Vizitator Postat Februarie 27, 2020 Partajează Postat Februarie 27, 2020 (editat) Asta era dom'le....pixelu'...punctu'....mai era unu' prin 2009 cu pixelu' albastru.....Aberatii peste aberatii...uite dom'le aici o parte din calculul "banal" al unui drosel....multi lipitori de piese au impresia ca daca bobinezi pana nu mai poti,gata...ai scos droselul...GRESIT!Ia vedeti mai bine pentru 7H@300mA ce sectiune trebuie...19.8cmp!!!! P(va)=6.28*f*L*I2 pentru 50Hz: P=628*L*I2 deci pt 7H la 300mA avem S= 25*0.3*sqr7=19.8cmp!!! Editat Februarie 27, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 27, 2020 Partajează Postat Februarie 27, 2020 Viorel, citisem undeva pe elforum, (mai demult), nu mai stiu unde, despre niste trafo Indel, duse la rebobinat la LMO, a facut treaba? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 27, 2020 Partajează Postat Februarie 27, 2020 (editat) Acum 27 minute, DjLeco a spus: Ia sa vedem. Un traf banal (primarul se poate considera ca un drosel), daca secundarul este "in aer" (nu are nici punte nici condensator in secundar) Primarul are in DC circa 445 ohmi si masoara 3,8H cu secundarul in gol, ceva nu se pupa. Cred ca cel mai bine ar fi ca acel drosel sa fie masurat, se evita orice "interpretare", bine sau rea voita. Pe mine totusi ma mira indirjirea cu care sint atacate realizarile LMO, culmea pina acum te interesa "obrazul" omului, iar acum nu stii cum sa-l faci de rahat. Mai cunosc situatie asemenatoare. In fine, un an 2020 bun sa ai si tu! P.S: Nu ma intereseaza sa realizez un drosel, nu ma intereseaza cum sa obtii o anumita inductanta pentru o anumita rezistenta in DC si un anumit curent maxim suportat, asta e treaba altora, a inginerilor, a proiectantilor de asemenea subansamble. Vreau asa ceva, scot banul si cumpar! Cit despre scoala mea, ce si cum, vad ca te roade... Mai biuine te-ar roade situatia politicienilor care iau 2 masterate si doctorate unul peste altul toate in un singur an... Si, cum de un sofer, acum adera la scaunul de prim ministru. Pe mine ma interesa strict cum de "inca unul" care ti-a fost prieten cindva (banuiesc ca a fost si o relatie amicala nu numai comerrciala), acum iti este dusman, al 3-lea cel putin de pe acest forum. Urmeaza Zal pe lista?!? Incerc doar sa-ti inteleg caracterul. Spor~! Nu se pupă pentru că nu ai tu habar de fizică sau electrotehnica. Eu l-am considerat prieten, nu el pe mine, el m-a considerat un papagal fraier. Editat Februarie 27, 2020 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 27, 2020 Partajează Postat Februarie 27, 2020 (editat) Evident.Cu "sârmă subțire" nu măsori 50Ω Editat Februarie 27, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
gg101 Postat Februarie 27, 2020 Partajează Postat Februarie 27, 2020 (editat) Acum 10 ore, der_doktor a spus: .... daca la un amarat de drosel sunt date false...ce sa mai ceri de la un traf de iesire sau o ...simulare. Sunt convins ca tupeul asta e intretinut de faptul ca multi nu au cu ce masura ..nici macar un drosel, trafurile de iesire nici atat...si oamenii, saracii, merg pe incredere. Herr Doktor ! Nu vroiam sa ma bag in rahatul asta , mai ales ca am fost "subiectul" preferat de discutii si de cel care reclama ,aka VioBio dar si de cel reclamat . Desi la o bere ,Viorel mi-a promis ca-si va cere scuze public in ceea ce ma priveste. Nu a facut-o! Asta nu inseamna ca nu beau o bere cu el la urmatoarea intalnire ca sa-i spun : Vio !!! nu esti tu persoana in masura sa faci astfel de "episoade" pt ca miroase a maxima ipocrizie. O sa-ti vina si tie randul , stai linistit ! Dar nu asta vreau sa subliniez pt ca nu este treaba mea . Este mai mult un sfat sincer . Ci faptul ca pe o poza prezentata aici , unde se mai arata masurata si rezistenta in DC a bobinei, s-a si tras concluzia despre cat curent poate sa conduca. Aparatul arata in ambele poze aprox. 50 Ohm . Va rog sa spuneti aici si cu aproximatie draga asistenta cu experiente in bobinaje, ce grosime are sarma aia si cate spire sunt bobinate ? Pot suspecta sa nu aiba 5 Hy pt ca L-metru din multimetre masoara la 400 Hz si la un curent constant de cativa mA. Ca asta i-am spus si lui Lazaroiu cand s-a suparat pe mine , ca L-metrul ala este pt acordat bobine si nu pt masurarea transformatoarelor. Vio ! Ce spuneai ca ai L-metrul la reparat??? Lasa-l acolo ! Trafurile se masoara cu punte RLC . In al doilea rand cu simularea asta....Mein Herr , simularea asta este o "socoteala" facuta foarte minutios . Sa stai sa faci calcule pe hartie la maniera la care o face un software CAD/CAM/CAE sau oricare , iti ia luni de zile sa o faci corect. Ok. Sunt de acord ca daca intram la detalii de curenti mici,transienti si FFT-uri , cred ca nu mai corespunde . Dar altfel, pt proiectare este foarte util software -ul asta care ,...retine ...simularea este o functionalitate separata. Practic iti arata ce proiectezi. Cu cat proeictarea o faci mai minutios si in detaliu cu atat rezultatul fizic va fi mai aproape de ce ai proiectat . Editat Februarie 27, 2020 de gg101 1 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 27, 2020 Partajează Postat Februarie 27, 2020 Acum 5 minute, DjLeco a spus: Viorel, citisem undeva pe elforum, (mai demult), nu mai stiu unde, despre niste trafo Indel, duse la rebobinat la LMO, a facut treaba? Ai citit prost! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 27, 2020 Partajează Postat Februarie 27, 2020 (editat) gg101 am L metrul împrumutat cuiva, nu la reparat. Este un L-metru bun. Te rog nu începe și tu. Vrei să îți trimit un soc să îl masori cu puntea RLC? Dacă am uitat să îți cer scuze public, îți cer scuze acum. După cum ai observat, după discutia din acea seară m-am ținut de cuvânt. Eu masor cu UNI-T U602 pe scala de 20H și 200H măsoară la 100hz. Editat Februarie 27, 2020 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 27, 2020 Partajează Postat Februarie 27, 2020 O sa caut si daca gasesc, o sa postez. Poate intervine LMO sa lamureasca, am inteles ca i-au fost duse mai multe miezuri cumparate de prin tirg pentru "rebobinari custom client". Sint curios doar daca au iesit dupa specificatii, ma maninca sa fac si eu niste amplificatoare pe lampi, m-a ajuns melancolia de la un aparat radio pe medii cu EF80 facut pe vremuri. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 27, 2020 Partajează Postat Februarie 27, 2020 (editat) Episodul drosel un mare fiasco în opinia mea. Un drosel E10 secțiune 5cm2 NU măsoară 50Ω bobinat cu "sârmă subțire" la plin CLAR sper. Editat Februarie 27, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 27, 2020 Partajează Postat Februarie 27, 2020 La 10.02.2012 la 21:02, viobio a spus: deschid acest topic in speranta ca este interesant pentru multiazi la ora 9 eream la atelier ,blindat cu tigari si cafeaaveam in fata headul de chitara din ziua trecuta, SOLDANO SLO100 UPGRADE VIOTUBEAMPde mult ma incerca gindul sa fac ceva masuratori pe un traf LMOzis si facutam facut masuratorile pe acest traf care este DE CHITARA!!uimire mare!!! functioneaza liniar de la 100hz la 20000hz,nu am coborit frecventa la 20hz ,pentru ca aveam alte ginduri cu trafulam conectat etajul final la o incinta si am bagat semnal din calculator in etajul finalUIMIREEEEEEEEEE traful reda si muzica perfect ,am ramas MASCA si ma intrebam " bai frate eu am comandat 45hz-12khz si traful asta e bun si de hi-fi?? sunetul erea perfect,cu bas frumos,rotund si inalte sclipitoarepe chitara se aude exemplar!! traful de iesire este foarte aproape de cele Hammond din seria 1650,acestea nu sunt trafuri de chitara,sunt trafuri care reda 30hz-30000HZ,eu le folosesc la ampuri de chitara pentru ca avind un raspuns foarte liniar poti amplifica cu ele si clean,rithm sau lead cu gain mare,este cel mai bun compromistraful de iesire LMO are o medie mai brightDom Lazaroiu felicitari!!de azi sunteti principalul furnizor de trafuri de iesire ,pentru cei care nu vor sa plateasca averi pentru trafuri de iesireacum sa ne ocupam si de 6P3C-Eam citit discutii care nu se mai termina niciodata ,despre acest tubpun mai jos poze cu tensiunea la care lucreaza acest tub,in ampul meu,adica 462v,am construit ampuri cu anodica de 500V si am folosit 6P3C-Etuburile 6P3 au fost initial fabricate sub licenta de la americani,ca mai toate tuburile fabricate de rusi pina in 1945corespondentele americane sunt urmatoarele6L6=6P3C6L6GC/GTA/GTW/GTWA=6P3C-Emasuratorile au fost facute in urmatoarele conditiiputere livrata 100W pe sarcina de 3ohmi,tensiunea la bornele rezistentei 17,4V,in toata plaja 100hz-20000hztensiune alimentare etaj final 462V 1K in G2 6P36-Etraf de iesire 1,9k Raaam injectat semnal NUMAI in etajul finalcurent de repaus prin tuburile finale 63mA,deci 31,5mAprin fiecare tubtuburile sunt imperecheate,nu am mai folosit bias pentru fiecare tub in partetuburi etaj final4X6P3C-E noi/nos 19821X12AX7WTA Shunguang China,nouosciloscop pe 5V/divputerea de 100W este sinus nelimitatpozele spun totul Cum se schimba mai, omul... Asta incerc sa inteleg, este al 3-lea pe lista din citi cunosc eu fata de care ti-ai schimbat 180 grade parerea. Link spre comentariu
gg101 Postat Februarie 27, 2020 Partajează Postat Februarie 27, 2020 (editat) Acum 17 minute, valderama a spus: Un drosel E10 secțiune 5cm2 NU măsoară 50Ω bobinat cu "sârmă subțire" la plin CLAR sper. Nea Vali ! Cum era vorba aia ? Cine nu are batrini ,sa-si cumpere . Editat Februarie 27, 2020 de gg101 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 27, 2020 Partajează Postat Februarie 27, 2020 (editat) Acum 1 oră, valderama a spus: Ce înseamnă .5H/330mA ?, cât a costat acest drosel ? precizează clar fără echivoc ! 0 lei sau cât ? Pe eticheta aia văd un marcaj punct urmat de 5H adică 0,5H ! , am convingerea că Lăzăroiu a marcat corect acel drosel ! Pachetul ăla de tole E10 cu o grosime pachet 25mm cred ca este bobinat cu 0,38mm CuEm sau poftim 0,4mm CuEm așadar înfășurarea dată în mod evident se poate estima la 1300sp hai 1400sp.Întrefierul cred ca este de aprox. 0,3mm. În concluzie Lăzăroiu a scris/marcat corect. A scris pe dracu corect, acolo sunt scriși 5H Alt exemplu, unde scrie clar 5H, 40 ohmi, Imax 400mA. Bobinat tot pe miez mic, am pus pentru comparație și un traf de cadre identic. Poate sunt eu nebun și nu îmi dau seama. Dacă vreți va trimit socul să îl măsurați, dar să îl folosiți într-un montaj care consumă 330mA, sa îl filmați cum ia foc. Editat Februarie 27, 2020 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 27, 2020 Partajează Postat Februarie 27, 2020 (editat) pentru ca droselul ala sa aiba 5H la 330mA S.tole=18÷20cmp..nu stiu de ce nu mai pot incarca poze(coincidenta?!) ca sa va demonstrez calculele Editat Februarie 27, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 27, 2020 Partajează Postat Februarie 27, 2020 Am primit un PM interesant, poate expeditorul il pune si aici, ar fi cazul! Link spre comentariu
romicap Postat Februarie 27, 2020 Partajează Postat Februarie 27, 2020 (editat) Acum 2 ore, valderama a spus: Ce înseamnă .5H/330mA ?, cât a costat acest drosel ? precizează clar fără echivoc ! 0 lei sau cât ? Pe eticheta aia văd un marcaj punct urmat de 5H adică 0,5H ! , am convingerea că Lăzăroiu a marcat corect acel drosel ! Pachetul ăla de tole E10 cu o grosime pachet 25mm cred ca este bobinat cu 0,38mm CuEm sau poftim 0,4mm CuEm așadar înfășurarea dată în mod evident se poate estima la 1300sp hai 1400sp.Întrefierul cred ca este de aprox. 0,3mm. În concluzie Lăzăroiu a scris/marcat corect. 0,5Henry pe un miez de circa 5 cmp cu rezistenta in cc de 50 de ohmi , repet rdc egal circa 50 Ohmi !!!!? Asta e prosteala pe fata ... unde te trezesti domn-le ? L-a bobinat cu costandan sau cu nichelina ??? ...Las-o dreq ! Editat Februarie 27, 2020 de romicap Link spre comentariu
Postări Recomandate