Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

(Re)Montaj alarma DSC Classic PC585H

Deann

Postări Recomandate

Va rog, am si eu nevoie de ajutor pentru a pune in functiune o alarma DSC PC585H. Am primit-o de la un amic care a demontat-o dintr-o societate comerciala... si as dori sa o montez la garaj... Initial demontarii, alarma functiona foarte bine. Pachetul contine: 1- Centrala DSC Classic PC585H2- Sirena de exterior3- Tastatura (led)- tot DSC, dar nu stiu exact ce model, fiind sters inscrisul (o sa atasez foto)4- Trei senzori identici cu cei din atasamentAm facut un premontaj pe masa si ma confrunt cu ceva probleme, acestea aducand urmatoarele intrebari:1- Sistemul poate functiona in lipsa acumulatorilor? Mentionez ca momentan nu-i am, urmand sa-i cumpar. Unul pentru centrala si inca unul pentru sirena.2- Cum rezolv problema codurilor? Alarma fiind demontata de mai bine de un an, proprietarul a uitat codurile...3- Cum dezactivez conectarea la linia telefonica?Am legat cei trei senzori la Z1, Z2, Z3, folosind rezistenta serie de 5K6. Bornele TAMP, legate toate trei in serie, la Z4. Tastatura si sirena, conform documentatie si sfaturilor citite pe forum. Alimentand sistemul, fara prezenta miscarii in raza senzorilor, pe tastatura am aprinse ledurile de la SISTEM si ZONA5. Constat ca singurul pas bun este ca la aparitia miscarii senzorii functioneaza, aprinzandu-se si pe tastatura led-ul aferent. 4- Zona5 , semnalizata pe tastatura, poate fi lipsa legaturii telefonice? Mentionez ca alarma, initial demontarii, a fost conectata la linia telefonica... Din cate inteleg din documentatie, functia SISTEM este semnalizata datorita unor probleme... Firesc, de-asta sunt aici :jytuiyu O sa studiez amanuntit documentatia, dar bine-nteles ca sfaturile celor cu experienta in domeniu mi-ar fi de mare ajutor! Deci, va rog frumos, care-i primul pas ce trebuie sa-l fac?

post-29725-13982938297_thumb.jpg

post-29725-139829382973_thumb.jpg

post-29725-139829382976_thumb.jpg

post-29725-139829382978_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Deann

6

• cristi71

6

• briobit

5

• filoxeru

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Primul pas daca nu stii nici cod de instalator nici cod master e sa o resetezi (daca ai manualul de programare gasesti acolo cum faci treaba asta, nu cred ca am voie sa spun aici ce si cum, daca e asa poate ma lamureste un admin)1. da merge si fara acumulator centrala ( sirena nu) dar daca a picat curentul toata instalatia e degeaba2. trebuie resetata (roaga-te sa nu fie blocata ca atunci o tii de bibelou)3 trebuie sa stii codul de instalator si iti explic cum sa faci tot cap coada.OFF: e cineva interesat de achizitionarea de componente de sisteme de alarma? ( centrale, contact magnetic, senzori, sirene, acumulatori, butoane de panica, suporti de senzori noi sau second)

Link spre comentariu

Acumulatorii o sa-i cumpar, dar dupa ce ma conving ca se poate pune in functiune alarma. Tocmai de-asta intrebam... Deci, pentru inceput, mi-ar trebui cu siguranta unul pentru sirena?Nu, fostul proprietar nu-si mai aduce aminte nici un cod. O sa studiez manualul centralei sa vad modalitatea de resetare.Da, uite ca eu nu mi-am dat seama ca anumite informatii nu se pot face publice! Sper din suflet in amabilitatea ta de a dialoga in privat... si-ti multumesc de pe acum pentru timpul acordat!Astazi, ceva mai tarziu, o sa citesc documentatia. Cu respect, sanatate si virtute!

Link spre comentariu

Astazi am prins si eu un pic de timp si m-am mai uitat pe documentatie...Am gasit si un acumulator pe care l-am montat pe sirena. Apropo, becul sirenei sta tot timpul aprins cand am acumulatorul conectat... La sectiunea VIZUALIZARE DEFECTE, tastand *2, am ledul 3 si 8 aprinse si, evident, SISTEM semnalizeaza. Totul ok pana aici... Ledul 3 indica lipsa conectarii telefonice, iar 8 dereglare ceas.Hopa, hopa! Codurile! Ufff!!!Ce ma fac? :jytuiyu Sa urmez protocolul pentru revenire la setarile din fabrica si pe urma sa purced la tot ce-nseamna programare?Evident, orice sfat, in limita timpului disponibil! De altfel nici nu ma grabesc pe vremea asta...

Link spre comentariu

fara codul de instalator si de preferat macar un cod de utilizator ( sa nu zic ala Master) ne cam invartim in cerc cu discutii...

Evident! Tocmai de-asta si intrebam despre resetarea hardware cu strapul intre Z1 si PGM1... Bine-nteles, cu pasii respectivi!
Link spre comentariu

Mii de scuze! Nu am starea necesara acum si evit pe cat posibil sa lucrez seara...Sper sa am timpul necesar maine si revin cu rezultatele. Totusi, cautand si pe alte forumuri, nu-nteleg de ce se tine in secret acest mod de resetare?! Cu respect, numai bine!

Link spre comentariu

aiurea( in ce priveste resetarea)..nici eu nu am montat dsc insa asta vara am foist nevoit sa montez una . am descarcat manualul si am resetat o si reprogramat totul de la zero. nu a ti gasit forumul care trebuie.. :101

Link spre comentariu

m-ai inteles gresit..ma refeream la celelalte forumuri unde e secret procedura de resetare,..nu urmaresc alte forumuri.. deci evident am vrut sa spun ca a nimerit bine aici..sper ca m am facut inteles.

Link spre comentariu

Hmm!!! Pai am nimerit bine sau nu?! Nu-nteleg!!! Constat ca ne-nvartim in discutii pe langa subiect, exact cum scria amicul mai sus, si nu spune nimeni nimic concret... Oricum, multumesc frumos pentru timpul acordat! O sa revin dupa o noua abordare a sistemului...Numai bine!

Link spre comentariu

pai ce a fost de spus s a spus..fara un cod de instalator ne invartim in jurul cozii... nu ai ce face trebuie sa o resetezi. ce altceva ar putea sa te mai ajute? reseteaza o si vorbimb dupa ce executi procedura. . dupa ce o resetezi definesti zone ..timpi ,coduri..etc. si da, m am exprimat in sensul ca ai nimerit bine :dans:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator ovidel_mm

"Sa urmez protocolul pentru revenire la setarile din fabrica si pe urma sa purced la tot ce-nseamna programare?"Ai cod de intrare in programare? Da- atunci foloseste-te de el.Nu ai - atunci reseteaza centrala la setarile din fabrica .Dupa resetare incearca codul default prin comanda *8 5555Daca piuie de mai multe ori ai reusit sa o resetezi la valorile din fabrica daca fluiera lung nu.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Luen

Am o alarma DSC Classic PC585H. N-am mai folosit-o de vreo 4-5 ani. Bateria fireste moarta, codurile uitate, asa ca am resetat-o si inafara de erori (ceas, telefon) functioneaza ok, (cod instalare,master, senzor etc)O sa cumpar un acumulator nou si vreau sa o folosesc pentru a supraveghea 2 zone dintr-o cladire (ca am vazut la TV ca se fura si paltoanele la demnitari :da ), asa ca o sa am nevoie de al doilea senzor montat.Senzorul existent (LC-100 PI) este montat intre:-Z1 - rezistenta - senzor - COM (Intre COM si Z2 este o rezistenta)Pe al doilea slot (Z3-COM-Z4) este conectata a doua pereche din cablu ce duce la senzorul existent, in serie cu o pereche din cablul de la tastatura si in serie cu releul de pe usa unitate centrala (ceva de genul door open relay).Deci, aceasta conexiune pleaca din COM (al doilea), prin cablurile inseriate si releu si se conecteaza printr-o rezistenta la Z4. Probabil este circuitul de siguranta pentru continuitate conexiuni. Si aici intre COM si Z3 este o rezistenta.Intrebare: 1. Cum conectez al doilea senzor si care ar fi varianta de conectare daca in loc de al doilea senzor as folosi un microcontact ND.la o usa 2. Cablu de conexiune senzor-unitate DSC este ceva cablu special? seamana cu cablul UTP dar nu-s sigur.Multumesc anticipat pentru eventuale sfaturi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări