Dr.L Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 @radhoo-toti condensatorii auto sunt supercondensatoriSupercondensator: un electrod e poros (gen carbune),deci areditamai suprafata,iar dielectricul e un polymer (sau o alta subtsanta pe care nu o tin minte) foarte subtire. Asa se obtin asemenea capacitati.Dar supercondensatorii au o tensiune de lucru mica (2-2,5V)Deci condesantroii auto,sunt compus din supercondensatori d-astia,inseriati+un circuit electronic. GarantatUn condensator normal,de aceeasi marime ca unul auto...are sub 0,2F. Nu de alta,dar am si eu unul de 0,15F la 15V si e putin mai scund ca unul auto :daPt filmulet,multumeste-i lui RoGeorge: viewtopic.php?p=937384#p937384 Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 11, 2012 Partajează Postat Februarie 11, 2012 8 d'astia serie DRE10/2.5 Condensator: electrolitic, supercondensator; THT; 10F; 2,5V; ±20% | INFO | PDF | RoHSProducator: SAMXON Link spre comentariu
radhoo Postat Februarie 11, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2012 8 d'astia serie DRE10/2.5 Condensator: electrolitic, supercondensator; THT; 10F; 2,5V; ±20% | INFO | PDF | RoHSProducator: SAMXONAr fi o chestie ce spui tu . Vad ca sunt la TME la 1EURO si ceva bucata. Uitandu-ma in catalog la genul acesta de condensatori, vad ca au o limita la curentul care il pot furniza la descarcare, e intr-adevar mare, dar ar fi idea sa ajung sa-i pun in paralel, nu in serie cum ma forteaza voltajul!Sigur ca mi-ar placea in genul celor de la maxel, 2600-3000F, dar tre sa iau pretul in calcul. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 11, 2012 Partajează Postat Februarie 11, 2012 La TME verifica si stocul ,ca daca e 0 degeaba-i ceri ... . Link spre comentariu
radhoo Postat Martie 4, 2012 Autor Partajează Postat Martie 4, 2012 Pana la urma am mers pe condensator auto, am gasit Pyramid 1.6F la 180RON. Cam scump dar pana la urma cred ca a fost cea mai buna solutie. Am demontat partea electronica care era de prisos: Cu acest condensator, aparatul merge brici. Am finalizat cutia, si am montat potentiometre si butoane pentru controlul aplicatiei. Aplicatia am realizat-o in C++, folosind clase cu noul AVR Studio 5. Asa ca am un cod bine organizat, de care sunt multumit, cu doua optiuni: sudura cu puls dublu si taiere. Pentru electrozi am mers pe cupru, cand fac rost de niste wolfram o sa incerc si cu asa ceva, dar cuprul e ok, si am realizat un sistem de electrod-rotring, cu o teava subtire de cupru in care schimb miezul de cupru ca pe o mina de creion. Foarte convenabil. BVj0Tey3SSM Cand termin schema, varianta finala, o sa o atasez. Detalii de constructie si mai multe poze aici: http://www.pocketmagic.net/?p=2518 Link spre comentariu
radhoo Postat Martie 11, 2012 Autor Partajează Postat Martie 11, 2012 Acest proiect a aparut pe renumitul site Hack A Day: http://hackaday.com/2012/03/09/a-capaci ... ght-needs/ Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 11, 2012 Partajează Postat Martie 11, 2012 Multe proiecte aparute pe net sant functionale conditionat ...conditiile sant in alta sectiune ,daca sant. Link spre comentariu
radhoo Postat Martie 18, 2012 Autor Partajează Postat Martie 18, 2012 Am primit de la misa niste bucati de carbura de wolfram. Multumesc Avand in vedere punctul de topire ridicat, si conductivitatea electrica buna, m-am gandit sa incerc acest material ca si electrod de taiere, pentru a evita problema cu aderarea cuprului la materialul taiat. PlxrxdKkOWI N5E6qwJgldQ Rezultatele arata incurajator, pentru cei 11V folositi la taiere. O tensiune mai mare ar face taierea si mai usoara. Dupa toate aceste teste, electrodul folosit arata urme minore de uzura: Link spre comentariu
mișa Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Imi aduce aminte de reclama la TVR2 in care taie 2-ul cu sudura...Ruleaza chiar acum reclama... Link spre comentariu
radhoo Postat Martie 18, 2012 Autor Partajează Postat Martie 18, 2012 Imi aduce aminte de reclama la TVR2 in care taie 2-ul cu sudura...Ruleaza chiar acum reclama... Eu m-am gandit ca poate le atrag atentia la astia de la bergenbier Link spre comentariu
radusa Postat Iunie 15, 2012 Partajează Postat Iunie 15, 2012 Atentie la condensatorii auto. Majoritatea sunt o porcarie. Un link unde se pot vedea ceva date masurate reale: http://frikkieg.blogspot.ro/p/capacitor_04.html si cateva poze (poza 39 si 63) ale unor condensatori sectionati. http://www.turtlesarehere.com/html/cd_welder.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum