Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stop Led-American Style

Vizitator dragman

Postări Recomandate

Dar ce faci in cazul in care pui frana si in acelasi timp semnalizezi? :) se mai intrerupe semnalul sau o ia razna si iti raman led-urile aprinde la maxim? :)

semnalizezi cu o parte din stop :nas: !?!.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• srdjan

7

• alfabit

6

• doru3160

5

• iulicuta2000

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cu schema cu relee facuta,sigur nu o sa se mai inteleaga nimic la o franare cu semnalizare,in schimb alternative exista

fie,circuitul de semnalizare in loc sa actioneze direct pe leduri,actioneaza releul de frana,si atunci stopul de pe partea respectiva,va fi stop pe frana cand semnaliarea e in timpul mort,si va clipi imediat dupa,sunt destule masini americane care sunt asa,gen infiniti ,camaro...

Daca as avea doi neuroni in plus sa stiu si ceva programare mi-as face asa ceva!

M-a depasit un astfel de camaro noaptea si sincer am crezut ca e ozn :nebunrau: oricum senzatia e foarte faina,si stii sigur ca respectivul semnalizeaza,sau pune frana...

P.s. daca cineva se baga sa-mi faca un modul care sa comande pozitia,stop frana si semnalizarea pe 6-7 coloane de leduri,care sa comande ambele stopuri,sau doua module identice pentru fiecare stop nu m-ar deranja sa primesc o oferta in privat...eventual la apasarea franei sa si clipoceasca de 3-4ori si apoi sa ramana aprinse pentru stop frana. :nebun:

Link spre comentariu

M-a depasit un astfel de camaro noaptea si sincer am crezut ca e ozn :nebunrau: oricum senzatia e foarte faina,si stii sigur ca respectivul semnalizeaza,sau pune frana...

Ai curaj sa mergi la sosea,noaptea, cativa km in spatele unuia care are asa ceva pe masina? :rade: Uite de asta gasesc eu bune si restrictiile de a monta pe masina orice iti trece prin cap fara omologare,si sa nu te gandesti si la partenerii de trafic,ca si cum ti-ai fi cumparat sosea proprie...
Link spre comentariu

[Ai curaj sa mergi la sosea,noaptea, cativa km in spatele unuia care are asa ceva pe masina? :rade: Uite de asta gasesc eu bune si restrictiile de a monta pe masina orice iti trece prin cap fara omologare,si sa nu te gandesti si la partenerii de trafic,ca si cum ti-ai fi cumparat sosea proprie...

:da :aplauze
Link spre comentariu

Pai vreo 2 km sa tot fi mers in spatele lui,si nu rupea la ochi asa cum se vede in film...mai rau rup la ochi stopurile cu led de la audi-urile astea noi,si culmea au doar un contur luminos pe pozitie iar pe frana semnal si mers inapoi daca te afli in spatele lor e cam nasol...Conduc de ceva timp,si conduc si noaptea destul de mult,iar in trafic mai obositoare si cu stres mare la retina mi se par xenoanele in faruri facute pentru becuri halogen,proiectoarele de orice fel tinute aprinse permanen si mai ales,farurile de matiz! dar asta e alta poveste :nebun:

Link spre comentariu

mie personal numai farurile de matiz mi se par stressante... mai ales daca e obosita suspensia din spate :)oricum nici un stop nu mi-a deranjat retina pana acum... insa lipsa lor m-a pus in situatii dificile de cateva ori

Link spre comentariu

Eu am umplut cateva frigidere cu carne,cand s-a intamplat sa merg in spatele a cate unui bezmetic ce avea inclusiv lumina de ceata aprinsa,desi nu era nevoie,dar omul daca tot o avea,o folosea...le-am aprins faza mare si am reglat farurile cat mai sus,de le vedeam fetele infantile in oglinda lor retrovizoare,dupa o vreme s-au prins care e problema si au stins ceata...totul pleaca de la lipsa de bun simt,cei 7 ani de acasa,incepe sa se simta lipsa lor din ce in ce mai mult.Chiar nu inteleg de ce vor unii sa le arate masina ca un pom de iarna,dar daca asta nu deranjeaza in trafic,chiar nu am o problema cu ei,din partea mea,pot captusi masinile cu LED-uri si neoane cat vor,in schimb,stiind cat timp si bani necesita asemenea modificari,pt a obtine nu mare lucru fata de dotarile din fabrica,imi dau seama ca fac asta doar din teribilism si/sau lipsa de ocupatie.

Link spre comentariu

Fiecare zona are specimenele ei,ca nu ai vazut tu,fii pe pace,toate au un inceput.Intra pe un forum auto si vezi acolo discutii despre ce si cum isi mai monteaza dracii in si pe masini,si o sa vezi acolo toate zonele :rade:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Eu vroiam sa modific stop pe frana(central si cele doua,neaparat toate trei)ca sa clipeasca de doua ori scurt,apoi sa ramana aprinse daca tii apasat.Mi se pare util pt ca atrage atentia mai bine.Dar legea...E printre putinele legi bune(ma gandesc la cei care au ,,idei''). Apropo de farurile de Matiz:daca a-ti sti ce chioare sunt... :cry:

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...
Vizitator AlexFS

Of topic la greu nu gluma.... Voi ...Electricieni Rutieri... gasiti alta sectiune de poluat!

DNX-ule m-am tot documentat si eu de semnalele astea americane...si iti zic de acum ...te chinui degeaba...cu relee si cu diode....nu mai tine de electronica analogica....e chiar foarte multa digitala..... Avem nevoie de cineva care sa programeze un at sau altceva....

Cu relee si diode te vei apropria cel mai mult de varianta asta:

Posted Image

si cea mai coafata de mine...care a capatat si o eroare pe parcurs....~X(

Posted Image

...Sper ca fara alte interventii ale Rutieristilor de pe forum... cineva va veni in ajutor cu ceva concret!

Alex CustomGarage! :)

Link spre comentariu
Vizitator Kaesar

Ba ai voie sa faci tot ce-ti trasneste prin cap,doar ca ceea ce faci trebuie omologat RAR in asa fel incat sa nu fie loc de interpretare,sa nu se zica (,) ca ar fi vorba de o improvizatie....

De acord cu tot ce-ai spus, dar RAR-ul nu poate face omologari cum vrea el. In problema cu sistemul de iluminare exista norme EUROPENE ( reglementate prin directive ale Comisiei Europene ), si normele RAR sint conforme cu aceste directive, nu poate omologa asa la intimplare tot felul de " inventii " oricit de bune s-ar dovedi - mai ales ca sintem membri ai Comunitatii Europene.Fiind un sistem copiat de la americani, slabe ( daca nu chiar zero ) sanse sa fie vreodata admisa omologarea acestuia in Romania.
Cred ca si unii de la RAR isi dau seama ca este o dobitocie, dar asa e legea... ce... masinile aduse din SUA nu pot circula in Romanica/UE? Au acelasi stil de stopuri pe care vrea sa-l faca omul nostru (ce-i drept, unul e facut de fabrica si celalalt de mana omului) dar daca alea pot circula... de ce sa nu-i omologheze omului stopurile? (S-ar putea sa gresesc, dar asa cred ca ar fi normal)
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Ideea este interesanta, mai ales ca am avut ocazia sa lucrez la partea electrica a unui Oldsmobil din 1989. La fel, triplele aveau acelasi mod de functionare. Ca becuri sunt 2 buc in fiecare tripla cu 2 filamente. Pozitia este ca la orice masina, frana la fel. In schimb pe semnalizare intensitatea se modifica de la maxim la 0. Adica atunci cand semnaliza se stingea pozitia pe tripla respectiva.destul de complicat sistemul, mai ales cand trebuie sa legi o alarma la acele semnalizari...Cred ca o schema cu microcontroler care sa comande niste tranzistori de putere e cea mai indicata.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

hai ca fac eu progamul pentru microcontroller daca mai intereseaza subiectul pe careva.vreau cineva sa faca o schema a instalatiei si sa-mi descrie semnalele de intrare si de iesire ce se doresc ca eu sa aleg un microcotroller si sa-l leg la schema. semnalele vor avea nivele TTL. voi avea nevoie doar de o alimentare 5V.de discutat cum facem cu avaria si ce functii sa fie cand e pusa semnalizarea dar nu e cheia in contact (la unele masini se aprinde faza scurta pe partea cu semnalizarea, la altele se semnalizeaza iar la altele nu se intampla nimic)recomand un comutator sau jumper care sa faca functiile stopurilor compatibile RAR :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări