Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Micro Aparat de sudura in puncte / taiere

radhoo

Postări Recomandate

@radhoo-toti condensatorii auto sunt supercondensatoriSupercondensator: un electrod e poros (gen carbune),deci areditamai suprafata,iar dielectricul e un polymer (sau o alta subtsanta pe care nu o tin minte) foarte subtire. Asa se obtin asemenea capacitati.Dar supercondensatorii au o tensiune de lucru mica (2-2,5V)Deci condesantroii auto,sunt compus din supercondensatori d-astia,inseriati+un circuit electronic. GarantatUn condensator normal,de aceeasi marime ca unul auto...are sub 0,2F. Nu de alta,dar am si eu unul de 0,15F la 15V si e putin mai scund ca unul auto :daPt filmulet,multumeste-i lui RoGeorge: viewtopic.php?p=937384#p937384

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radhoo

17

• Dr.L

5

• lorik199

2

• Ion_Bumbu

2

Top autori în acest subiect

8 d'astia serie DRE10/2.5 Condensator: electrolitic, supercondensator; THT; 10F; 2,5V; ±20% | INFO | PDF | RoHSProducator: SAMXON

Ar fi o chestie ce spui tu . Vad ca sunt la TME la 1EURO si ceva bucata. Uitandu-ma in catalog la genul acesta de condensatori, vad ca au o limita la curentul care il pot furniza la descarcare, e intr-adevar mare, dar ar fi idea sa ajung sa-i pun in paralel, nu in serie cum ma forteaza voltajul!Sigur ca mi-ar placea in genul celor de la maxel, 2600-3000F, dar tre sa iau pretul in calcul.
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Pana la urma am mers pe condensator auto, am gasit Pyramid 1.6F la 180RON. Cam scump dar pana la urma cred ca a fost cea mai buna solutie. Am demontat partea electronica care era de prisos:

Posted ImagePosted ImagePosted Image

Posted ImagePosted ImagePosted Image

Cu acest condensator, aparatul merge brici. Am finalizat cutia, si am montat potentiometre si butoane pentru controlul aplicatiei. Aplicatia am realizat-o in C++, folosind clase :da cu noul AVR Studio 5. Asa ca am un cod bine organizat, de care sunt multumit, cu doua optiuni: sudura cu puls dublu si taiere.

Pentru electrozi am mers pe cupru, cand fac rost de niste wolfram o sa incerc si cu asa ceva, dar cuprul e ok, si am realizat un sistem de electrod-rotring, cu o teava subtire de cupru in care schimb miezul de cupru ca pe o mina de creion. Foarte convenabil.

Posted ImagePosted Image

BVj0Tey3SSM

Cand termin schema, varianta finala, o sa o atasez.

Detalii de constructie si mai multe poze aici: http://www.pocketmagic.net/?p=2518

Link spre comentariu

Am primit de la misa niste bucati de carbura de wolfram. Multumesc :aplauze

Avand in vedere punctul de topire ridicat, si conductivitatea electrica buna, m-am gandit sa incerc acest material ca si electrod de taiere, pentru a evita problema cu aderarea cuprului la materialul taiat.

PlxrxdKkOWI

N5E6qwJgldQ

Rezultatele arata incurajator, pentru cei 11V folositi la taiere. O tensiune mai mare ar face taierea si mai usoara. Dupa toate aceste teste, electrodul folosit arata urme minore de uzura:

Posted Image

Link spre comentariu

Imi aduce aminte de reclama la TVR2 in care taie 2-ul cu sudura...Ruleaza chiar acum reclama... :rade:

Eu m-am gandit ca poate le atrag atentia la astia de la bergenbier :ras:
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări