Vizitator Mordor Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Pentru partea de bass sau medii intr-o incinta cu 3 cai,care merita? 1_http://www.okazii.ro/catalog/65134874/difuzoare-fullrange-de-hartie-22cm-magnet-alnico-sensibilitate-mare-perfecte-pt-lampi-.html 2_http://www.okazii.ro/catalog/60607969/vand-2-difuzoare-banda-larga-de-160-mm.html 3_http://www.okazii.ro/catalog/65929466/difuzoare-bass-hi-fi-nokia-itt-made-in-germany-8-ohm-60-watt-sin-100-watt-musical.html 4_http://www.okazii.ro/catalog/65449223/difuzoare-itt-made-in-germany.html 5_http://www.okazii.ro/catalog/55338296/difuzoare-cu-suspensie-din-cauciuc-cauciuc-17cm.html 6_http://www.okazii.ro/catalog/65994760/difuzoare-de-medii-boxe-electronica-jazz-meloman.html Link spre comentariu
Vizitator Mordor Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Intrebarea nr 2:Astfel de difuzoare,mai vechi,pot fi "reconditionate" vizual prin pulverizarea membranei foarte fin cu vopsea grafica(gen spray Deco)?Afecteaza acest lucru?Ma gandesc la un strat ultrafin de vopsea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Eu spun sa pui problema altfel... afla la care din ele poti afla parametrii TS, si apoi intreaba-te daca "se merita"...Te arunci in niste chestii, fara sa ai argumente... care sunt argumentele, asta e primul lucru care mi se cerea la proiectele de design. De ce vrei sa faci, ce vrei tu sa faci...De ce ti-ai bate capul cu aerograful, vopseluri, s.a.m.d., pentru niste difuzoare despre care nu cunosti nimic...Ce vrei sa obtii in final, care-i povestea... Link spre comentariu
VTP Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 De fapt si de drept: CE VREI SA FACI????Asa, un proiect,................... audio................ cu niste difuzoare SH??????????Te-ai decis ce fel de incinta vrei??? Dece vrei sa folosesti difuzoare SH, intre care cele mai multe sunt de banda larga ??Crezi ca vei gasi datele necesare ca sa dimensionezi o incinta cu difuzoarele care s-ar potrivi???Nu crezi ca, din respect pentru ceilalti useri, ar trebui sa formulezi un topic coerent si nu ceva ca o scarpinatura in barba care ti-a generat o "idee"????Uite o "idee" de un astfel de topic: am fost la bunici si am gasit in pod 2 difuzoare pe care scrie 48 583 HA. Ce pot sa fac cu ele??? Pot sa pun de o boxa full-range??? Link spre comentariu
Vizitator Mordor Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 Ideea e alta:vreau sa stiu daca se merita difuri vechi,precum cele din link-uri pentru a forma un proiect 3 cai BR. Nu am gasit nici un difuzor,dar daca as sti ca din difuri vechi,asa cum sunt alea,ce mi-au atras atentia,s-ar putea construi ceva decent cu ele...ma pot orienta spre un proiect cu difuri SH.Ca vorba aia,despre difurile actuale de pe piata in categoria preturilor acelor difuri vechi,gasesti doar chinezarii SAL sau mai stiu eu ce...de aia m-am gandit ca poate...avand in vedere preturile accesibile ale difurilor SH se poate construi ceva.Nu exagerat de supersonice cu sunete ce le aud doar tantarii precum au pretentia unele incinte de mii de € cu sunete neaccesibile urechii umane si cu alte fel si fel de pretentii.Incinte normale,pe care sa ascult un CD;exclus mp3 sau alte tampenii.Date despre difuri,se pot gasi pe net,in cazul in care ma pot opri la o alegere sau va intreb pe voi cei ce ati prins vremurile acelor difuri,asta era rostul intrebarii,daca se merita.Apoi,vorbind de aspect...eu vad astfel problema,unei cutii vopsite si lacuite fain,iar cand le bagi difuri prafuite,patate,imbatranite vizual,e ca nuca in perete imaginea si de aceea m-am gandit ca o retusare cu o vopsea fina calitativa ar schimba aerul SH al difurilor. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 Difurile din linkuri arata "obosite" rau - indiferent ce reclama li se face pt a fi vandute. Daca le mai si vopsesti le f_ti de tot (- valabil pt oirce difuzor).Colegii au dreptate, trebuie sa stii intai ce vrei.Pt fiecare proiect se aleg difuzoarele potrivite, si nu invers - ce s-ar putea face cu difuzoarele astea sau alelalte ... E un fel de a pune caruta in fata cailor.Nu o sa stea nimeni sa faca scoala cu tine sa explice ce se poate face cu fiecare cioarsa de difuzor pe care il gasesti tu pe okazii. Link spre comentariu
Vizitator Mordor Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 Eu doar am intrebat si am cerut o parere.Vad ca primesc doar raspunsuri in 2 peri fara explicatii concrete;abureli ca le f...ti(cum si de ce?),obosite(pauza explicatie de unde stii?) etc.Gata,ma las pagubas de a cere pareri.Mai degraba intrebam altundeva. Link spre comentariu
liviu Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 Nu te opreste nimeni sa incerci.Important e sa detii parametrii difuzoarelor .Referitor la vopsitul difuzoarelor , eu zic ca mai bine le lasi asa cum sunt , ca sa nu ai surprize.Renunti prea usor , acum e momentul sa aflii cat mai multe despre ce si cum , altfel ramai cu o gaura in creier si mie frica sa nu o iei de buna. Link spre comentariu
Vizitator bog1984 Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 Am avut eu 2 boxe vechi pe 2 cai cu niste difuzoare tesla asemanatoare cu cele de la punctul 4 si pot sa iti spun ca se auzeau super bine , la un pret acceptabil le-as lua imediat daca le-as mai gasi , eu zic ca se merita unele difuzoare vechi de firma buna la preturile alea peste unele noi de firma proasta Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 11, 2012 Partajează Postat Februarie 11, 2012 Eu cred ca ai primit foarte multe raspunsuri, si in nici un caz in doi peri... Am inteles, vrei 3 cai, BR., si vrei sa stii daca se merita... ai ales cel mai al dracu' si mai pretentios proiect.Intrebare: Care sunt conditiile de utilizare, ce amp. ai, ce stiluri pretinzi ca asculti... ?Aici nu se pune problema daca se merita, domnul VTP ti-a spus clar, juma' din ele sunt de banda larga, de puteri mici... sunt convins ca nu se preteaza in br, mai ales ca nu ai sa poti pune la punct br-ul ala, fara sa ai date complete despre ele. Si Shambala a fost foarte clar in explicatii, daca le-ai citit...Nokiele arata interesant, dar cam atat...ITT-urile, cel mai probabil au fost intr-o incinta inchisa...Mai ai unele de 12ohm, bullshit...Alea romanesti, exclus cu desavarsire...Deci, pa si la revedere... mai cauta.P.S. Inca odata, listele cu parametrii TS, sau gaseste un coleg care sa ti le masoare... asta-i chiar aiurea, ca poti descoperi, dupa ce le achizitionezi, ca nu se preteaza la ce vrei tu... intelegi natura lucrurilor? Nu inteleg ce dracu-i greu asa... Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 11, 2012 Partajează Postat Februarie 11, 2012 Vopsirea membranei unui difuzor schimba caracteristicile ei de rigiditate, echilibrul magnetodinamic dintre greutatea membranei si puterea motorului magnetic al difuzorului, SI elasticitatea suspensiei (daca este cineva atat de tampit incat sa vopseasca si partea de suspensie - s-au intalnit cazuri). Unele difuzoare vechi pot fi bune, doar ca diferenta de la "pot fi" la realitatea de pe okazii o face specificul mioritic al "infrumusetarii realitatii" (citeste "tepe"). Cel mai adesea se constata ca nu SE merita... (Evident, nici chinezarii noi de 2 bani nu SE merita) Asa ca raspunsul a fost extrem de corect si pertinent. Faptul ca tu dovedesti ca nu stii NIMIC despre difuzoare si incinte este problema ta, iar ifosele si orgoliul daca scapa de sub control pot duce la ban urgent pe forum. Link spre comentariu
baga Postat Februarie 11, 2012 Partajează Postat Februarie 11, 2012 Nu-s bune alea pentru incinta 3 cai pe bas, merg eventual intr-o incinta de 2 cai cu performante modeste. Link spre comentariu
liviu Postat Februarie 14, 2012 Partajează Postat Februarie 14, 2012 Oare cum ar suna un difuzor de bass (filtrat corespunzator) , combinat cu un difuzor de banda larga , iar diful de banda larga inseriat cu un condesator ( valoarea condesatorului se alege in functie de frecventa de taiere). Nu am ascultat astfel de combinatii , dar cred ca ar iesii ceva .Avantajele ar fii , ca scapi de difuzoarele de medii si inalte , cat si filtrele lor.Sau nu e chiar asa de simplu? Link spre comentariu
Vizitator Mordor Postat Februarie 15, 2012 Partajează Postat Februarie 15, 2012 Sau o varianta pe 2 sau 3 cai cu 2 sau 3 difuri identice(sau nu)full-range,fiecare filtrat separat pentu bass,medii si inalte.Inca nu am vazut ca cineva sa incerce macar practic asa ceva.La teorii,sfaturi si pareri toti sunt buni. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 15, 2012 Partajează Postat Februarie 15, 2012 De ce ai vrea sa pui 3 full-range-uri, si sa le separi? Eu stiu ca toti suntem buni doar la pareri si sfaturi, asta pentru ca, oameni n-au de gand sa incerce cretinisme, de aici lipsa de experienta... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum