Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TRAF DE IESIRE LMO LAZAROIU & 6P3C-E la 460V

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio

deschid acest topic in speranta ca este interesant pentru multiazi la ora 9 eream la atelier ,blindat cu tigari si cafeaaveam in fata headul de chitara din ziua trecuta, SOLDANO SLO100 UPGRADE VIOTUBEAMPde mult ma incerca gindul sa fac ceva masuratori pe un traf LMOzis si facutam facut masuratorile pe acest traf care este DE CHITARA!!uimire mare!!! functioneaza liniar de la 100hz la 20000hz,nu am coborit frecventa la 20hz ,pentru ca aveam alte ginduri cu trafulam conectat etajul final la o incinta si am bagat semnal din calculator in etajul finalUIMIREEEEEEEEEE traful reda si muzica perfect ,am ramas MASCA si ma intrebam :nebunrau: " bai frate eu am comandat 45hz-12khz si traful asta e bun si de hi-fi?? sunetul erea perfect,cu bas frumos,rotund si inalte sclipitoarepe chitara se aude exemplar!! traful de iesire este foarte aproape de cele Hammond din seria 1650,acestea nu sunt trafuri de chitara,sunt trafuri care reda 30hz-30000HZ,eu le folosesc la ampuri de chitara pentru ca avind un raspuns foarte liniar poti amplifica cu ele si clean,rithm sau lead cu gain mare,este cel mai bun compromistraful de iesire LMO are o medie mai brightDom Lazaroiu felicitari!!de azi sunteti principalul furnizor de trafuri de iesire ,pentru cei care nu vor sa plateasca averi pentru trafuri de iesireacum sa ne ocupam si de 6P3C-Eam citit discutii care nu se mai termina niciodata ,despre acest tubpun mai jos poze cu tensiunea la care lucreaza acest tub,in ampul meu,adica 462v,am construit ampuri cu anodica de 500V si am folosit 6P3C-Etuburile 6P3 au fost initial fabricate sub licenta de la americani,ca mai toate tuburile fabricate de rusi pina in 1945corespondentele americane sunt urmatoarele6L6=6P3C6L6GC/GTA/GTW/GTWA=6P3C-Emasuratorile au fost facute in urmatoarele conditiiputere livrata 100W pe sarcina de 3ohmi,tensiunea la bornele rezistentei 17,4V,in toata plaja 100hz-20000hztensiune alimentare etaj final 462V 1K in G2 6P36-Etraf de iesire 1,9k Raaam injectat semnal NUMAI in etajul finalcurent de repaus prin tuburile finale 63mA,deci 31,5mAprin fiecare tubtuburile sunt imperecheate,nu am mai folosit bias pentru fiecare tub in partetuburi etaj final4X6P3C-E noi/nos 19821X12AX7WTA Shunguang China,nouosciloscop pe 5V/divputerea de 100W este sinus nelimitatpozele spun totul

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Pune te rog si "toti" parametrii transformatorului de iesire sa vedem si noi... Oricum, este este o realizare frumoasa...

buna seare dl FeriRaa 1,9kare si mediane pentru UL,la masuratori nu sunt conectate in G2 finale ,acele medianeputere 100w 4/8 ohmia fost fost comandat pentru banda o banda de frecvente intre 45hz-12000hzdate despre sectiune miez,nr de spire,grosime sirma,straturi, dispunere infasurari,nu am le stie doar dl Lazaroiu
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Sectiunea?,... Inductanta?,... Rezistenta?,... Inductanta de scapari?,... si, si... Capacitati!!! Evident ca secretele de constructie nu le vrem...

inca odataaceste date le stie dl Lazaroiueu am pus toate datele care le cunoscpoate va citi si ld Lazaroiu,acest topic si va spune mai multe secrete
Link spre comentariu

putere livrata 100W pe sarcina de 3ohmi,tensiunea la bornele rezistentei 17,4V,in toata plaja 100hz-20000hz

osciloscop pe 5V/div

puterea de 100W este sinus nelimitat

...

Domnule viobio , numar intradevar aproximativ 7-diviziuni virf la virf pe ecranul osciloscopului dumneavoastra , ce inseamna asta ?, daca sinteti cu y=5V/div ,inseamna ca aveti 7div X 5V=35Vvv ,acum tensiunea efectiva in sarcina este 35Vvv/2 x 0,707 = 12,37Vef asadar in acest caz sarcina puterea la iesire ar fi 51W ,se poate si 100W(aproximativ) cu patru finale 6P3S-E in Push-Pull dar implica curent grila comanda...,defazorul pe care il folositi de obicei nu poate sustine curent grila comanda tuburi finale.

In regimul specificat de dumneavoastra tuburi finale(6P3S-E fara curent grila comanda !) trebuie Raa mai mare decit specificati(1K9) situatie in care va mai creste ceva puterea in sarcina la iesire(in raport cu 51W).

Ca sa aveti 100W/3Ω sint necesari la iesire 17,4V-efectiv/sinus , adica trebuie sa vedeti pe ecranul osciloscopului 49V virf la virf/sinus(nu 35Vvv sinus) ,

Comutati osciloscopul 10V/div(exista aceasta posibilitate) , trebuie sa aveti 5 diviziuni virf la virf sinus(49Vvv-50Vvv) pentru 100W/3Ω.

Sau reglati generatorul pe o frecventa sinus mica(200Hz sa zic) aduceti sinusul in prag de limitare(osciloscop) masurati tensiunea la iesire in sarcina cu un instrumentul digital oarecare scalat corespunzator.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

putere livrata 100W pe sarcina de 3ohmi,tensiunea la bornele rezistentei 17,4V,in toata plaja 100hz-20000hz

osciloscop pe 5V/div

puterea de 100W este sinus nelimitat

...

Domnule viobio , numar intradevar aproximativ 7-diviziuni virf la virf pe ecranul osciloscopului dumneavoastra , ce inseamna asta ?, daca sinteti cu y=5V/div ,inseamna ca aveti 7div X 5V=35Vvv ,acum tensiunea efectiva in sarcina este 35Vvv/2 x 0,707 = 12,37Vef asadar in acest caz sarcina puterea la iesire ar fi 51W ,se poate si 100W(aproximativ) cu patru finale 6P3S-E in Push-Pull dar implica curent grila comanda...,defazorul pe care il folositi de obicei nu poate sustine curent grila comanda tuburi finale.

In regimul specificat de dumneavoastra tuburi finale(6P3S-E fara curent grila comanda !) trebuie Raa mai mare decit specificati(1K9) situatie in care va mai creste ceva puterea in sarcina la iesire(in raport cu 51W).

Ca sa aveti 100W/3Ω sint necesari la iesire 17,4V-efectiv/sinus , adica trebuie sa vedeti pe ecranul osciloscopului 49V virf la virf/sinus(nu 35Vvv sinus) ,

Comutati osciloscopul 10V/div(exista aceasta posibilitate) , trebuie sa aveti 5 diviziuni virf la virf sinus(49Vvv-50Vvv) pentru 100W/3Ω.

Sau reglati generatorul pe o frecventa sinus mica(200Hz sa zic) aduceti sinusul in prag de limitare(osciloscop) masurati tensiunea la iesire in sarcina cu un instrumentul digital oarecare scalat corespunzator.

domnul Vali perfecte cele spuse de dv

am scris mai sus ca am 17,4v pe rezistenta de sarcina,masurati la 400hz cu un multimetru digital

problema mea e alta

cred ca trebuie sa etalonez osciloscopul!!

Link spre comentariu

..am scris mai sus ca am 17,4v pe rezistenta de sarcina,masurati la 400hz cu un multimetru digital...

...cred ca trebuie sa etalonez osciloscopul!!

Am recitit , nu vad("mai sus") aceasta specificatie: "ca am 17,4v pe rezistenta de sarcina,masurati la 400hz cu un multimetru digital "...(poate din cauza orei tirzii nu pot vedea pasajul in cauza).

Daca asa stau lucrurile(17,4Vef-la 400Hz-masurati in sarcina data cu un multimetru digital ) ,trebuie intradevar sa etalonati osciloscopul.

Puteti verifica usor(osciloscopul) , aplicati tensiune DC dintr_o sursa reglabila (chiar potentiometric) pe intrarea Y pozitie amplificator Y-DC ,verificati deplasarea trasei in diviziuni ,vedeti daca corespunde cu tensiunea aplicata(masurata cu un instrument digital) ,ulterior puteti trece la semnal sqw pentru compensare...

Link spre comentariu

poate va citi si ld Lazaroiu,acest topic si va spune mai multe secrete

Parerea mea este ca secretul consta in tehnica de bobinare . Si asta chiar nu stiu cat se poate povesti. Trebuie privit peste umar si vazut direct ce se intampla in momentul bobinarii.Trafurile folosite in amplificatoarele de chitara, chiar daca par simplu de executat, trebuiesc realizate "foarte" precis . De altfel , asa ar trebui sa fie realizat orice transformator de iesire.
Link spre comentariu

poate va citi si ld Lazaroiu,acest topic si va spune mai multe secrete

Parerea mea este ca secretul consta in tehnica de bobinare . Si asta chiar nu stiu cat se poate povesti. Trebuie privit peste umar si vazut direct ce se intampla in momentul bobinarii.Trafurile folosite in amplificatoarele de chitara, chiar daca par simplu de executat, trebuiesc realizate "foarte" precis . De altfel , asa ar trebui sa fie realizat orice transformator de iesire.
Adica e ceva ce nu se poate descrie si nici pune pe hirtie. Ne putem da seama doar daca privim peste umarul bobinatorului. Daca in timpul bobinarii nu a facut nimeni un film peste umarul bobinatorului ce ne mai ramine de facut decit sa privim la cit e de frumos traful pe afara, parca ar fi un forum de arta fotografica nu de electronica. Daca in titlul topicului e tocmai acest transformator atunci lumea se asteapta la mai multe amanunte.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Adica e ceva ce nu se poate descrie si nici pune pe hirtie. Ne putem da seama doar daca privim peste umarul bobinatorului. Daca in timpul bobinarii nu a facut nimeni un film peste umarul bobinatorului ce ne mai ramine de facut decit sa privim la cit e de frumos traful pe afara, parca ar fi un forum de arta fotografica nu de electronica. Daca in titlul topicului e tocmai acest transformator atunci lumea se asteapta la mai multe amanunte.daca as avea mai multe detalii as pune eu aici,nu am ca nu am construit eu trafuleu am comandat traful cu anumite caracteristici,sunt descrise mai susmai asteapta poate vor aparea si citeva rinduri ,scrise de dl Lazaroiu

Link spre comentariu

Adica e ceva ce nu se poate descrie si nici pune pe hirtie.

Este o problema cu "pusul pe hartie" in forum . Sunt mari probleme de comunicare in momentul in care se discuta cu formulele "in fata". Ce sa mai zic in momentul in care am sta doar sa povestim!!!!Asta-i problema.
Link spre comentariu

@viobio, Era un raspuns pentru ggg care spunea ca trebuie sa privim peste umarul bobinatorului altfel nu prea se poate povesti. @ggg, Pe hirtie se pot pune scheme mult mai complicate decit a unui traf de iesire. Nu e nevoie de formule pentru a da niste valori: sectiune miez, marime tola, nr. de spire, impartire bobinaj, diametre fire, rezistente, izolatii. Nu se doreste furarea secretelor, e doar curiozitate profesionala. Daca despre acest transformator se discuta in acest topic e oarecumva normal.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări