Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cuptor electric

Vizitator parintele

Postări Recomandate

Salut, am facut citeva cuptoare mai mari decit ai tu acolo, 215-225 grade , timp de 20 -25 minute, in functie de vopsea.Cred ca ai o problema ,nu vad daca ai facut si ventilatia pe interior, temperatura nu o sa fie uniforma si la vopseaua aia nu prea ii place asta.Si inca ceva ,nu ai zis nimic de scula de vopsit, are compresor sa scada temperatura la aer? La vopsirea asta este necesar ca aerul sa fie uscat si racit.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MrPink

5

• stefan_k

4

• molioa

4

• one

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Deocamdata nu am pus ventilator,am pus peste rezistente niste table inclinate,care sa dirijeze aerul cald spre pereti si cel rece sa coboare pe centru.Ideea nu e a mea,am vazut-o la altii.Oricum,am mai prevazut niste orificii pentru un termometru cu care o sa verific variatia temperaturii in cuptor.Compresorul e ok,are 200 l si serpentina de racire a aerului ventilata,filtru de ulei si 3 filtre de apa.Sistemul de vopsire abia l-am luat,e o chinezarie de 1000 usd,de altfel destul de destept,cu functie de puls si reglaj semiautomat.Dupa ce fac testele la cuptor o sa va zic daca sunt suficiente tablele alea sau trebuie ventilatie.

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...
  • 3 ani mai târziu...

Buna ziua.Daca mai este cineva pe aici as avea nevoie de mai multe sfaturi.Vreau sa fac un cuptor mic(300x200x200mm) pentru tratamenttermic la dalti si cutite.In cuptor trebuie sa mentin temperatura de 400 grade  1 ora dupa care lasat sa se raceasca cateva ore.Pot sa primesc pentru a putea sa-l confectionez? 

Multumesc

Link spre comentariu

Pot sa primesc pentru a putea sa-l confectionez? 

Nu inteleg ce vrei sa spui?.

Din ce spui vrei numai 400 grade,vrei sa faci numai revenire?,calirea cum o faci si unde?.

Editat de mihaighe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări