bamwels Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Sunt pe cale sa termin o incinta activa, mai am de facut cateva retusuri si va fi gata. Pentru aceste retusuri va cer ajutorul voua.Pe o placa de lemn am montat toata electronica: traful pentru amplificator kitul de redresare si filtrare plus inca un traf 2x12 care sa imi alimenteze coolerul si un Eq cu LA3600. Intrebarea este urmatoarea: este vreo problema ca transformatoarele sunt aproape unul de celalalt? Ele sunt pozitionate ca si in poza atasata. Traful toroidal este traful pentru amplif iar cel pe tole cel de 12V pentru Eq si fan.A doua problema: Ventilatorul 'trage' aerul din spatele incitei iar in fata sunt 2 gauri pentru bas-reflex. Va influenta coolerul calitatea sunetului sau sau va fi afectat sunetul din cauza gaurii pentru cooler?Multumesc anticipat pentru raspunsuri!!LE: Inloc de 220V in poza trebuia sa fie 2x40V. Link spre comentariu
iulianpry Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Cred ca o sa obtii zgomot mai mare prin faptul ca alimentezi EQ-ul (banuiesc ca este vorba de un egalizator) din acelasi traf din care alimentezi ventilatorul decat prin faptul ca ai cele doua trafuri apropiate. In mod normal asezarea lor nu prea conteaza, important este sa nu fie langa intrarile audio sau pe langa cablurile de semnal mic pentru ca vor induce brum in sistem. Link spre comentariu
bamwels Postat Februarie 9, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2012 Deci din traful ala ies 4 fire: 2 cu 9V si 2 cu 12V. Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 nu cred ca vor fi probleme cu alimentarea egalizatorului si ventilatorului din acelasi traf....trebuie doar sa folosesti surse de alimentare diferite pentru fiecare........cutia in care e bagat ampliful , este izolata fata de restul incintei?, daca nu atunci nu se monteaza nici un ventilator...... Link spre comentariu
bamwels Postat Februarie 9, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2012 Partea electronica este montata pe o placa. Deci nu este cutie deci nu este izolat fata de restul incintei. Din pacate am nevoie de ventilator pentru finali. Dupa 30 minute amplificatorul are o protectie care taie semnalul catre difuzoare. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 este vreo problema ca transformatoarele sunt aproape unul de celalalt?Nu. Link spre comentariu
bamwels Postat Februarie 10, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2012 Ventilatorul 'trage' aerul din spatele incitei iar in fata sunt 2 gauri pentru bas-reflex. Va influenta coolerul calitatea sunetului sau sau va fi afectat sunetul din cauza gaurii pentru cooler? Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 Pentru a fi eficienta ventilarea, cred ca ar trebui izolat spatiul ocupat de radiator/amplificator de restul incintei. Link spre comentariu
bamwels Postat Februarie 10, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2012 Pentru a fi eficienta ventilarea, cred ca ar trebui izolat spatiul ocupat de radiator/amplificator de restul incintei.Am notat; mersi mult pentru raspuns. Link spre comentariu
bamwels Postat Februarie 10, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2012 Sa nu mai deschid un alt topioc....Am cautat si aici pe forum si pe net ceva insa nu am gasit cam nimic din pacate :( ; poate cineva sa imi recomande o schema cat-de-cat simpla pentru un preamplificator? Mentionez ca incinta are un circuit de Eq pe baza lui LA3600; din cate am citit parca are preamp incorporat. Este indeajuns acest preamp din el sau trebuie unul separat? Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 Ce sensibilitate are la intrare corectorul cu LA3600? Ce nivel are semnalul care vrei sa il aplici la intrarea preamplificatorului? Link spre comentariu
bamwels Postat Februarie 10, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2012 Ce sensibilitate are la intrare corectorul cu LA3600? Ce nivel are semnalul care vrei sa il aplici la intrarea preamplificatorului?As vrea sa stiu sa iti raspund dar din pacate nu stiu. Pot sa iti spun doar ca semnalul in principal va iesii dintr-o statie (mixer) iesirea pentru monitor. Fara Eq si preamp am testat putin si suna bine, insa ma gandeam in cazul in care voi folosii incinpa si pentru altceva decat monitor. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 11, 2012 Partajează Postat Februarie 11, 2012 Trebuie date concrete pentru a sti ce amplificare sa aiba preamplificatorul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum