Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TRAF DE IESIRE LMO LAZAROIU & 6P3C-E la 460V

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Acum 1 oră, Gedd135 a spus:

Aberatii peste aberatii...uite dom'le aici o parte din calculul "banal" al unui drosel....multi lipitori de piese au impresia ca daca bobinezi pana nu mai poti,gata...ai scos droselul...GRESIT!Ia vedeti mai bine pentru 7H@300mA ce sectiune trebuie...19.8cmp!!!!

P(va)=6.28*f*L*I2

pentru 50Hz: P=628*L*I2 deci pt 7H la 300mA avem S= 25*0.3*sqr7=19.8cmp!!!

bobina1.png

https://www.lundahltransformers.com/wp-content/uploads/datasheets/2742.pdf

Crezi ca droselul LL2742 are 19,8 cm2???? :85 Cred ca este bine sa ii contactezi pe cei de la Lundahl sa le spui ca vand aberatii :d

Link spre comentariu

daca taceai.....nu am specificat tipul de tole,go sau normale :85 ,dar aplaudacul trebuie sa isi faca numarul! discutam de tole EI nu altceva.....pe modelul expus de Viorel...dar tu trebuie sa aperi .....stii tu pe cine....

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 7 minute, Gedd135 a spus:

daca taceai.....nu am specificat tipul de tole,go sau normale :85 ,dar aplaudacul trebuie sa isi faca numarul! discutam de tole EI nu altceva.....pe modelul expus de Viorel...dar tu trebuie sa aperi .....stii tu pe cine....

Pai atunci de ce nu faci calculele pentru tole GO si normale? :d (sa vedem daca stii sa faci :rade:)

Tu ai facut un calcul care sa iti convina tie (si sa dai la gioale). Eu ti-am dat un contraexemplu, unde-i problema? Ce nu este corect in ce am scris eu (mai degraba ce produc cei de la Lundahl)?

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Cei de la Lundahl , fac risipa de material....sau au doar 2 feluri de miez .....:rade:    , am mai vazut si trafuri de iesire chinezesti cu performante de invidiat , la 0.5kg   :92.........

Eu sunt mai practic , dar daca stiu bine la calculul droselului se ia 100 Hz.....si la consum trebuie miez mare  si firul corespunzator curentului...

Link spre comentariu
Acum 1 minut, Усилитель a spus:

Cei de la Lundahl , fac risipa de material....sau au doar 2 feluri de miez .....:rade:    , am mai vazut si trafuri de iesire chinezesti cu performante de invidiat , la 0.5kg   :92.........

Eu sunt mai practic , dar daca stiu bine la calculul droselului se ia 100 Hz.....si la consum trebuie miez mare  si firul corespunzator curentului...

Ba de ce dai din casa??? :84 De ce nu lasi omu' in formulele lui?

Acum 1 minut, Gedd135 a spus:

Fa tu calculul pt go...sa vedem daca stii!!! hai sa vedem!!!

Eu nu stiu, daca tu stii ....  sa vedem! :d

Link spre comentariu

Pentru cupru diametru de 0,31mm(0,33 CuEm) și 1900sp în secțiunea dată vine cam așa  1900 X 0,12 X 0.23 = 52Ω .

Poate să desfacă un drosel o dată ce consideră că nu sunt bune (masoară diametrul și numără spirele).

Să nu întrebați ce reprezintă 0,12 sau 0,23.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Eu cred ca  nu sunt asa mari diferente la drosel intre tipurile miezuri  , pt ca nu sunt nici frecvente de 20Hz nici 20Khz si peste , nici distorsiuni.

Lundahl are un furnizor si folosesc miezurile si carcasele de la ei .Materiale bune , produse bune + traditie si profesionalism.

Link spre comentariu

Buna

Eu sunt un "incepator" vesnic.Dar ce am observat de-a lungul timpului....

Domnul Valderama e de moda veche,face calcule din pix(sau din cap),cum nu fac experti 

cu diferite softuri.Nu doresc sa ma implic,dar conform legii lui Murphi "calculatorul face ceea 

ce-i ceri,nu ceea ce ai vrea tu sa faca".Asa ca experienta este neaparat necesara.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu
10 minutes ago, valderama said:

0,3mm(0,33 CuEm) și 1900sp in secțiunea data vine cam asa  1900 X 0,11 X 0.24 = 50Ω.

Poate să desfacă un drosel odată ce considera ca nu sunt bune,(masoară diametrul și număra spirele).

baga tu 1900 spire CuEm 0.33mm, pe 4 cmp traful de cadre de tv,sa vezi daca poti fizic!:85

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 9 minute, Усилитель a spus:

Normal. Ca la orice componenta pasiva.

Calculul pt cantitatea de energie ce trebuie stocata de un chock :

W=1/2  *  L  *   I^2

...din acest punct incep socotelile pt trafuri chock .

Ce alte frecvente sa mai cauti in CC ?

Cu formula aia poti sa dimensionezi trafurile de iesire sau de alimentare, chiar daca este incompleta .

Link spre comentariu
18 minutes ago, adrian_pic said:

Eu nu stiu, daca tu stii ....  sa vedem! :d

Stiinta e pe bani!:evil3:

15 minutes ago, valderama said:

Pentru cupru diametru de 0,3mm(0,33 CuEm) și 1900sp in secțiunea data vine cam asa  1900 X 0,11 X 0.24 = 50Ω.

Deci inmultim niste marimi neelectrice si rezulta o marime....electrica? :2loser:

Link spre comentariu
Acum 4 ore, valderama a spus:

Episodul drosel un mare fiasco în opinia mea.

Un drosel E10 secțiune  5cm2 NU măsoară 50Ω bobinat cu "sârmă subțire" la plin CLAR sper.

Ba da , din nefericire masoara si inca cum ...Daca vrei sa te lamuresti , fa un exercitiu primitiv ( nu trebuie carte multa ...!) adica masoara rezistenta unui fir de Cu Em  cu fi 0,2mm cu lungimea de 1M dupa care masoara un fir , tot CuEm cu aceiasi lungime cu diametrul de 2 mm si eu pun pariu ca logica ta se va schimba ca prin minune ,adica vei vedea de unul singur , cam ce campii bati  ! Concret , 1M fi 2 mm are rezistenta in cc de 1,5 ohmi iar 1M fi 0,20 , culmea , e de 10 ori mai subtire si  instrumentul  va arata circa 5,3 ohmi . Daca si realizezi din ce cauza , atunci e Ok .

Asta este asa , pentru plin CLARul tau !

Editat de romicap
Link spre comentariu

Riplul are 100 Hz si de ala se vrea scapare.....ca daca era CC "adevarat " , nu ai nevoie de drosel....

Apropo , lucrez la un drosel fara intrefier 3D , idea e : un cub metalic , cu 3 infasurari egale inseriate pe cele 3 axe  ,campul magnetic ar avea forma interesanta , poate cu anulari ,poate rotitoare , este o idee , cine stie ......toate incep  cu o idee....

Mai am in experimente statorul de la motor de Kashtan.....

Editat de Усилитель
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări