Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator pe un tda7294

Vizitator xzender

Postări Recomandate

Vizitator xzender

Buna ziua!pentru inceput nu am de gand sa ma plang de performantele acestui kit insa am si eu o intrebare! Folosesc acest kit de vreo 3 luni si nu prea l-am fortat.L-am foslosit la capacitatea medie- maxima de Sf.Ion si s-a descurcat foarte bine (a stat cam pe la juumate din ce putea 7 ore continu pe 2 boxe)acum as vrea sa il folosesc pentru un majorat cam 12 ore aproape de maximum pe 4 boxe(kitul este "echipat" cu un radiator de 12-13 cn cu 8 inaltime si cu 3 ventilatoare de procesor care functioneaza continuu). Acestea sunt boxele pe care va merge kitulhttp://imageshack.us/photo/my-images/88/fotografie0021v.jpg/ si http://imageshack.us/photo/my-images/14/fotografie0022a.jpg/

Va rezista kitul? sau imi va face probleme??

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

N-ai dat suficiente date, nimeni n-ar putea sa calculeze ceva si sa-ti dea un raspuns bun.

De exemplu, ce impedanta au boxele? Alea rusesti au 8ohmi in original, dar vad ca una are un difuzor schimbat.

Care este tensiunea de alimentare a kitului?

Din titlu se intelege ca folosesti un singur kit, pe un singur integrat? "Amplificator pe un tda7294"

Daca ar fi sa-ti dau un raspuns numai din datele tale, ti-as recomanda sa-ti faci rost de un amplif de backup, sansele ca al tau sa scoata fum sunt reale.

Ba poate mai bine ar fi sa nu folosesti deloc improvizatia aia, poate iti arzi si boxele.

Link spre comentariu
Vizitator xzender

celelalte 2 boxe sunt tot pe 8 ohmi si cea care are difuzorul schimbat tot pe 8 ohmi este.. difuzorul iei era ars... este alimentata de un transformator cu 12-14 v pe ambele parti.. deci cu puntea ar veni cam 30 v:) pe scurt are exact cat ii trebuie pt functionarea la capacitate maxima exact cat scrie pe manualul eie de instructiuni

Link spre comentariu

...eu unul nu inteleg cum vrei sa legi cele 4 boxe la un singur amplif. Sunt mai multe posibilitati de a face asta...dar nu shtiu ce vrei tu sa faci. Ideal ar fi sa ai cate un aplif pe fiecare boxa. Kitul tau e mono, stereo, simplu in punte...ai dat cam putine informatii.Apoi, eu shtiu ca 7294 furnizeaza 70W pe 8 ohmi daca e elimentat in +/-35Vcc si pe 4 ohmi daca e alimentat cu +/-29V. Din ce vad eu tu il subalimentezi. Asta iti poate asigura, poate, sa atingi puterea lui la impedantza mai mica de 4 ohmi dar eu nu iti recomand. Nu cred ca se va descurca bine si sincer nu as vrea sa fiu la majoratul la care vrei sa il folosesti (sigur l-ai duce repede in limitare si sigur as iesi cu capul mare de la cantitatea mare de distorsiuni).Eu zic sa te mai documentezi, iar daca majoratul e curand sa gasesti o alta solutie de sonorizare.

Link spre comentariu
Vizitator madalin_xl

daca tot este deschis acest topic vin si eu cu o intrebare:vreau sa imi fac un amplif in care voi folosi kituri de la adelaida cu 2 tda7294 in punte pe canal,intrebarea mea este ce putere trebuie sa aibe transformatorul ptr a face fata la 2 kituri.mentionez ca voi folosi amplificatorul numai in 8 ohmi.

Link spre comentariu

daca tot este deschis acest topic vin si eu cu o intrebare:vreau sa imi fac un amplif in care voi folosi kituri de la adelaida cu 2 tda7294 in punte pe canal,intrebarea mea este ce putere trebuie sa aibe transformatorul ptr a face fata la 2 kituri.mentionez ca voi folosi amplificatorul numai in 8 ohmi.

Vezi aici: viewtopic.php?f=5&t=39655&start=645
Link spre comentariu
Vizitator Angel

Buna ziua!pentru inceput nu am de gand sa ma plang de performantele acestui kit insa am si eu o intrebare! Folosesc acest kit de vreo 3 luni si nu prea l-am fortat.L-am foslosit la capacitatea medie- maxima de Sf.Ion si s-a descurcat foarte bine (a stat cam pe la juumate din ce putea 7 ore continu pe 2 boxe)acum as vrea sa il folosesc pentru un majorat cam 12 ore aproape de maximum pe 4 boxe(kitul este "echipat" cu un radiator de 12-13 cn cu 8 inaltime si cu 3 ventilatoare de procesor care functioneaza continuu). Acestea sunt boxele pe care va merge kitulhttp://imageshack.us/photo/my-images/88/fotografie0021v.jpg/ si http://imageshack.us/photo/my-images/14/fotografie0022a.jpg/Va rezista kitul? sau imi va face probleme??

hmmmm....cu boxele alea majorat..???, fii serios amice,alea nu pot decat sa scoata zgomot in casa .iar in privinta la amplificator daca te tin boxele cumpara de la mivarom doua amplificatoare cu tda7294 in punte si ai rezolvat problema

post-40384-13982938541_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări