Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de tensiune referinta

Vizitator Darylrobo

Postări Recomandate

...Referintele de tip Zener termocompensat sunt f. stabile (de ex. diode de genul 1N821 etc.). Cele mai precise intalnite de mine aveau ca. 6,8V; una specificata cu 7 zecimale intr-un multimetru Tesla si una cu 11 zecimale intr-un Keithley sau Schlumberger (nu mai stiu exact, e mult de-atunci); prima fara, a doua cu termostat.

sa inteleg ca acest zenner termocompensat este mult mai stabil decat o referinta integrata gen LT1460-5(am dat-o ca exemplu)?
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gauss

6

• danb1974

4

• cipriyan123

4

• Spitfire

3

Top autori în acest subiect

...Elementele Weston sunt de doua tipuri, cu electrolit saturat si nesaturat. Cele cu electrolit saturat au stabilitate termica mai buna. La cele saturate, concentratia electrolitului si deci si TEM depinde de temperatura...

Cele cu electrolit nesaturat au stabilitate termica mai buna. Scuzati greseala.

Da, exista, sau mai bine zis s-au fabricat diode Zener termocompensate care sunt mai stabile decat LT1460, dar nu cred ca se mai gasesc in mod curent. Cele mentionate de mine nu sunt din productie de serie (de masa), ci au fost asamblate in tehnologie hibrida din cipuri descrete. Folosirea lor insa nu e asa de simpla, va trebuie circuite auxiliare de polarizare, amplificatoare operationale si rezistoare de inalta precizie si stabilitate, ca sa construiti o sursa de referinta cu tensiunea dorita. Din aceste motive au si cam disparut de pe piata, locul lor fiind luat de circuite gen LT1460. Oferind direct tensiunile dorite, acestea sunt bineinteles mai simplu de utilizat. Si daca le introduceti intr-o incinta termostatata scapati si de deriva termica.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Daca tot se discuta de surse de tensiune de referinta...As vrea sa folosesc la niste voltmetre facute cu MMC7107,o referinta termocompensata de 1,2V asta ca sa evit folosirea unei tensiuni negative de 5V,necesara pentru alimentarea referintei interne.Ceea ce am gasit eu e LM285-1,2 dar as fi interesat si de alte variante,in cazul de fata fiind importanta deriva termica cat mai mica,mai mica decat deriva referintei interne,care e max 80ppm/grdC.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări