Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TRAF DE IESIRE LMO LAZAROIU & 6P3C-E la 460V

Vizitator viobio

Postări Recomandate

deschid acest topic in speranta ca este interesant pentru multi

azi la ora 9 eream la atelier ,blindat cu tigari si cafea

aveam in fata headul de chitara din ziua trecuta, SOLDANO SLO100 UPGRADE VIOTUBEAMP

de mult ma incerca gindul sa fac ceva masuratori pe un traf LMO

zis si facut

am facut masuratorile pe acest traf care este DE CHITARA!!

uimire mare!!! functioneaza liniar de la 100hz la 20000hz,nu am coborit frecventa la 20hz ,pentru ca aveam alte ginduri cu traful

am conectat etajul final la o incinta si am bagat semnal din calculator in etajul final

UIMIREEEEEEEEEE traful reda si muzica perfect ,am ramas MASCA si ma intrebam :nebunrau:

" bai frate eu am comandat 45hz-12khz si traful asta e bun si de hi-fi??

sunetul erea perfect,cu bas frumos,rotund si inalte sclipitoare

pe chitara se aude exemplar!!

traful de iesire este foarte aproape de cele Hammond din seria 1650,acestea nu sunt trafuri de chitara,sunt trafuri care reda 30hz-30000HZ,eu le folosesc la ampuri de chitara pentru ca avind un raspuns foarte liniar poti amplifica cu ele si clean,rithm sau lead cu gain mare,este cel mai bun compromis

traful de iesire LMO are o medie mai bright

Dom Lazaroiu felicitari!!

de azi sunteti principalul furnizor de trafuri de iesire ,pentru cei care nu vor sa plateasca averi pentru trafuri de iesire

acum sa ne ocupam si de 6P3C-E

am citit discutii care nu se mai termina niciodata ,despre acest tub

pun mai jos poze cu tensiunea la care lucreaza acest tub,in ampul meu,adica 462v,am construit ampuri cu anodica de 500V si am folosit 6P3C-E

tuburile 6P3 au fost initial fabricate sub licenta de la americani,ca mai toate tuburile fabricate de rusi pina in 1945

corespondentele americane sunt urmatoarele

6L6=6P3C

6L6GC/GTA/GTW/GTWA=6P3C-E

masuratorile au fost facute in urmatoarele conditii

putere livrata 100W pe sarcina de 3ohmi,tensiunea la bornele rezistentei 17,4V,in toata plaja 100hz-20000hz

tensiune alimentare etaj final 462V

1K in G2 6P36-E

traf de iesire 1,9k Raa

am injectat semnal NUMAI in etajul final

curent de repaus prin tuburile finale 63mA,deci 31,5mAprin fiecare tub

tuburile sunt imperecheate,nu am mai folosit bias pentru fiecare tub in parte

tuburi etaj final

4X6P3C-E noi/nos 1982

1X12AX7WTA Shunguang China,nou

osciloscop pe 5V/div

puterea de 100W este sinus nelimitat

pozele spun totul

Multumesc ,nu este niciun secret in acest transformator si nu traful "scoate putere",meritul este al intregului montaj,traful doar se adapteaza aproape perfect cu etajul final si cu traductorul acustic (difuzorul) pentru un rezultat bun al sunetului obtinut.

Ai scris ceva mai sus,dar se pare ca trebuia sa specifici ca masurarea tensiunii pe rezistenta de sarcina a fost facuta cu acel aparat de masura digital,am marcat cu rosu din postul tau.

Sunt de acord cu tine in ceea ce priveste stergerea acestui post,nu reprezinta niciun interes ba mai mult ai intuit bine ca va isca polemici,sau poate fi mutat la trafuri de iesire,este topicul tau si ai toate drepturile asupra lui si pe deasupra ma face sa ma simt si penibil :jytuiyu

Repet; nu exista nicun secret,ai avut noroc si stii bine asta ca mi-ai trimis niste tole de calitate(cu toate ca au grosimea g=0.5mm) si ai stiut foarte clar ce sa ceri atunci cand l-ai comandat,iar eu dupa ce analizez cele cerute de tine,determin calitatea tolelor,satbilesc clar ce inductanta imi va trebui si mai ales ce capacitati parazite voi "accepta" pana sa-l pun in practica si dupa.

Va marturisesc ca se pot realiza trafuri comparabile calitativ cu cele de firma,important este sa tinem cont de toate variabilele incepand de la miez,sarma,izolatie,si chiar carcasa bobinei,in timpul proiectarii,al simularii modelului SPICE pentu ca asta fac de ceva timp si terminand cu realizarea practica.In proportie de 99% ce-mi doresc si "probez" teoretic si prin simulare a corespuns cu realizarea practica.

Link spre comentariu

Asa cum se vede domnule Lazaroiu NU pun in discutie calitatile adaptorului de sarcina (OT) ,nici bada..., pun in discutie puterea in sarcina(100W/3) cu tuburile specificate 6P3S-E considerate ca fiind echivalente ca parametri si conexiune 6L6GC.

Dumneavoastra puteti face ce doriti ,noi discutam aici principial(si nu numai...,cred).

Se vede de la o posta ca 6P3S-E nu sufera comparatie cu 6L6GC

http://www.ne.jp/asahi/evo/amp/device/6l6gc.pdf

sau

http://www.goldenmiddle.com/files/6L6GC.pdf

Pentru trimeterea catre acel model fender http://support.fender.com/schematics/gu ... ematic.pdf

trebuia sa specificam si tuburile finale cred.

De obicei 6P3S-E nu poate fi considerat echivalent cu 6L6GC indiferent de model (poate doar ca pozitionare electrozi in culot) desigur se intimpla ca acest tub sa fie dat ca echivalent 6L6GC neconditionat (fiecare poate echivala orice/oricum...) ,totusi Pda_max=30W nu mi se pare echivalent Pda_max=18W...

Nu se poate compara Raa 6L6GC http://www.ne.jp/asahi/evo/amp/device/6l6gc.pdf

sau

http://www.goldenmiddle.com/files/6L6GC.pdf cu Raa 6P3S-E intr_un regim dat , desigur pot functiona si aceste tuburi 6P3S-E ...

Pentru svetlana 6L6GC(doua tuburi finale PP) avem in foaia de catalog 55W in AB1(fara curenti de grila comanda !!! Peak AF grid-to-grid voltage 70V cind -Ug1=37V , Raa=5k6) regim de lucru oarecum similar(viobio ,mai putin Raa) ,si la TUNG-SOL(6L6GC) idem SVETLANA ,asadar intre tung-sol si svetlana nu sint diferente sarcina/putere/regim(6L6GC).

Dumneavoastra(Lazaroiu) puteti face un OT oricit de bun doriti ,dar mai departe dincolo de OT cred ca este foarte clar ce "discut".
Link spre comentariu

... nu se poate zice ca topicul nu prezinta interes... eu inca sunt interesat de parametrii masurati ai transformatorului...... se isca discutii, deobicei atunci cand lucrurile sunt prezentate nu foarte clar...... ceea ce pentru mine este clar nu e sigur ca si pentru altii este...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

... nu se poate zice ca topicul nu prezinta interes... eu inca sunt interesat de parametrii masurati ai transformatorului...... se isca discutii, deobicei atunci cand lucrurile sunt prezentate nu foarte clar...... ceea ce pentru mine este clar nu e sigur ca si pentru altii este...

eu vreau sa fie sterso sa-i las un mesaj lui Madalinanu vreau sa cad in penibile mai bine sa stau in banca mea si sa-mi vad de ale mele ,decit sa discut in contradictoriu
Link spre comentariu

... nu se poate zice ca topicul nu prezinta interes... eu inca sunt interesat de parametrii masurati ai transformatorului...

... se isca discutii, deobicei atunci cand lucrurile sunt prezentate nu foarte clar...

... ceea ce pentru mine este clar nu e sigur ca si pentru altii este...

eu vreau sa fie sters

o sa-i las un mesaj lui Madalina

nu vreau sa cad in penibil

e mai bine sa stau in banca mea si sa-mi vad de ale mele ,decit sa discut in contradictoriu

Nu va suparati dar in titlul topicului sunt doua subiecte de discutat: TRAF DE IESIRE LMO LAZAROIU si celalalt 6P3C-E la 460V

Daca nu putem discuta despre traf ca se supara Dl Lazaroiu iar despre "6P3C-E la 460V" nu putem discuta ca sa supara Dl. viobio atunci despre ce putem discuta in acest topic?

Link spre comentariu

@viobio... nu esti si nu caz in penibil. Trebuie doar sa comunicam in discutii. Ai facut o introducere superba, practica, cu imagini etc. Dar dupa aia v-ati inturvinat... si nu stiu de [email protected] este legat de tub... chiar in titlul topicului!!! Apoi intrebarile legate de traf...? Si eu asta urmaresc...Observatiile lui valderama, desi de multe ori nu ne convin (si nu din cauza corectitudinii lor ci a... "muzucii") sunt pertinente...Nu este vina nimanui ca s-a schimat o lampa in nu stiu ce amplificator...Go on... topic...

Link spre comentariu

Traful e legat de tub desigur dar tuburile finale sint 6P3S-E (4buc la numar) in regim 460V anodica..., clasaAB (fara curent grila comanda ,cred/banuiesc)...

6P3S-E poate "isca polemica" atunci cind este asimilat(neconditionat) 6L6GC , indiferent de sunetul "muzicii"...

Domnule viobio Nu trebuie sa stergeti un subiect daca cineva considera ca 6P3S-E Nu ar fi acelasi lucru/echivalent cu 6L6GC... ,in exemplul dumneavoastra fender ( http://support.fender.com/schematics/gu ... ematic.pdf )

nu va contrazis nimeni ,sa precizat modelul tuburilor finale(6L6GC) ,personal nu am vazut pina acum un amplificator fender echipat de fabrica cu 6P3S-E(clone doar).

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Intreb si eu fara suparare, e vorba de un final cu 2 tuburi sau cu 4 tuburi?Grig

4 tuburi ,cite doua in paralelschema etajului final este identica cu cea de la Fender,toata lumea foloseste acea schema
Link spre comentariu

Aha, pai asta la prima vedere ar insemna aprox 400mA curent anodic.La 4 tuburi nu e chiar coser da din ce am mai lucrat eu ar merge.Am avut 6p3s la 600Vdc 2 buc in paralel intr`un amplif de Rf in Ab2.Am reusit curent de 260-300mA la limita cu ele si in afara de faptul ca lakey down erau cam visinii au mers Ok.Nu cred ca din alea 4 buc nu se pot scoate 100w , adevarat un pic fortate da asta e.Sa le folositi sanatosi!P.S. Si daca`s 80w cam tot aia , urechea aude logaritmic! :ras:

Link spre comentariu

Sa nu raman dator si daca va ajuta cu ceva aveti aici caracteristicile transformatorului in dicutie si nu m-am suparat,nu stiu de unde ati tras aceasta concluzie(@adigh)!?

Shema trafului:

Posted Image

Link spre comentariu

Aha, pai asta la prima vedere ar insemna aprox 400mA curent anodic.

La 4 tuburi nu e chiar coser da din ce am mai lucrat eu ar merge.

Am avut 6p3s la 600Vdc 2 buc in paralel intr`un amplif de Rf in Ab2.

Am reusit curent de 260-300mA la limita cu ele si in afara de faptul ca la

key down erau cam visinii au mers Ok.

Nu cred ca din alea 4 buc nu se pot scoate 100w , adevarat un pic fortate da asta e.

Sa le folositi sanatosi!

P.S.

Si daca`s 80w cam tot aia , urechea aude logaritmic! :ras:

In situatia 1k9 la anozi curentul de virf pe fiecare ramura PP se apropie vertiginos de 450mA_virf asa cum spuneti(AB2) se inregistreaza circa 300mA in circuitul anodic ,asadar daca consideram ca se si intimpla asa (AB2) socotind un randament de 0,6 intradevar am putea discuta de 80W in sarcina.

Desigur intre 50W si 100W (exemplu) diferenta 3db , daca introducem in discutie si un SPL diferit(boxe,incinte,difuzor) diferenta(50W-100W) devine relativa.

Consider ca amplificatorul prezentat de viobio(in conditiile date) poate sa scota putere in sarcina la iesire undeva intre 70W-80W in ciuda faptului ca in oscilograme apare doar 35Vvv-sinus (presupun Y osciloscop decalibrat asa cum spune autorul-subiectului).

Nu avem de unde sa stiu ca amplificatorul Y din osciloscop "indica eronat amplitudinea"(pe osciloscop se vad FIX 51W/3Ω ,ce vina am ?!...) ,nu se facuse la acel moment precizarea...,merg totusi in continuare pe diferenta 6P3S-E in raport cu 6L6GC ,in continuare nu sint lamurit cu puterea declarata in sarcina la iesire(100W ,4 X 5P3S-E) ,am voie ?!...,cel mai simplu schimbati tuburile finale ,puneti in loc de 4 X 6P3S-E patru 6L6GC si gata sa rezolvat.

Necesita simulare (cind tuburile finale sint 6P3S-E in sarcina primar 1k9 si sarcina secundar 3Ω) fara curent gc tuburi finale.

Link spre comentariu

Să mai torn şi eu puţin gaz pe foc. De la alţii mai informaţi decît mine am aflat că 6n3C e clasica 6L6/6L6G (19-21W/2,5-2,75W), oferită licenţă ca ajutor de război de către americani sovieticilor, ulterior aceşia au copiat şi variantele mai puternice 6L6WGC/5881 (23-26W/3W), apropiate şi de KT66 (25W/3,5W), pe care le-au denumit 6n3C-E, în rest e vorba de aceeaşi familie de lămpi. Unele 5881 originale chiar aveau aspectul ciudat al 6n3C-E, cu baza aceea subţire, fără margini. În ultimii ani ruşii şi alţii au rebotezat aceste lămpi cu codurile occidentale.Unele din ele văd că au într-adevăr puterea mai mare, 30W/5W, cum ar fi 6L6GC Mazda Belvu, RCA, Tung-Sol, GE... cele vechi, nu copiile dubioase actuale. Alte 6L6GC, cum ar fi Ei au tot 19W/2,5W ca şi 6L6 simple şi tot se pot scoate 47W cu ele în ct, deci nu văd de ce şi cu sărăciile astea ruseşti nu s-ar putea scoate un chintal de waţi.

Link spre comentariu

Sa nu raman dator si daca va ajuta cu ceva aveti aici caracteristicile transformatorului in dicutie si nu m-am suparat,nu stiu de unde ati tras aceasta concluzie(@adigh)!?

Shema trafului:

Posted Image

...evident ca ne ajuta... orice informatie este de mare ajutor pentru... prietenii (care) stiu de ce"... Multumim!

P.S. Sublinierea este a mea...

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări