Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Selector audio stereo 4 canale

valentinleonte

Postări Recomandate

Am gasit pe net aceasta schema pe care doresc sa o folosesc intr-un amplificator mai vechi la care sau dus scwitch-urile. Problema esta ca nu stiu cum sa atasez 4 leduri pt fiecare sursa ca sa pot respecta originalul.

post-4991-139829383693_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

2

• valentinleonte

2

• Sigisman

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

nu as lua de buna aceasta schema... fiind vorba de CMOS-uri nu se lasa in aer intrari.. si asta are 2: pe J3 (pin 13) si J4 (pin 3)... chiar daca sunt libere trebuie puse la masa sau plus.. am corectat eu... dar o s-o mai puric

banuiesc ca vrei sa ai un selector cu 4 intrari stereo si sa ai indicatie cu led-uri care canal e activ...

PS: ai putea pune un 4028 care sa aprida cele 4 LED-uri... vezi articolul meu de la http://www.niqro.3x.ro/4028/4028.htm iar ca intrari pentru 4028 considera ca A=Q1 (pin 6 al 4029), B=Q2 (pin 11 al 4029), C=D=0, adica puse la masa

cum prin un pic de timp liber iti desenez

post-38-139829385764_thumb.jpg

Link spre comentariu

varianta cu 4028 ca iesire pentru cele 4 LED-uri...se pot folosi o multime de tipuri de CMOS-uri ... ori 4051 ori 4066 (4016).. PS: vad ca in schema aia 4052 nu are si alimentare negativa, pin 7 (VEE)... e pus ala masa (GND) si nu bag mana in foc ca e corect...PS2: poate merge asa... ca tensiunea e "ridicata" cu divizorul cu rezistentele de 1Kuite si schema cu 4066 si afisare pe led-uri

post-38-139829385779_thumb.jpg

Link spre comentariu

Dominilor va multumesc mult, in special domnului niq_ro pentru ajutorul acordat. Datorita dvs. mai mult ca sigur amplificatorul pioneer va straluci d.p.d.v al sunetului din nou. Va multumesc domnilor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări