Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum Copiez de pe un integrat parolat

AsterX

Postări Recomandate

Salut dupa cum vedeti as avea si eu o intrebare cum pot copia programul de pe un atmel parolat.Deoarece imi spusese cineva ca are un atmel parolat si vrea sa copieze ce este pe el. Momentan nu am auzit despre asa ceva dar am vazut ca exista.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

2

• maciupiciu

2

• vasile eugen

1

• AsterX

1

Top autori în acest subiect

cum pot copia programul de pe un atmel parolat

nu poti, asta pt ca nici macar nu sti ce inseamna "parolat".

sunt unii care pot extrage continutul, sa zicem .hex-ul, alaturi de fusebites, evident contracost, din anumite uC-uri.

esti dispus sa platesti de la 1000 la cateva mii de dolari pt asta?

sunt "pe piata" diverse device-uri ce au fost proiectate sa permita update de firmware, chiar cu Atmel, care permit stergere/scriere, dar nu permit citirea continutului original.

Link spre comentariu

cum pot copia programul de pe un atmel parolat

nu poti, asta pt ca nici macar nu sti ce inseamna "parolat".sunt unii care pot extrage continutul, sa zicem .hex-ul, alaturi de fusebites, evident contracost, din anumite uC-uri.esti dispus sa platesti de la 1000 la cateva mii de dolari pt asta?
Lasa mai moale cu asemenea pret,poate omul este mai slab si face infart...
Link spre comentariu

Lasa mai moale cu asemenea pret,poate omul este mai slab si face infart...

pretul l-am vazut pe un site care se ocupa cu asta, imi pare rau ca nu il am in bookmark.

sunt firme(oameni deosebiti care au muncit..), care au dezvoltat sisteme de atac pt diverse uC-uri, bazate pe "power glich" si "overclocking" , de ex: ETL pt Motorola-Freescale, TMT pt Motorola/Micronas, si au scos la vanzare respectivele solutii, dar au fost "clonati" de chinezi, pentru ca si-au protejat solutiile chiar cu ATMEL-uri sau PIC-uri.

Pana acum nu am auzit sa existe de vanzare (pe piata) o solutie de atac pt ATMEL, sau PIC, pt ca se folosesc metode de atac "fizice", invazive, metode ce presupun cunoasterea arhitecturii interne a chipurilor si echipamente foarte scumpe (gen microscop 1000x, laser, brat robotizat ce poate face miscari de ordinul micronilor, etc)

Astfel "scule de sute/mii" de dolari/Euro au ajuns sa se comercializeze in versiunile lor piratate cu zeci/cateva sute" de dolari/Euro. Unii au renuntat sa mai lucreze ca sa fie piratati, altii continuua dar si-au luat ceva masuri de protectie.

Orice poate fi "piratat", chiar si omul (vezi cercetarile legate de clonare), dar aproape niciodata, lucrurile complexe nu pot fi perfect copiate, nici macar atunci cand vorbim de porti logice si de soft (pt ca softul...e o chestie inteligenta) :)

Link spre comentariu

In general este mai simplu sa scoti schema circuitului si sa intelegi cum functioneaza.In multe cazuri, este mai importanta ideea produsului decat cum e facut. Daca dai o idee buna unui intreprinzator nu trebuie sa ii dai si hex-ul caci oricum asta se face.Si asa, daca ai avea hex-ul din microcontroller, ce faci daca acesta are 10KB , rezultatul unui compilator ? Stai sa intelegi mii de linii de dezasamblare ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări