermodulatie sunt aproape ..., inacceptabile. Pt ca altfel tonul instrumentului poate fi alterat de catre sistemul de amplificare.

Chiar daca auziti pana la 15 KHz, ceea ce se intampla la frecvente mult mai inalte veti percepe auditiv ca pe un schimb de registru, ton .

Ceea ce am scris aici sunt observatii personale care ,bineinteles, pot fi discutabile.

Link spre comentariu
viobio ai cumva ratacita o 6L6GC general electric, tungsol sau alta firma mai serioasa? Daca ai, pune in stanga ei un 6P3C-E si in dreapta un 6L6GC J&J si fa o fotografie (macro enable ca sa se vada mai bine). Daca nu poate un binevoitor care are aceasta lampa in colectie sa faca o poza cu ea langa un 6P3C-E si apoi poate face viobio doar la 6P3C-E cu 6L6GC J&J sa ne luminam si noi si sa comparam.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

viobio ai cumva ratacita o 6L6GC general electric, tungsol sau alta firma mai serioasa? Daca ai, pune in stanga ei un 6P3C-E si in dreapta un 6L6GC J&J si fa o fotografie (macro enable ca sa se vada mai bine). Daca nu poate un binevoitor care are aceasta lampa in colectie sa faca o poza cu ea langa un 6P3C-E si apoi poate face viobio doar la 6P3C-E cu 6L6GC J&J sa ne luminam si noi si sa comparam.

caut miine sa vad ce 6L6 mai am

daca gasesc fac poze

Link spre comentariu

Cîteva surori din familia 6L6, observaţi forma şi dimensiunile identice ale anodului, porţiunea cilindrică a anodului are aceeaşi rază la toate lămpile. La fel sînt şi grilele interne.

Posted Image

Nu am 5881, dar compar 6n3C-E cu 6n3C şi 7027A, o lampă comparabilă sau mai puternică ca 5881. Grilele interne sînt identice, diferă înălţimea anodului şi ''lărgimea'' lui (proporţional şi cu Ua suportată). Chiar şi porţiunea cilindrică a anodului are aceeaşi rază.

Posted Image

Şi cireaşa de pe tort, cu care să sperăm că se încheie disputa, ptr că în sfîrşit ruşii nu se mai ascund: 6n3C-E = 5881 = 6L6WGC. :aplauze

Posted Image

Bănuiesc că legendele cu 6n3C-e militară au plecat de la asta:

Posted Image

Link spre comentariu

...

astea http://www.tube-town.net/ttstore/produc ... ching.html sunt acum in amplificatorul pe care fac miine probele

scrie si CG pe ele,totusi nu se compara cu cele rusesti

Sigur ca nu se compara. Cind 6P3S-E va avea caracteristici similare cu 6L6GC-JJ ? Niciodata.

6L6GC-JJ tub final pregatit pentru a lucra fara curent de grila-comanda si tensiuni mari g2 asa cum se poate vedea mai jos,

in cazul 6P3S-E carcteristici total diferite !!!.

Vedeti cum apare reprezentat Ug1=0 in planul caracteristicilor 6L6GC-JJ asta spune tot (ajung cu ia_max_virf la 280mA chiar 300mA fara sa intru cu grila de comanda in regim pozitiv ,atacul poate fi dat cu orice defazor-etaj de atac... ).

Cu patru tuburi finale 6L6GC-JJ in Push-Pull fara discutie se obtin 100W(sarcina adecvata).

post-18717-139829385605_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator viobio

...

astea http://www.tube-town.net/ttstore/produc ... ching.html sunt acum in amplificatorul pe care fac miine probele

scrie si CG pe ele,totusi nu se compara cu cele rusesti

Sigur ca nu se compara. Cind 6P3S-E va avea caracteristici similare cu 6L6GC-JJ ? Niciodata.

6L6GC-JJ tub final pregatit pentru a lucra fara curent de grila-comanda si tensiuni mari g2 asa cum se poate vedea mai jos,

in cazul 6P3S-E carcteristici total diferite !!!.

Vedeti cum apare reprezentat Ug1=0 in planul caracteristicilor 6L6GC-JJ asta spune tot (ajung cu ia_max_virf la 280mA chiar 300mA fara sa intru cu grila de comanda in regim pozitiv ,atacul poate fi dat cu orice defazor-etaj de atac... ).

Cu patru tuburi finale 6L6GC-JJ in Push-Pull fara discutie se obtin 100W(sarcina adecvata).

nu ma intereseaza graficele,eu am pus alta intrebare

http://thetubestore.com/6l65881types.html priviti aici cum arata tuburile ,ma refer la marcile care se fabrica in Rusia,toate au acelasi continut,este schimbata doar forma balonului si au montat culot

si zal a postat ceva

ce spuneti de pozele puse de zal??

si un fals 6l6gc http://www.amplifiedparts.com/products/ ... L6GC-CHINA ,acesta este 6p3!!

si altii discuta cam ce discutam noi http://www.thegearpage.net/board/archiv ... 07700.html

si americane RCA http://new.audiogon.com/listings/444244 sunt diferite de cele rusesti

Link spre comentariu

Intenţionat am evitat în prima poză partea ''moartă'' a anozilor, acele prinderi care sînt practic în exteriorul părţii active şi care diferă de la producător la producător.Principalul e că ''găoacea'' e la fel în interior.

Link spre comentariu

Vin si eu, dar comparind cu Shuguang 5881A. Am inlocuit intr-un amplif 4x5881A cu 6P3S-E si n-a "tusit" doar s-a "albastrit" spectaculos si benign (Errata: 6P3S simpla s-a albastrit...). Valorile marimilor din amplif depaseau cu putin datele din catalogul rusesc, nu mai tin minte cu cit. Au functionat bine-mersi pina m-am plictisit si le-am pus pe alea originale, diferenta in sunet a fost infima. Nu zic mai multe ca nici nu mai stiu cu cine ma cert...post-19106-139829385694_thumb.jpgpost-19106-139829385706_thumb.jpgAm pus si lampa lui Victor, pentru impresia artistica, si-un 6R3S (care se zice ca are 2x6P3S inauntru)...PS. N-a iesit bine a doua poza, eventual sa incerc miine pe zi...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Vin si eu, dar comparind cu Shuguang 5881A. Am inlocuit intr-un amplif 4x5881A cu 6P3S-E si n-a "tusit" doar s-a "albastrit" spectaculos si benign. Valorile marimilor din amplif depaseau cu putin datele din catalogul rusesc, nu mai tin minte cu cit. Au functionat bine-mersi pina m-am plictisit si le-am pus pe alea originale, diferenta in sunet a fost infima. Nu zic mai multe ca nici nu mai stiu cu cine ma cert...[attachment=1]Comparatie_lampi.jpg[/attachment][attachment=0]Comparatie lampi2.jpg[/attachment]Am pus si lampa lui Victor, pentru impresia artistica, si-un 6R3S (care se zice ca are 2x6P3S inauntru)...PS. N-a iesit bine a doua poza, eventual sa incerc miine pe zi...

te rog sparge ultimele doua tuburi din dreapta :rade: GU GU GU GU
Link spre comentariu

Pai din ultima poza se pare ca varianta chinezeasca Shuguang 5881A nu este echivalenta cu 6P3S-E.

Totusi Zal a pus o poza cu o lampa care seamana a fi 6P3S-E si scrie pe ea 5881/6L6WGC. Totusi tuburile chinezesti respecta cat de cat marimea tuburilor originale pe care le copie. Deci undeva este ceva putred. Partea proasta este ca lipsesc poze de comparatie cu ORIGINALELE! Asa poate ne mai apropiem de luminita de la capatul tunelului.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări