coco243 Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Salut, am observat ca placutele electronice ce sunt facute in comert, au o tehnologie mai aparte de lipire a componentelor. Pe terminalele componentelor se observa ca un fel de "butoias" din cupru, de obicei, care este lipit pe piciorul componentei, ca un nit si astfel componentele sunt foarte greu de scos, chiar apare riscul de supraincalzire al lor din cauza letconului. Imi puteti da vreo informatie ajutatoare in privinta recuperarii lor mai usor? Sunt pus in situatia ca din doua placi de circuite sa fac una buna, pt un aparat de sudura, si mi-e sa nu le stric de tot pe amandoua. Multumesc. P.S. Si nu ma puneti sa-mi cumpar statie cu aer cald Uploaded with ImageShack.us Link spre comentariu
BoGdI Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Pui letconul pe piciorul piesei si pui putin cositor,incat se ajunge mai repede la temperatura de topire, si tragi putin de terminal,aplici aceasi metoda si la terminalul 2 si tot asa incet pana iese piesa.De obicei din 3-4 miscari o scot.Dar totusi trebuie sa ai un letcon cat de cat "potent"Cinste icon_jook Link spre comentariu
coco243 Postat Februarie 9, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2012 Eu zic, ca cositorul se topeste, pt ca astia folosesc putin cositor, dar ramane nitul ala de cupru infipt mecanic in textolit, plus ca daca incalzesc prea mult risc sa bulesc componenta. Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Nitul ala poate fi de fapt trecerile dintre straturile placii si daca cumva e multistrat ai incurcat-o daca il scoti odata cu piesa.Eu folosesc statie de dezlipit cu vacuum.Daca nu ai poti incerca cu tresa absorbanta sau cu pompa de cositor. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Piesa se desprinde fara a scoate "trecerea" daca terminalul este bine incalzit inainte; operatia asta trebuie facuta cu atentie, altfel risti sa distrugi si componentele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum